Radioskvaller

Här kan man lyssna på mig, Maria J och Bosse i "Skvallertorget" i P4. Tune in.

http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=2270692&BroadcastDate=&IsBlock=1





Stenmark #38


Kakor & bönor

Jag sitter här vid datorn och försöker se säsongspremiären av "Så ska det låta", men det går semi-bra. Efter några minuters tittande börjar de buffra var 10:e sekund, och så måste man vänta ett tag för att kunna se några minuters ostört program igen. Jag lät det stå och buffra i drygt tre timmar nu medan jag var i skolan och packade och städade, men det hjälpte föga. Suck.

Nåväl. Vi har städat som sagt. Plockat ihop alla lampor, strålkastare, scenslöjor, dansmattor och kostymer som vi ska ha med oss till Kalmar Teater på måndag. Det känns underbart skönt, och plötsligt känns Liedbergsalen (vår dans/replokal) så väldigt mycket större.

Nu ska jag fortsätta hanka mig fram genom "Så ska det låta". Cookies 'n Beans är så jävla grymma!

Stenmark #37


Justin Bartha


Relativt okänd, men var med i hyllade "Baksmällan" där han spelade den borttappade brudgummen Doug.
Fin!

12 timmar

Ännu en 12-timmarsdag är över. Det har blivit många sådana på sistone, som det ofta blir när man jobbar med en stor föreställning. Alla kämpar på bra och hjälps åt att hålla humöret och motivationen uppe även när det känns motigt.
Nu har de psykiska svackorna börjat komma. Några i klassen har haft små sammanbrott och tvivlat på sig själva och på hur resultatet kommer att bli. Själv känner jag mig väldigt trygg och lugn i det vi gör, och jag har ett  enormt förtroende för allas insatser. Vilket gör att jag nu spenderar mer och mer tid åt att peppa alla som inte är så säkra på sig själva. Och det gör jag så gärna!

Kanske kan osäkerheten ha att göra med Tomas tvetydighet. Å ena sidan stressar han oss för att vissa saker inte sitter, å andra sidan säger han hela tiden "vi är inte hemma än, men det är bara bra. Det behöver inte vara klart än".
Personligen så föredrar jag att så snabbt som möjligt ha föreställningen klar för mig för att sedan nöta in allt tills det sitter i ryggmärgen. Nu är det en vecka kvar till premiär, och vi ändrar fortfarande i scenerier vilket gör att det fortfarande finns osäkerheter i skådespeleriet vilket får ensemblen att känna sig otillräcklig eftersom inget verkar tillräckligt bra. Vilket naturligtvis inte är sant, för vi har en jävligt bra föreställning, och är man ovan så är det nog svårt att inte ta mycket personligt när man jobbar så här.
Dessutom är vi alla för dåliga på att påpeka när någon är riktigt jävla bra, det snackas mest om det som kan förbättras.

Jag ser fram emot nästa vecka då vi äntligen får repa på Kalmar teater och få mer utrymme och bättre struktur på allt. Jag, Bosse och Maria J ska till radion på måndag och bli intervjuade i P4 Kalmar. Det ska bli skitkul! Och vi ska sätta ljus hela kvällen, vilket innebär late night men det känns också kul. Jag älskar att jobba med sådant här! Sedan kommer Mutti, Pappsen och Syster Yster, och vips är det premiär!

Life is good.

Stenmark #36


Don't drink and bake

En klassiker...

LÄTT FRUKTKAKA

I dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
2 liter cognac

Ta fram en mellanstor skål. Kolla cognacen genom att smaka.
Häll den i ett decilitermått och smaka. Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka åter på cognacen och säkerställ att den
fortfarande håller kvalitéten. Blanda 1 dl smör i en stor skål,
lägg till en msk socker och vispa igen, Kolla om cognacen fortfarande
är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. Knäck 2 hönor
o schläng i schkålen, me all tojkad fjukt. Om den tojkade fjukten faschtnar
i schkålen, vjid loss den me en muvschkjejsel. Schmaka sen om konjaken
fojtfajande e god. Schen schka du schila 2dl schalt, el nåt schånt. D e int schå noga.
Kolla konjaken! Schila citjonschaften, lägg till en matsched...
O schå schocker, el nåt, va fan. Schmöj ugnen. Vjid kakfojmen på 220 gjader,
glöm inte att schtänga elvischpen. Schläng ut schkålen i fönschtjet o kolla konjaken.
Gå o lägg dig. Vem fan vill ha fjuktkaka.

