Stenmark #46


...and then we take Berlin

Idag klockan 15 lämnar vi skolan och far mot Lund, och därifrån tar vi Berlinexpressen till den tyska hufvudstaden. Fallna murar, graffititäckta fasader, dekadenta klubbar, tvivelaktiga vandrarhem, trånga lederhosen, smakrika brötchen och oförståeliga tyska pjäser ska upplevas på nära håll.

Återvänder på fredag, och då ska det firas Valborg här i Skogsby. Gött!

Auf Wiedersehen.

Thomas Dekker


Från finfina filmpärlan "My sisters keeper".

Vårlördag

Förmiddagen har avnjutits med Hartis, dels i vårt kök där vi löste Melodikrysset med stor framgång och smaskade i oss frukost, och dels på balkongen där vi drack kaffe och snackade med grannarna i Chill-huset.

Nu blir det promenix till Färjestaden för att inhandla grejer till kvällens pizzabak.

Chris Evans


Hunk från "Fantastic Four"-filmerna och underbara flamsparodin "Not another teen movie".

Berlin = check

Berlinresan är säkrad. Det blir tåg från Lund på söndag kväll istället för flyg. Skolan har gått in med pengar och täckt en stor del av den extra kostnaden, så vi behöver bara betala 200 kronor var, för tur och retur.

Det tråkiga är att jag inte fick någon tid i Stockholm som jag hade tänkt. En härlig kväll på Mälarpaviljongen var planerad, men det får bli en annan gång.

Ikväll blir det film i Liedbergsalen. "Rent" ska avnjutas med andra musikalfantaster. Och jag har chips och cola. Gött!

Stenmark #45


Tumhållning

Idag bär det av först till Växjö, sedan Stockholm, sedan Skavsta till Berlin på söndag morgon. Om askmolnet inte börjar jävlas igen.
Håll tummarna!

Armageddon

Berlinresan är hotad!

Den nedrans vulkanen på Island håller på att sätta käppar i hjulet för vår härliga klassresa. Så dumt!

Jag såg filmen "2012" för några veckor sedan, som handlar just om att mayaindianernas gamla profetia om att världen kommer gå under den 27:e december 2012 går i uppfyllelse. Och vad är det då som orsakar denna armageddon? Jo, vi själva förstås. Människosläktet som under hela historien har misshandlat vår planet med alla möjliga former av miljöförstöring.

I filmen blir hela jordskorpan instabil, och kontinenterna börjar röra sig med enorma jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott som följd.

Detta är ingen avlägsen verklighet. Det är ju först nu som vi har börjat lida konsekvenserna för hur vi behandlat gamla Tellus, och först nu som världen tillsammans börjat reagera och aktivt jobba för en bättre miljö. Men det är så dags nu! Vi är ju redan körda.
Vi har alltid vetat att Jorden inte kommer att finnas för alltid, men vi har alltid trott att undergången skulle ske många tusen år framåt i tiden. Men med tanke på allt som hänt i världen de senaste åren så vete tusan om vi har så lång tid kvar?
Jag tror inte att tsunamin i Thailand, Katrinastormen i New Orleans, jordbävningen på Haiti och vulkanen på Island är slumpartade händelser.

Förmodligen så klarar vi oss längre än till den 27:e december 2012. Men jag undrar faktiskt hur pass länge till Jorden står ut med oss.

Happy Armageddon!

Stenmark #44


Ian Somerhalder


Hunken som dog alltför tidigt i "Lost" och lämnade Matthew Fox som ensam sexy maddafakka på den gudsförgätna ön. Nu aktuell i "The Vampire Diaries".

Forever spring please

Åh, vill bara sitta ute hela tiden!

Så här mysigt hade vi det i måndags. Det syns inte så tydligt, men vi sitter i solnedgången utanför Konstens hus på skolan. Maria Äss 20-årsdag dessutom.


Jag älskar våren

Jag älskar solen. Fantastiskt underbart väder på Öland. Våren är ett faktum, at last. Måtte det nu hålla i sig så här, jag pallar inte med mer regn, dimma och blåst nu.

Hej vår!

Somrigt Alvar

Stenmark #43


Bredband kaputt

Mitt mobila bredband har fuckat ihop, så nu har jag endast skolans datorer att tillgå. Alltså är mitt Stenmark-arkiv lite låst för tillfället.

Bugger.

Nu ska jag sjunga lite faktiskt.

