And it hurts with every heartbeat

Robyn. Alltså, denna kvinna är utan tvekan den bästa artisten vi har i detta avlånga land. Här på en klimatgala på Södra teatern där hon framför de OTROLIGT uttjatade mästerverken "Be mine" och "With every heartbeat" som om det var första gången. Känslan, rösten, närvaron... DAMN vad bra du är, fröken Carlsson!

Stenmark #18


Joel Kinnaman


Fick ingen Guldbagge för "Johan Falk", men kommer få nästa år för "Snabba cash".
Superhet.

Sexpucko #29

Här har vi en medelålders herre som uppenbarligen gillar spanking. Eftersom jag har tre sambos just nu så har jag fyllt i "sambo" som civil status på min presentation för att jag tyckte det var roligt. Därav hans inledningsfråga.


12.58 2010-01-24 skrev Villsmiskayngre:
tja! allt bra med dig o din sambo?

13.47 2010-01-24 skrev potential:
Jodå, det är bra, sambon är bara så himla kåt hela tiden.

13.50 2010-01-24 skrev Villsmiskayngre:
härligt att d e fint:) hehe jasså? vad ska du göra åt d då?=P

13.52 2010-01-24 skrev potential:
Jag matar honom med såsbaggar och sätter honom i garderoben. Funkar fint.

13.54 2010-01-24 skrev Villsmiskayngre:
haha vad fasen e såsbaggar?=P

15.42 2010-01-24 skrev potential:
Mycket bra anti-afrodisiakum. Och väldigt äckligt. Som att slicka Bert Karlssons mage ungefär.

21.53 2010-01-26 skrev Villsmiskayngre:
blläää^^

22.22 2010-01-26 skrev potential:
Eller hur! Så himla osmaskigt.
Sitter och funderar på ditt spännande nickname. Vills miskay ngre. Är det möjligtvis nigerianska för Vilse Bland Bokstäver?

13.05 2010-01-27 skrev Villsmiskayngre:
hehe kunde ha varit.. men dela upp det så här istället^^ Vill smiska yngre

16.26 2010-01-27 skrev potential:
Jaha. Så dumt av mig. Varför ska du smiska yngre? Det låter så smärtsamt och elakt. Som att supa med stjärten ungefär. Silly.

11.14 2010-01-30 skrev Villsmiskayngre:
hehe antar att du aldrig fått smisk^^ är inte så smärtsamt.. supa med stjärten låter spännande=P

17.34 2010-01-31 skrev potential:
Tycker du? Jag tycker det låter lika spännande som hundbajs under skon.
Jag tycker du ska byta namn till Ergn Yaksim Sillv. Det är rumänska och betyder "Oförmögen Att Söka Sig Till Likasinnade".
*smiskar på kinden*

23.00 2010-02-04 skrev Villsmiskayngre:
skitkulaaa¨¨ dra åt helvete e svenska

Hallelujah moment

Om jag inte redan var hopplöst, villkorslöst, ohämmat förälskad i Justin Timberlake så blev jag det nu när jag såg det här klippet från en stödgala för Haiti-offren. Fantastiskt!

Stenmark #17


Hallelujah-gubben

Här på Bragegatan i Skogsby bor en översocial, överreligiös och eventuellt överalkoholiserad man som av eleverna på folkhögskolan kallas för Hallelujah-gubben. Han bor mitt emot oss, och jag har bara sett honom genom köksfönstret lite då och då. Våra grannar i Chillhuset har varit inne och fikat hos honom. En surrealistisk upplevelse, enligt utsago. Idag blev Maria och hennes besökande bror inbjudna av gubben, men de tackade nej.

Jag blir alltmer nyfiken på denne man. Jag vill också bli inbjuden. Det verkar spännande. Undrar om han gillar bögar?

Kevin Zegers


Från "Transamerica" och "Dawn of the dead". Fin.