Schlagerblä

Nä. Jag är missnöjd. Anna Bergendahl vann som jag förutspådde, men fy fan vad bittert. Hon kanske gör succé i Eurovision, vad vet jag, men jag kommer inte gilla "This is my life" mer för det. Det är den absolut tråkigaste vinnaren vi haft sedan "Se på mig" 1995.

Min favorit från i år är i alla fall solklart Timoteijs "Kom". Den ska jag festa till som tusan i sommar. 
Tack Luleå-juryn för 12-poängaren!

I topp fem hade jag tippat rätt artister men på fel platser. Så här blev resultatet till slut.

1. Anna Bergendahl
2. Salem al Fakir
3. Eric Saade
4. Darin
5. Timoteij
6. Andreas Johnson
7. Ola
8. Jessica Andersson
9. Peter Jöback
10. Pernilla Wahlgren

De enda artisterna jag tippade helt rätt var Anna Bergendahl och Eric Saade. Hm. Halvdant resultat. Bättre lycka nästa år, och förhoppningsvis bättre låtar också, och bättre artister. Lena Ph, Nanne, Sonja Aldén, Carola - kom tillbaka!

Ola Svensson


Ola är den enda av alla hunkiga killar i Melodifestivalsfinalen som inte har varit Dagens Hunk, så därför får han äran idag. Grattis Ola.

Schlagerblogg 2010 - Finalen

Stockholm
Oj, så fort det har gått! Redan final!
Ärligt talat så är jag missnöjd med låtarna i årets festival. Det har varit ovanligt låg nivå, tycker jag. Och för få riktiga Melodifestival-artister, som Lena Ph, Kikki Danielsson, Lill-Babs, Siw Malmqvist, Carola, Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli och så vidare. Den enda som kan räknas till den skaran i årets festival är Pernilla Wahlgren.
Istället har "creddiga" artister som Peter Jöback, Salem al Fakir och Darin stått i fokus.
Men tydligen så får vi en rejäl dos schlager-veteraner i pausnumret...

Jag saknar Orsa Spelmän och Pauline i startfältet. Hade gärna bytt ut tråkiga Andreas Johnson och sega Anna Bergendahl mot dalagängets och souldbrudens mycket färgstarkare låtar.

Nåväl, det finns bra låtar i finalfältet. Dock tror jag inte att min favorit kommer vinna, men jag håller tummarna för Timoteij. Annars ser jag helst Jöback eller Darin som vinnare.


BETYG

Darin - You're out of my life (* * * *)
Darin är en grym artist och en bra sångare och han har en bra låt. Han kan faktiskt vinna om han snor fjortisrösterna från Eric Saade. Annars får han det tufft.

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar (* * *)
Jag är glad att vi fick en riktig schlagerdänga i finalen, det börjar bli en utrotningshotad genre. Pernilla har ingen chans på vinst, och det är egentligen synd. För om vi tittar 11 år bakåt i tiden så var det ju just en äkta Skara-schlager som senast gav blågul vinst i Eurovision. Det är faktiskt BARA såna låtar som Sverige någonsin har vunnit med. Hur som helst kommer Pillans comeback-hit att gå varm på schlagergolven i sommar.

Andreas Johnson - We can work it out (*)
Bottenplacering? Ja, Ante har sämsta låten ikväll och hamnar antagligen sist eller näst sist. Seg, tråkig, nej tack.