Skogsby once again

Tillbaka i Skogsby!
Idag hade vi något så ovanligt som en vanlig skoldag. Det har vi inte haft på hela terminen, i princip. Allt har handlat om "Kärlekarna", men nu är det back to basics igen.

En härlig teaterlektion och inspelning av "Kärlekarna"-soundtracket stod på agendan.

Nu på eftermiddagen kom även herrarna Johan, Chris och Peter från Linnéuniversitetet hit och hade möte med mig och Hartis. De är teamet bakom kortfilmen "Syskonkärlek" som jag och Maria alltså ska spela huvudrollerna i.
Kaffe, manusläsning, middag och fotografering avklarades, och i början av maj är det dags för inspelning.

Regis och Johnny är i Alanya nu. Jag längtar tillbaka, speciellt nu när alla vännerna där nere har börjat trakassera en på Ansiktsboken med frågor om när vi ska komma dit. Tyvärr lär det inte bli något Turkland i år, om jag inte får tid och råd med en sista minuten efter sommaren.

Nu ska jag jobba med mitt projekt. Vad fan nu det innebär.

Victor Webster


Okänd hunk från bland annat "Mutant X".

Hej darling!

Har varit i Gothem hos morbror + sambo och fikat, kelat med världens keligaste katt och pratat med en grå jako-papegoja som kunde säga:

"Goddag goddag"
"Hej darling"
"Hej då"
"Jag vill ha godis"
"Godnatt"


Papegoja av arten Grå jako


Dessutom kunde den flirt-vissla och skratta precis som Gittan, morbrors sambo. Lite arabiska vräkte den ur sig också, för den har tillhört en arabisk familj. Mycket intressant och minst sagt underhållande krabat.

Nu ska det ätas lövbiff, och om en timme ska jag checka in på båten och fara mot den andra ön.

Ses i Skogsby, babes.

Stenmark #42


Båt och buss och buss igen

Idag ska jag åka Gotlandsbåten för sjuttitusende gången. Och sen åka buss från Oskarshamn till Kalmar. Och sen åka buss från Kalmar till Ölands Skogsby. Jag är hemma cirka 23.00 ikväll.

Men innan dess ska det hinnas med en tur ut till morbror & co på landet och hälsa på fina hundar och en talande papegoja(!).

Vad har hänt med vårvädret förresten?

Matthew Bomer


Från succéserien "White Collar" som helt gått mig förbi. Förmodligen för att den visas på TV4+ i Sverige.

Hypnotisören

Igår kväll läste jag ut "Hypnotisören" av Lars Kepler. Vilken sjuhelvetes bra bok! Den rekommenderas varmt. Gillar du Millennium-trilogin så kommer du garanterat gilla den här. Lättläst, välskriven, sjukt spännande, läskig och mycket intressant. Jag ser fram emot nästa bok i serien.

Stenmark #41


Kaffe, tårta, mormor och bok

Idag har jag varit och fikat hos mormor. Vi pratade om tv, musikaler och böcker och hade väldans trevligt. Mormor bjöd på kaffe och prinsesstårta, och när jag berättade att jag läst ut min medhavda bok och nu var boklös på hemresan imorgon så skickade hon med mig den här:



Jag har velat läsa dem länge, men aldrig tagit mig för att göra det. Så nu ska det bli av! Tack fina mormor.

Neal Bledsoe


Claires hemliga son i sista säsongen av "Ugly Betty". HET!!!

Anna Anka & hennes vänner

Klipp från "Robins" med världens bästa Anna Blomberg som gör världens bästa Anna Anka/Maria Montazami-parodier. Kissa på sig-varning.

Förlängning

Förvirrad som jag är så hade jag naturligtvis bokat min hemresa på fel dag. Jag trodde att jag skulle åka hem idag klockan 17, men tänk så fel jag hade!
Igår ropade mamma plötsligt att det inte gick någon båt alls till Oskarshamn på lördagar. Jag fick lätt panik och rusade in på mitt rum och letade fram biljetten, som visade att jag hade bokat den 11:e april, alltså söndag. Men jag har hela tiden varit överygad om att det var idag jag skulle åka. Skumt.

Men en extra dag känns alldeles förträffligt nu. Nu hinner jag med en fika hos mormor idag och en fika hos morbror imorgon.

Adam Tensta


Åh, jag älskar blattehunkar!

Stenmark #40


Checka Bibeln!