Säsong 4 - College life



Oz, Giles, Xander, Riley, Buffy, Spike, Willow

Resumé (SPOILERVARNING)
Efter att ha dödat Angel och blivit utkastad av sin mamma flydde Buffy till sin gamla hemstad Los Angeles där hon försörjde sig som servitris på ett sjaskigt fik, medan Willow, Xander, Oz och Cordelia gjorde sitt bästa för att hålla vampyrpopulationen nere hemma i Sunnydale. En tripp till en helvetesdimension fick dock Buffy att inse var hon hör hemma, och hon återvände hem och förenades med sin mor och sina vänner.
Den nya Slayern Faith dök upp och representerade en ny syn på Slayer-titeln. Hon och Buffy kom inte överens, och efter att Faith av misstag råkat döda en människa (som hon trodde var vampyr) gick det så långt att hon sällade sig till Mayor Wilkins lag och blev hans högra hand.
Angel återvände från helvetet, och det uppdagades så småningom att det var "The First Evil", roten till all ondska, som fört tillbaka honom i syfte att använda honom som det ultimata vapnet mot Buffy. Hans själ var fortfarande intakt, och The First misslyckades. Buffy och Angel blev åter ett par, men mot slutet av säsongen gjorde Angel slut eftersom han insett att deras förhållande i det långa loppet ändå var dödsdömt och att Buffy förtjänade ett "riktigt" förhållande.
Joyce kämpade för att vänja sig vid att ha en Slayer till dotter.
Xander och Willow fick plötsligt ihop det och hade en affär, något som krossade Cordelia och (i slutändan) stärkte Willows och Oz's relation.
The Watchers Counsil ansåg att Giles blivit för emotionellt bunden till Buffy och sparkade honom som Watcher. Istället anlände Wesley, en präktig och regelmässig engelsman som fick kämpa hårt för att vinna minsta förtroende från Buffy och de andra. Särskilt som Giles fortfarande var en del av gruppen och jobbade vidare som bibliotekarie. Efter att en av Wesleys order gett förödande resultat, avsäger sig Buffy allt samröre med The Counsil.
Buffy fick överraskande höga poäng på sina SAT-prov och kom in på ett Ivy League-college. Men hennes plikt som Slayer tvingade henne ändå till slut att välja ett lokalt college. Willow, som kunde välja och vraka bland all världens colleges, valde även hon att stanna i Sunnydale för att fortsätta hjälpa Buffy i hennes kamp mot ondskan. Xander, vars usla betyg inte gav honom tillträde till ett enda college, planerade istället en roadtrip genom alla USAs femtio stater.
Cordelias pappa blev fälld för grovt skattebrott vilket lämnade den tidigare stenrika familjen helt utblottad, och inte heller Cordelia kunde längre börja på college. Hon flyttade istället till Los Angeles för att bli skådespelerska.
Efter en otrolig fight mellan Buffy och Faith hamnade den senare i koma, utan hopp om att någonsin vakna igen. Scooby-gänget och en mindre armé av Sunnydale High-studenter slogs tillsammans mot Mayor Wilkins och hans gäng på examensdagen och blev tvungna att spränga hela skolan i luften för att besegra den demoniske borgmästaren.
Angel lämnade staden för att göra det lättare både för sig själv och för Buffy.


Rollista
Buffy Summers - Sarah Michelle Gellar
Xander Harris - Nicolas Brendon
Willow Rosenberg - Alyson Hannigan
Cordelia Chase - Charisma Carpenter
Rupert Giles - Anthony Stewart Head
Daniel "Oz" Osbourne - Seth Green
Spike - James Marsters
Riley Finn - Marc Blucas
Anya Jenkins - Emma Caulfield
Tara Maclay - Amber Benson
Professor Maggie Walsh - Lindsay Crouse
Harmony Kendall - Mercedes McNab
Joyce Summers - Kristine Sutherland
Faith Lehane - Eliza Dushku
Angel - David Boreanaz
Adam - George Hertzberg

Handling
Säsong 4 handlar väl om steget in i vuxenvärlden, kan man säga. Buffy flyttar in i korridor och tvingas dela rum med en allt annat än lätthanterlig rumskamrat. Hon får även kämpa med att acklimatisera sig till universitetet i stort med nya klasser och nya människor. Hon har hjälp av Willow och Oz, som också blivit kvar i Sunnydale. Xander återvänder från en misslyckad USA-roadtrip och hankar sig fram på diverse småjobb.
Giles är arbetslös och lever ungkarlsliv. Och Spike återvänder till staden för att hitta ett mytologiskt vapen, men saker och ting blir inte som han tänkt sig...
Buffy träffar hunken Riley och blir förälskad, och börjar samtidigt undersöka de mystiska kamouflerade soldater som tycks dyka upp här och var i staden.
Oz varulvsproblem når sin kulmen, och Xander träffar ex-demonen Anya. Dessutom vaknar en hämndlysten Faith upp ur sin koma...