Timoteij - Kom (* * * * *)
Här har vi alltså min favorit i år. Låten fastnar som klister, är väldigt svensk och är den perfekt konstruerade schlagerlåten. Jag HOPPAS verkligen att det blir etno-kvartetten som åker till Oslo i maj. Något vassare sång hade inte skadat, men jag älskar gräskvaretten ändå!

Peter Jöback - Hollow (* * * *)
Peters comeback är en pampig och jättefin superballad, men den är lite underligt uppbyggd. Den växer så mycket i början, och sen fortsätter den så. Det finns liksom ingen självklar höjdpunkt i låten, och det förlorar den på. Men den har en definitiv framtid i min Ipod.

Ola - Unstoppable (* *)
Nja. Det blir ingen fin placeringen för Ola här. Hans radiovänliga pophit är snygg men inte mer.

Jessica Andersson - I did it for love (* * * *)
Fame-Jessica har en solklar Svensktoppshit här. Det är en jättefin ballad och är det bästa hon har ställt upp med i festivalen förutom "Kalla nätter". En femteplats kanske?

Salem al Fakir - Keep on walking (* * *)
Av någon anledning så är Salem tippad att vinna hela skiten ikväll. Jag fattar inte varför. För att han är den creddigaste artisten i startfältet? För att Salem lämnat flygeln till Björn Gustafsson (billigt trick) och sjunger stående? Låten är väl bra, men lite väl repetetiv för att riktigt lyfta. Nej, jag tror definitivt inte att "Keep on walking" vinner, men den kan säkert få en pallplats eftersom jag gissar att jurygrupperna kommer ge den höga poäng.

Anna Bergendahl - This is my life (* *)
Sorry Anna. Jag fattar inte buzzen kring dig och din midtempoballad. Den är klassiskt radioskval, en såt som man tröttnar på efter två lyssningar. Anna är jämte Salem al Fakir kvällens stora favorit, och jag tror faktiskt att hon vinner. Tyvärr. Kanske kan hon återkräva den forna respekten för Sverige i Eurovision, men det skiter jag i. En sådan här tråkig låt vill jag bara inte skicka. En Melodifestivalvinnare ska väl ändå få en att bli lite "blown away" liksom? Och det kan både ballader och uptempo-låtar åstadkomma, men av alla ballader i kvällens final så är det Annas och Andreas som blowar mig minst away.

Erik Saade - Manboy (* * *)
Kvällens tvåa? Eller rent av etta? Svårt att avgöra. Men det är nog Erik som slåss med Anna Bergendahl om guldet ikväll. Av dem två ser jag helst Erik som vinnare. Fast det känns som att vi inte ska skicka en till modern, "internationell" hitlåt á la "Hero" och "La Voix", utan skicka något riktigt svenskt! Men Erik har fjortisarna i ryggen, så han hamnar garanterat topp 3.

TIPPNING

1. Anna Bergendahl - This is my life
2. Darin - You're out of my life
3. Erik Saade - Manboy
4. Timoteij - Kom
5. Salem al Fakir - Keep on walking
6. Peter Jöback - Hollow
7. Jessica Andersson - I did it for love
8. Ola - Unstoppable
9. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
10. Andreas Johnson - We can work it out


Rädda inte Willy

Har sett kvällens avsnitt av "Let's Dance", och kan för femtielfte gången konstatera att charmige Willy Björkman borde ha blivit utröstad för en sisådär 7 veckor sedan. Det är trots allt en danstävling, ingen charmtävling.

Charlotte Sinclair och Willy Björkman

Two weeks notice

Om två veckor står jag på Kalmar Teaters scen och spelar "Kärlekarna". Det känns lite overkligt, men det ska bli så sjukt kul! Alla bitar börjar falla på plats och hela klassen känns taggad och peppad. Om än jävligt stressade. Jag är ganska lugn, och det kan jag nog tacka min erfarenhet för. Så här lång rep-period har jag aldrig haft för en uppsättning förut, så jag tycker att vi är helt i fas. Och jag är jävligt stolt över musiken som vi skrivit, och jag känner mig faktiskt jävligt stolt över mina egna skådespelarinsatser i pjäsen också. Danserna börjar sitta bättre och bättre, så jag är inte orolig över det heller.