Hittade detta inlägg i en diskussionstråd om homosexualitet:

"Att vara bög är en sjukdom, checka bibeln"

Så jag var ju tvungen att svara.

"Ja, om det står i en 2000 år gammal sagobok som översatts och omtolkats från hebreiska ett otal gånger så måste det ju vara sant. Modern vetenskap som inte hittat varken fysiska, genetiska eller mentala fel/avvikelser på homosexuella under hela historien går ju inte att lita på!
Allvarligt talat, vilket århundrade lever du i? Sjukdom? Jag trodde att en sjukdom var något man led och mådde dåligt av. Jag har då aldrig lidit av min sexuella läggning. Det är ingen sjukdom, och det finns inget botemedel. Tyvärr gäller detsamma för dumhet och naivitet."

Kärleken vet

Ur "Kärlekarna", Kalmar Teater den 26/3 2010. Ölands Musikteaterskola.












James McAvoy


Faunen Mr Tumnus i första "Narnia"-filmen och Keira Knightleys älskade i "Atonement". Gull!


The Date Routine according to Bobby

Scenario: Vi träffas på en krog, ett fik, en fest eller kanske Qruiser och kommer bra överens. Så bra att vi bestämmer träff dagen efter. Vi pratar och dricker kaffe och snaskar wienerbröd och får till ett gnistrande samtal som sedan leder till ytterligare mängder kaffe, wienerbröd och en och annan biofilm och kanske en bit over-priced mat, följt av ångande hett sex. Så långt är allt väl.

Men så inträffar plötsligt det till synes obligatoriska "oj-jag-vet-inte-vad-jag-känner-det-här-går-så-fort-jag-ser-dig-nog-mer-som-en-vän-bla-bla-bla"-samtalet.

Eftersom detta kommit att bli just ett obligatoriskt inslag i mitt dejtande så måste jag ju stilla undra: Är det så här för alla? Eller åtminstone för fler än mig? Eller vilar det någon slags förbannelse över min arma gotländska själ? För var kommer annars alla dessa lyckliga par ifrån som man ser överallt? Är de bara falsarium? Pseudolyckliga människor som har "nöjt sig med mindre" och lurar sig själva bara för att slippa vara ensamma?

Är det vi kroniska singlar eller de lyckliga paren som är undantagen?

Jag är inte lika bitter som jag kanske låter. Vilket faktiskt är fucking miraculous med tanke på min allt annat än lyckade dejtinghistoria.

Go me!


Stenmark #39


Hemma bäst

Jag har faktiskt ingen lust alls att åka tillbaka till Öland just nu. Av någon anledning känns det lite ångestladdat. Kanske är det nervositet inför projektet, som jag aldrig riktigt kommer igång med.

Nej, just nu trivs jag bättre här, där livet består av fikor/öldrickande med Regina, "The Sims 2", vårpromenader, musik, läsande och tv-tittande.

Chris Diamantopoulos


Grek-ättad stilig karl som är aktuell i nya säsongen av "24".

Recap

Jag har varit kass på bloggande de senaste två veckorna.

Här är vad som hänt sedan sist:

-Vi repade cirka 13 timmar om dagen på Kalmar Teater de sista dagarna innan premiären för "Kärlekarna".

-TV4 och lokalpressen kom förbi.

-Premiär. Succé. Glädjeyra. Mutti, Pappsen och Syster Yster på besök.

-Strålande recensioner. Mer glädjeyra.

-Sista föreställningen. Separationsångest.

-Jag drabbades som vanligt av post-show förkylning och blev sängliggande.

-Jag och Hartis lämnade Öland och åkte mot storstaden.

-Jag, Hartis och några lovely Sotare såg Wiks teaterlinjes föreställning "Mellanslag" på Reginateatern i Uppsala.

-Jag, Berguv och Madde såg "Mor Courage och hennes barn" på Orionteatern i Stockholm.

-Fikade med Ida på Söder. Fikade med Kippi i Farsta.

-Städade i Bror Stors förråd efter inbrottet och upptäckte till min fasa att alla mina filmer och skivor blivit stulna.

-Hade mysig påskmiddag i Bergshamra med Kippi och Samra.

-Åkte till Gotland, hade ytterligare en påskmiddag med Mutti, Pappsen, Syster Yster och Mormor.

-Fikade med Regis.

Och så var vi ifatt. To be continued...

Cheeks och Jamie Oliver

Har hittat en underbar kille på youtube som gör sjukt roliga videos. Checka den här till exempel.


RSS 2.0