Recension
Den här säsongen känns som någon slags övergångsfas, vilket jag också tror är meningen. Vi får ju följa karaktärerna under en övergångsfas i livet där alla genomgår stora förändringar. Scooby-gänget känns plötsligt instabilt, lojaliteter sätts på prov och efter att i tre år haft Sunnydale Highs bibliotek som central punkt får nu Giles gråa vardagsrum agera högkvarter. Vuxenvärlden tränger sig på, och framförallt Willow utvecklas väldigt mycket.
Riley Finn, Buffys nya kärleksintresse, är snygg men inte mycket mer. Han är, i mina ögon, en manschauvinistisk stereotyp och jag fattar inte riktigt vad Buffy ser i honom. Men han tillför krydda till serien och har enorm betydelse för handlingen (förstås).
De största nya tillgångarna är dock Spike och Anya. Spikes minst sagt taggiga, motvilliga men ändå smärtsamt nödvändiga relation till Buffy och resten av gänget är en fröjd att följa. Och Anya får stå för den plumpa humor som Cordelia tidigare varit okrönt drottning av.
Säsong 4 har en av seriens blekaste bad guys, demon-robot-hybriden Adam. Men det glömmer man snabbt när man ser säsongsavslutningen "Restless", som är ett av de bästa avsnitten i hela serien. Det utspelar sig till största delen i Buffys, Giles, Willows och Xanders drömmar och är läskigt, roligt och sjukt välgjort.


Favoritavsnitt
-The Freshman
Första avsnittet i säsongen gillar jag mest för dess humor. Buffy har svårt att anpassa sig till collegelivet och martyr-surar när hon märker att både Oz och Willow verkar stormtrivas på nya skolan. Mötet med hennes rumskamrat Kathy är underbart, och vampyren Sunday spelas med bravur av Katharine Towne.

-Fear itself
Halloweenavsnittet där gänget går på maskeradfest i ett "skräckhus" som visar sig vara verkligare än de anat. Anyas kaninfobi introduceras på ett lustigt och genialiskt närmast omärkbart sätt. Och Oz maskeradkostym är oslagbar. 

-Wild at heart
Det sorgligaste avsnittet i hela säsongen, där Alyson Hannigan spelar skjortan av alla de andra. Underbart.

-Pangs
Humor på hög nivå när Buffy desperat försöker slutföra en Thanksgivingmiddag för sina vänner och samtidigt besegra en amerikansk urinvånares ande som vill hämnas orätterna som nybyggarna begick mot hans folk.

-Something blue
Humoravsnittet #1 i säsongen. Willow underskattar sina magiska förmågor och plötsligt blir allt hon säger verklighet.

-Hush
Det enda avsnittet som blivit Emmynominerat för bästa manus. Här attackeras staden av sagodemonerna The Gentlemen som stjäl allas röster för att ingen ska kunna skrika när de skär ut deras hjärtan. Under större delen av avsnittet finns det alltså ingen dialog, utan karaktärerna tvingas kommunicera på andra sätt. Här introduceras även Tara, en av mina favoritkaraktärer.

-Who are you?
Faith har vaknat ur sin koma och med hjälp av en manick som The Mayor lämnat efter sig åt henne lyckas hon byta kropp med Buffy. Sjukt häftigt att se Sarah Michelle Gellar och Eliza Dushku byta roller med varandra.

 -Where the wild things are
Under en fest råkar Buffy och Riley väcka osaliga andar till liv genom att, tro det eller ej, ha sex. Deras "älskog" blir som en generator för övernaturliga händelser, och det blir upp till Scooby-gänget att rädda dagen. Spännande och läskigt!

-Primeval
Den egentliga säsongsavslutningen skulle man kunna säga, eftersom den maffiga slutstriden sker här. Giles, Willow och Xander förenar sig med Buffy genom magi och de fyra bildar tillsammans en super-Slayer. Fighten mellan super-Buffy och Adam är grymt häftig.

-Restless
Drömavsnittet, där våra fyra huvudpersoner får lida konsekvenserna av sin magiska sammansmältning. Vackert, roligt, kryptiskt och läskigt. David Lynch skulle vara nöjd. Och det hintas friskt om händelser i framtida säsonger.


Favoritkaraktär
Anya förstås! Hon gjorde entré som hämnddemon i avsnittet "The wish" i säsong 3, men efter att ha blivit besegrad av Giles blev hon som straff (åter) förvandlad till människa efter över 1000 år som demon. Hennes brist på kunskap om hur man "bör" uppföra sig som människa är så sjukt kul att man skrattar högt åt hennes uttalanden som är både överkorrekt formulerade och pinsamt ohyfsade. Precis som med Cordelia tycker jag att hon får för lite utrymme jämfört med de andra.

Citat


James Dean


Kanske tidernas mest klassiska hunk.

Krogragg

Hittade en så jävla skön sida.

www.fulheten.com

Där fanns bland annat den här seriestripen av sidans skapare Nanna Johansson.

(c) Nanna Johansson



Stenmark #16


Hunk och dans

Ikväll hejar jag på Agneta Sjödin, Claudia Galli och superhunken Mattias Andréasson.



Vi snackar "Let's Dance" förstås.