Jag hoppas ni kommer och tittar. Det kommer bli grymt.

Dolph Lundgren


För att inslagen med honom, samt Christine Meltzers artistimitationer, är roligast i Melodifestivalen.

Finalfält

Okej, Pillan gick till final som jag trodde, men jag blev faktiskt överraskad när Jessica Andersson slog Alcazar.

Men alright. Jag hade gärna sett Paulines soulrökare i finalen också, men annars är det ett ganska bra startfält. Jag tror att vinnaren/vinnarna heter Darin, Timoteij, Peter Jöback eller Anna Bergendahl.

Och alla vore bra vinnare. Utom Anna. Tack och hej.

Schlagerblogg 2010 - Andra Chansen

Örebro
Sista anhalten innan finalen. Här kan det ju verkligen sluta hur som helst. Men mitt tips ser ut så här. Jag har varit nördigt duktig och gjort detta i Paint.







Jag tror alltså på Alcazar och Pernilla Wahlgren i final. Men jag gillar verkligen Paulines låt, så jag hoppas nästan att hon slår Pillan. I den andra duellen är det svårt, för jag gillar alla låtarna. Men Alcazar hade snyggast framträdande och en jävligt bra låt, så jag hoppas och tror på dem.

Ikväll smäller det!

Stenmark #35


Nelsan Ellis


Spelar häftigaste bögen på tv - Lafayette i "True Blood". Love you!

Free period

Förutom 45 minuters dansrepetition så har jag varit helt ledig den här eftermiddagen. Jag kan alla mina repliker och jag har alla mina kostymer klara, så jag vet inte riktigt vad jag ska använda all tid till. Ändå känns det som jag har glömt bort något, något som jag borde göra. Jag borde kanske repa dans? Ja, det borde jag.

Hej svejs.

Stenmark #34


Ryan Kwanten


Idag började säsong 2 av "True blood" på SVT1, så därför är Jason Stackhouse hunk of the day.

Väntan

Fortfarande inget svar från "Grease". Maria och My har fått "nej tack" båda två, men ingen av oss andra har hört ett knyst. Det är nåt anonymt nummer som ringt på min mobil den senaste veckan som jag alltid har missat, men jag misstänker att det är antingen en försäljare eller en mupp. De lämnade ett flippat meddelande som bara var ett konstigt läte, så jag tror knappast att det var producenten.

Så anyway, väntan fortsätter.

Bobby hjärta Shakespeare?

Tjoho, idag fick jag ett mail på Filmcafé.se från Romateaterns scenograf som berättade att de sökte avancerade statister till sommarens uppsättning av "Macbeth". Jag svarade direkt förstås, det låter ju superkul! Man får lön tillochmed. Jag bad dock om lite mer information först, angående lön och tider och sånt för att se att det inte krockar med något annat och för att jag förmodligen kommer tjäna mer om jag får jobb på Destination Gotland (hoppas hoppas).

Men fan vad gött det känns med alternativ!


Wille

Stenmark #33


Björn Starrin


Pölsa has no fear, cause he's got a lot of beer.

Spurt

Nu börjar vi spurta mot premiären av "Kärlekarna". Idag fick vi lyssna på musiken, som Tomas och pianisten Olof spelat in under lovet. Mycket bra resultat, jag blev så sjukt peppad av att höra det.

Vi tittade på "Bröllopsfotografen" i dokumentärfilmarnas egna lilla biosalong ikväll. Den var väldigt bra, om än något allvarligare än Ulf Malmros tidigare filmer. Tuva Novotny var strålande vacker och Björn Starrin var klockren i huvudrollen.

Jag ska se ett avsnitt av "Desperate Housewives" nu. Fy helvete vad bra den serien är! Den är så skickligt gjord och så välspelad och skiftar på ett genialiskt sätt mellan briljant humor och bråddjup dramatik. God I love it!

Sen ska jag SOVA!

Natti.

RSS 2.0