Är för övrigt lite sur på TV4 som igår plötsligt bytte sändningstid för "Glee" från 21.00 till 20.00 så att vi missade det. Och nästa vecka sänds istället "Robinson Karibien" på den tiden, så "Glee" utgår.

Varför gör TV4 alltid så här när de för ovanlighetens skull har lagt beslag på en riktigt bra serie? Flyttar runt den i tablån och byter ut den mot något annat program vissa veckor. Lägg av! Jag blir ju kinkig.

Nu somnade mitt ben också.

Julstubben

Idag nämnde någon julkalendern, vilket påminde mig om att jag inte såg de sista 12 avsnitten av "Superhjältejul". Bittert. Men de finns väl ännu på svt play kan jag tänka mig, men hur kul är det att se julkalendern EFTER jul? Nej tack.
Hur som helst så tyckte jag om förra årets julkalender. Den hade humor och charm och passade både stora och små. Eva Rydberg var magnifik som Superskurken Gjerta.
Men vem i helvete var tösen som läste de nödrimmande resuméerna i början av varje avsnitt? Hon hade ungefär lika mycket karisma och entusiasm som en stubbe, och lät lite lätt bajsnödig. Weird.

Superskurk.
Eva Rydberg som Superskurken Gjerta.

Men i övrigt gillade jag kalendern i stort, fast det var helt klart skurkarna med Rydberg i spetsen som var den största behållningen.

Eddie Cibrian


Åh, är han inte så där snuskigt snygg att han nästan är FÖR snygg?
Jag tycker nästan det. Men skulle inte banga förstås.
Eddie är känd från "Sunset beach", "Tredje skiftet" och underbara filmen "But I'm a cheerleader!".

Stenmark #15


Life goes on

Det känns redan som om det har gått väldigt lång tid sedan allt det hemska i helgen hände. Men det har bara gått fem dagar. Livet börjar dock gå vidare här på skolan, de som har det svårast är förstås Konsteleverna som kände Pym bäst. Men även de har börjat le och skratta igen, precis som vi andra.
Jag har sovit väldigt dåligt sedan helgen och fick ett migränanfall (eller vad fan det nu är) på tisdagen, förmodligen som resultat av sömnbristen, stressen och sorgen.

Nu blickar vi framåt. Arbetet med vår slutföreställning har fortsatt under veckan, och det har varit skönt att få komma igång och jobba. Några låtar är utvalda, några håller på att skrivas, och vi repar scener hela tiden. Det kommer bli en kanonföreställning.

Vår strategi för att gå vidare ur den här krisen är helt enkelt att skapa saker att se fram emot. Till exempel:

Slutföreställningen
Härliga Svensson-fredagskvällar med "Let's Dance".
Födelsedag med tillhörande barnkalas.
Bror Stors 30-årsfest.
Melodifestivalen varje lördag i 6 veckor :D
Sportlov
Påsklov
Guldbaggegalan
Oscarsgalan
Auditions för eventuella framtida jobb
Egna projekt
Klassresa


Små steg framåt. That's the way.

.................

Tidigare ikväll kom jag tillbaka till skolan efter min Stockholmsvistelse och möttes av marshaller, poliser och gråtande klasskamrater som berättade att en av våra skolkamrater på Konstskolan hade hittats död på åkern bakom skolan. Förmodat självmord.

Jag är djupt chockad och ledsen, och kommer förstås inte att blogga på ett tag framöver.



Det är så sjukt att det här ska vara en del av livet.
Det finns inte ord.

Mot staden

Om några timmar sitter jag på bussen till Stockholm, och imorgon kväll ska jag på SOT:s 20-årsfest. Jag har en känsla av att det kommer bli fantastiskt roligt.
Beroende på hur kvällen sedan artar sig så ska jag kanske dra vidare till Robyns premiäröppnande klubb "Konichiwa Bitches goes Tutti Frutti!" på Söder.

Men nu ska jag skriva lite musik först. Hepp!

Stenmark #14


Benedictus XVI


Fåfänga är uppenbarligen ingen big deal i Vatikanen. Men om man ständigt slår rekord i dumhet så förtjänar man att bli Dagens hunk. Grattis Benny 16.

Jag hatar mannen med den lustiga hatten

Ibland blir jag lite irriterad. Som när någon ställer sig obehagligt nära en i kön på Ica och flåsar en i nacken.

Ibland blir jag arg. Som när tunnelbanans blåa linje är försenad för sjuttielfte gången på grund av "vagnfel".

Och ibland blir jag riktigt jävla förbannad. Som när personer på maktpositioner utnyttjar sina ämbeten till att vädra unkna åsikter om människors privatliv.
Senast i raden är allas vår påve, Benedictus XVI.
Påven har väl, genom alla tider, sällan fått medial uppmärksamhet för att ha gjort något klyftigt? I så fall har det gått mig förbi. Han är mest känd för sin lustiga hatt och för att det ständigt hoppar diverse grodor ur käften på honom.

Han har det senaste året antydit att samkönade relationer är ett hot mot världsfreden (!?!?!?), och häromdagen höll han ett tal inför diplomater ifrån hela världen och jämförde då samkönade äktenskap med miljöförstöring. Allt inlindat i vackra ord, förstås.

Okej. För det första:
Att så högt uppsatta personer går ut och kallar vissa kärleksrelationer för "hot mot världsfreden" är för fan ett skämt. Det är ju för fan just galna fundamentalister som påven som är anledningen till att fred är en bristvara i världen!

För det andra:
En ledare som blir vald av halvsenila kardinaler i en inceststat som Vatikanen och som har en sådan sjukt löjlig hatt borde inte få ha något att säga till om alls.

För det tredje:
Att prisa det heterosexuella levernet, lovsjunga könsrollerna och samtidigt gå runt i klänning tycker jag är lite hyckleri faktiskt.



Så Benny 16. I fortsättningen kan du väl hålla käften istället och dra ut den där feta jävla pinnen du har uppkörd i röven. Den gör dig knappast gladare. Även om den håller dig något mer upprätt, så här på ålderns höst.


Stenmark #13


Tobias Wallin


Grym dansare i "Let's Dance" som i år dansar med begåvade Claudia Galli.
Dansare är det sexigaste som finns. Shake it baby!

Go Gudrun!

Efter premiären av "Let's Dance" så kan jag konstatera att Claudia Galli, Agneta Sjödin, Mattias Andréasson och Molly Sandén förmodligen kommer att slåss om segern.

Jag kan förstås ha fel.

Men de är mina favoriter.

De som ska väck omedelbart är mode-Elin och Bygglov-Willy. Sorry, men... nej.

Gudrun Schyman var inte så pjåkig! Hoppas hon utvecklas. Vore kul med en medelålders-skräll.

Stenmark #12


Let's Dance-premiär

Ikväll börjar "Let's Dance"! Jag är en sucker för tv-traditionen med fredagsunderhållning, och förutom "Så ska det låta" så är det nog bara "Let's Dance" som når upp till samma nivå som klassikerna "Fångarna på fortet" och "Robinson" (the good old version).

Härliga deltagare i år också!

Gudrum Schyman fiskar röster å de grövsta åt Feministiskt Initiativ inför höstens riksdagsval.

Idol-Rabih fiskar efter en karriär.

Elin Kling fiskar nya kläder.

Mattias Andréasson försöker bota sitt Danny-komplex.

Bygglov-Willy är årets Peppe Eng/Lasse Brandeby/Ulf Larsson/Carl-Jan Granqvist.

Stefan Sauk hoppas på nytändning i karriären.

Claudia Galli ger upp stå upp-komiken (hoppas vi) och försöker med dans.

Agneta Sjödin har bytt från danssugen programledare till danssugen deltagare.

Markus Birro revolterar mot brorsan och kulturetablissemanget.

Molly Sandén lyder Bert Karlsson.

Peter Wahlbeck promotar västkusthumorn.

Victoria Svensson representerar både gayvärlden och idrottsvärlden.


Programledare är David Hellenius och Jessica Almenäs.
Juryn är densamma och leds som vanligt av Tony Irving.

SE!


James Marsden


Pojkaktig och charmig, känd från "X-Men"-filmerna och "Ally McBeal". Fin.


Sexpucko #28



23.15 2010-01-07 skrev het-nyfiken:
hej

hur är läget?

23.20 2010-01-07 skrev potential:
Jo tack, lägret är bra.
Vi gör lägereldar och tillverkar kokkärl av kottar hela dagarna. Annars då?

23.21 2010-01-07 skrev het-nyfiken:
haha, låter som att du är en upptagen man.. jag sitter och väntar på att börja jobba, lite segt!

23.50 2010-01-07 skrev potential:
Jo, är man på läger är man ofta upptagen av män. Läger är mest snusk faktiskt. Det är tur att vi har så snusk-heta ledare, annars hade alla svettiga orgier nog blivit lite oaptitliga.
Jobbar du segt?

03.58 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
mmm, ett sånt läger skulle jag gärna vara på. Jo vi kör i snösvängen så det blir ju en del timmar nu

13.23 2010-01-08  skrev potential:
Nä, du är för gammal för sexläger. Här finns bara läckra ungdomar med lotion i bakfickan och rävar i håret.
Jag svänger också snö, det låter "svisch svisch" och "plask". Oftast svänger vi det över Örjan Ågren, för han är så kladdig och dan.

13.26 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
Låter som att ni har en trevli tillvaro, Var finns detta sexläger?

13.32 2010-01-08 skrev potential:
Sex, snösväng och kottkärl är en oslagbar kombination, och dessutom unik. Vi ambulerar för omväxlingens sköna skull, just nu är vi i Mullbänkshyttemohed. Örjan lämnade vi dock i en blöt hög i Snortdala. Han vägrar tvätta sig.

13.33 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
en äcklig fan han

13.38 2010-01-08 skrev potential:
Ja, det är nästan oseriöst. Och du! Du är både het och nyfiken på en och samma gång. Imponerande. Jag är bara en sak åt gången. Mest het förstås, liksom mina baggar. Men här i Mullhyttan finns det isvakar att svalka sig i. Vad är du så nyfiken på? Såskoppors ursprung? Hattskorpors oändlighet? Ätbara lovikavantar? Det finns ack så mycket att förundras över!

13.57 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
hahaha, ja ätbara lovikavantar i kalsongutförande, Lite nyfiken på hur det känns att tillfredställa en kille. smaka hans sås och slicka hans kropp

14.07 2010-01-08 skrev potential:
Jaha, är du het, nyfiken OCH kalsongutförare? Nästan som Obama och Justin Timberlake IHOP! Snudd på religiöst.
Det här med sås-smakeri är inget säkert kort. Det är inte alla såsiga killar som vet vad de gör med såsen. Mina såser skär sig alltid. Hollandaise som bearnaise.
Slicka rekommenderas knappast. Hälsovådligt. Tänk Örjan.

14.08 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
Haha, ja men du ser inte ut som en Örjan ! Visst är du ju en renlig och mycket fräsch kille?

14.11 2010-01-08 skrev potential:
Nämen det är ju ingen som ser ut som Örjan. Han är i en smetig klass för sig.
Jag är lite ombytlig, för tillfället lite svettig och lökig.

14.15 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
mmm, gillar svettiga killar

14.22 2010-01-08 skrev potential:
Nämen blä, då måste jag ju svänga snö över dig också, ditt nyfikna stycke. Och jag som redan är trött i armarna.

14.28 2010-01-08 skrev het-nyfiken:
du ser ju så vältränad ut

17.34 2010-01-08 skrev potential:
Skenet bedrar, som faster Rune brukar säga. Och jag har väl viktigare saker att göra än att snösvänga din nyfikna, svettiga Örjan-kropp. Stoppa korvknyten, till exempel.

Stenmark #11


Kollationering

Så var skolan åter igång. Till de flestas glädje upptäckte vi att danslektionen idag på morgonen var inställd. Det hade varit lite för intensivt att börja terminen med 90 minuter dans. 
Istället hade vi kollationering idag, och läste det första manusutkastet till slutföreställningen. Alla verkar nöjda och väldigt peppade.
Alla är förutom skådespelare även indelade i arbetsgrupper. Jag är med i musikgruppen och ska tillsammans med fyra andra skriva större delen av musiken i föreställningen.


Originalförlagan till vår föreställning.

Morgondagen kommer också att ägnas åt ytterligare manusläsning och diskussion kring pjäsen, samt filmtittande. Sedan ska det inhandlas förnödenheter inför helgen, såsom vin, salta kex och cantadou-oster. På lördag blir det nämligen vin/ost-fest för att fira Becka och Maria J som fyller år.



Good to back on Öland.

Daniel Dae Kim


Fina Jin från "Lost". Först hatade man honom, nu är han en favorit.
Även känd från biroller i "24" och "Angel".

Margareta Hallin - Etta på Söder

Åh så underbar!

Minnen av SOT-sommaren

Fick besök av tre SOT:are på Gotland i somras. Så här finfint hade vi det på Fårö, strax efter ett mysigt kvällsdopp runt 19.30.


Stenmark #10


Ljuva Skogsby

Så var jag äntligen tillbaka på Brage7 efter 7 timmars resa. Men jag hade sällskap ganska stor del av tiden faktiskt.

På båten till Oskarshamn satt jag och samtalade med Josefin och hennes Joe hela vägen.

I Oskarshamn, där jag väntade på bussen i 45 minuter, fick jag sällskap av en alkis som hade köpt sommarställe på Öland för 50 000 på 70-talet.

På bussen till Skogsby fick jag sällskap av Anna, som går kursen Hälsa & Livskvalitét på skolan.

Och nu sitter jag alltså åter i mitt rum, all alone in the house. De andra kommer imorgon kväll.

Hej Skogsby!

By request - Jeff Corwin


Regina önskade denna djurälskare, som dagligen skrattar livsfarliga rovdjur i ansiktet på Animal Planet.

Wohow, mot Skogsby

Pappa lagar köttbullar och potatismos = Mums!

Jag är färdigpackad och ska om drygt en timme åka ner till hamnen och lämna Visby för den här gången. Väskan är sprängfylld av grejer, bland annat världens godaste vita bröd. Jaja, det är inte nyttigt, men jag älskar vitt bröd.

För en gångs skull har jag inte nån känsla av att jag glömt något. Jag har faktiskt fått med mig allt. Men jag ska inte ropa hej än, man vet aldrig med mig.
Jag glömmer ALLTID något när jag åker från Visby. Laddare, tandborste, rakhyvel, bok, eller nåt annat. Det är obligatoriskt.
Men nu känns det bra. Håll tummarna.

Sexpucko #27

"bestämd1", 57 år, kände sig pilsk och brände iväg ett meddelande. (Nån mer än jag som undrar om det finns någon "bestämd2" och "bestämd3" också?)



23.48 2010-01-04 skrev bestämd1:
tjena snygging ... ;.)

23.49 2010-01-04 skrev potential:
Tjena Anal Fabet! ;)


(Jag kunde se att han bara varit inne och kollat på mina bilder, och inte på själva presentationen. Efter att ha läst mitt svar gick han dock in på min sida och läste. Poletten torde ha trillat ner då. Men icke.)


23.57 2010-01-04 skrev bestämd1:
Vad menar du?

00.01 2010-01-05 skrev potential:
Ja du herr Fabet, jag menar så mycket att det skulle bli alldeles för långrandigt att dra det här och nu. Som en zebra av menande, liksom. Capisch?




Fler sexpuckon.

The Baseballs

Jag har precis upptäckt den fantastiska gruppen The Baseballs.

De gör moderna hits i 50-talstappning. Och de är, hör och häpna, tyskar!

Men underbara ändå.


Stenmark #9


Last supper on gute island

Ja, så var det sista kvällen på Gotland. Imorgon ska jag fika med Regina och handla lite Ölands-förnödenheter med pappa. Sedan blir det båtfärd, och jag får tydligen trevligt sällskap av fina Josefin och hennes Joe.

Tre timmar med båten till Oskarshamn, sen lite över en timme med buss till Kalmar, sen en halvtimme med ny buss till Skogsby och härliga Brage7.


En av de första helgerna på Brage7 när vi lagade middag ihop alla fyra sambos.
Oskar på bilden har dock flyttat och ersatts av Musikteaterns egen "Bestefar" Maria J.


Eric Bana


"Troja", "Hulk", "München". Hunkelihunk hunk.

Egalias änglar

Nu tänker jag använda bloggen till att slå ett slag för alla HBT-ungdomar i Stockholmstrakten.
I några års tid har RFSL Stockholm bedrivit ungdomsverksamheten Egalia (tidigare IHU), ett fritidshäng för ungdomar mellan 13 och 20 år som inte känner sig hemma i heteronormen på olika sätt. 
Egalia
Till Egalia har de kunnat komma två kvällar i veckan för att fika, spela spel, umgås, etc. Det har varit en unik plats för en ung minoritet att träffas på och få vara sig själva fullt ut. Alla välkomnas oavsett identitet, och första gången möts man alltid av ledare som hjälper en att komma på plats och som visar en runt. 

Det har varit otroligt välbesökt och omtyckt, och de första åren finansierades projektet av pengar från Allmänna Arvsfonden. Detta var dock bara möjligt under en begränsad tid, och nu finns inte längre pengar till att hålla verksamheten öppen. Stockholms stad håller på att fatta beslut om eventuellt bidrag, men det dröjer som vanligt väldigt lång tid, och under tiden står alla dessa ungdomar utan någonstans att vara.

Vi vill nu försöka samla in pengar för att kunna ge ungdomarna på Egalia besked om att vi kan öppna i januari och hålla verksamheten öppen det första kvartalet tills vi fått ett besked från Stockholms stad.
Vill du vara en av Egalias änglar, så tar vi mot bidrag på bankgiro 273-4382. Märk gärna gåvan med ditt namn.
Du kan också stödja Egalia genom att skicka ett SMS!
SMS:a "RFSL egalia" till 72 550. SMS:et kostar 100 kr.
 
Om du är lika fattig som jag men ändå vill hjälpa så kan du istället gå in och skriva på uppropet.
Ditt stöd är jätteviktigt!

Puss och kram!

Stenmark #8


Det bultar och det bankar

Blä, jag vaknade i morse vid 09.30 och hade fruktansvärt ont i huvudet. Först trodde jag att det var min migrän-liknande skit som kommit tillbaka igen, men värken lättade lite när jag gick upp, och sen tog jag en Alvedon och sen gick det över. Istället tog ett brutalt illamående över, och när jag satte mig med kaviarmackorna som skulle utgöra min frukost så fick jag praktiskt taget kväljningar och kunde inte äta. Så jag gick upp och la mig igen, och sov till 14.00. Nu mår jag bättre, men magen är fortfarande upprörd över något. Jag kunde äta en macka utan problem i alla fall, så jag hoppas att det inte blir värre nu.

Usch! Det här med sjukdomar. Är inte det lite väl dumt? Silly.

Anastasious Soulis


Lill-killen från "Den bästa sommaren" har vuxit upp och är fortfarande en jävligt bra skådis.
Och typ det sötaste man kan hitta. Han är lysande i den fantastiska "Prinsessa". Se!

4-timmarsfika

Löste "Melodikrysset" med Pappsen i morse. I love Melodikrysset! Idag var det ganska lätt dock, blev bara tvungna att googla en fråga om Povel Ramel. Det är alltid ett nederlag, men hellre det än att lämna blankt.

Sedan bar det av ner till staden för en trevlig fika med kära gamla Regina, och den fikan varade sedan i inte mindre än 4 timmar. Som förr i tiden när vi spenderade merparten av varje dag på S:t Hans Café och drack påtår efter påtår och snackade om allt mellan himmel och jord.
Tre koppar hann vi med. Undrar vad dagsrekordet ligger på för oss?

På tisdag är hemresan bokad. 17.00 bär det av mot Oskarshamn. Jag har en jävla tur med bussförbindelserna både Oskarshamn-Kalmar och Kalmar-Skogsby. Behöver bara vänta drygt 20 minuter vid varje byte. Fab!

Nu har jag ett dilemma. Ska jag hålla mig vaken till 01.30 och se reprisen av "Olycksfågeln", eller ska jag låta boxen spela in det så att jag kan se det imorgon istället?

Det är, som Pappsen skulle säga, ett angenämt problem.


Stenmark 7


Darling

Nu börjar alldeles strax "Darling" på SVT2. En välgjord svensk film med en fantastisk Michael Segerström i ena huvudrollen. Och vi är ju inte bortskämda med bra svensk film, så jag tänker ta tillfället i akt att se den (igen). Del 2 av "Olycksfågeln" går i repris redan senare ikväll, så jag ser upplösningen på mordgåtan då istället.


Favvo-replik i "Darling":

- Men vadå, man måste ju klä sig?

Jonas Bane


(c) Dorian Magazine                              foto: Benjamin Falk

Jonas fick sjukligt mycket uppmärksamhet för att han som STRAIGHT kille skulle spela BISEXUELLA Kim i C-såpan "Andra Avenyn" och nu H-såpan "Riverside". Ja, det är ju verkligen jättespeciellt. Men snygg är han! Och har fått mer kärleksliv i rutan än tidigare svenska gaykaraktärer tillsammans.

Olycksfågeln

Förra veckan såg jag filmatiseringen av Camilla Läckbergs succéroman "Stenhuggaren", och blev förtjust. Jag har inte läst någon av böckerna, vilket kanske är dumt.



Hur som helst så visade SVT ikväll nästa film i serien, "Olycksfågeln". Dessvärre uppdelad i två delar, så man får vänta tills imorgon för upplösningen.

Det är skönt att se att det görs bra svenska deckare emellanåt. Niklas Hjulström och Elisabeth Carlsson är strålande i huvudrollerna, och även resten av ensemblen är överlag mycket välspelad. Manuset känns sällan krystat som det så ofta gör i svensk film, och historien berättas i ett bra tempo.



Nu ska jag nog ta och börja läsa fröken Läckbergs böcker.

Stenmark 6


Kasslergryta

Det luktar SÅ GOTT här hemma just nu!

Pappa lagar kasslergryta på nedervåningen, och den ljuvliga aromen har sakta men säkert belägrat hela huset.

Lukten av annalkande middag när man är hungrig är fantastisk.

Going on 27

Jag fyller 27 i februari. 27!

Jag önskar mig en pojkvän.

Tack.


Billy Crudup


Han ser lite till åren kommen ut på den här bilden, men Billy var ångande het i mustasch och långt hår "Almost Famous". Faktiskt!

2010

Hej 2010!

Min anti-nyårsafton blev riktigt händelselös, seg och ensam.

Precis som jag ville ha det!

Plöjde några avsnitt av "Lost", käkade middag, bloggade, Youtubade, Ansiktsbokade, softade.

Helt perfekt. Men jag glömde köpa snask, det var väl i stort sett det enda som saknades.

Men nästa år vill jag ha galafest med fin middag! Får börja planera redan nu så att man får med sig alla man vill ha med.

Det brukar bli ett gissel annars.


Stenmark 5


RSS 2.0