Harry Chum Jr



Danskungen i "Glee"!

Spontanjobb

Just det, jag ska ju jobba imorgon! Oväntat men välkommet! En kollega har blivit sjuk, och som a knight in shining armour kommer Bobby till hennes räddning. Jag jobbar stängningspasset på Östermalm, ska bli gött. Det är roligt att jobba!

Nästan lika kul som att hänga med fina turkar på Garage Bar i Alanya. Fast bara nästan.
På Garage har man nämligen så här kul:



Good times!

(pssst! mitt kommentarslamperi gav resultat direkt!)

Kommentarslampa

Jag är fortfarande helt fascinerad av att bloggens besökarantal bara ökar och ökar. Och nu är jag så nyfiken på vilka det är som läser! Några vet jag ju, vänner och familj. Men till skillnad från alla fjortis-bloggar (som visserligen har många fler besökare än jag, konstigt nog) så är mina läsare ganska dåliga på att kommentera. Faktiskt!

Kan man efterlysa fler kommentarer? Jag gillar kommentarer. Ge mig kommentarer, please!

Tisdags-Vapiano

Äntligen lyckades vi få ihop i alla fall 4 av 5 vänner till "TisdagsTräffen". Jag, Kippi, Samra och Xin käkade middag på Vapiano. Trevligt och smaskens, men det var svårt att samtala med alla för vi satt så konstigt vid ett konstigt bord. Så nästa vecka blir det café istället, där det är lugnare och mer samtalsvänligt. Då ska vi få med oss Philip också, banne mig.
Jag och Xin hittade ett mysigt café efter middagen där vi tog varsin kaffe innan vi åkte hem. Jag har bestämt att det är dit vi ska gå om en vecka.

I like Tisdagsträffar!

Borren

Folk borrar i huset. Det låter väldigt mycket.

Jag får flashbacks till min gamla lägenhet i Farsta strand, där det borrades i tid och otid.

Därför ska jag stänga av "Gilmore girls", för poängen med den serien försvinner när man inte hör av de säger.

Övergår nu till att läsa Mons Kallentofts "Midvinterblod".



Ikväll blir det fest hos Tova. Utan borrande, förhoppningsvis.


Lycko-listan

  • Lön på måndag
  • Födelsedagsfest för Tova på lördag
  • Håkan Hellströms nya skiva
  • Håkan Hellström-konsert på Hovet den 13:e november
  • Jobb
  • Tisdagsträff
  • Världens bästa helg på Öland

David Sutcliffe


Rorys pappa och Lorelais ex i "Gilmore girls" Lovely.

Jag hatar kollektivtrafikkaos (Favorit i repris)

Ett gammalt inlägg från 21:a december förra året. SL:s trafikkaos gjorde att jag nästan missade båten till Gotland när jag skulle hem över jul & nyår. Lägger ut det igen nu i vidskepligt hopp om att det kanske ska förhindra en liknande katastrof i år.  Håll till godo.



Har anlänt till Gotland, efter mycket om och men.

Ett tag tvivlade jag på om jag skulle hinna med båtjäveln eftersom pendelhelvetet var skitförsenat. Och då var jag ändå ute i väldigt god tid och tog ett mycket tidigare bajståg än vad som egentligen är nödvändigt eftersom jag vet hur kuk-SL fungerar på röv-vintern.

Ändå kom jag fram till Nynäs en halvtimme senare än planerat och fick stressa till hamnterminalen genom snödrivorna (vad i helvete sysslar Sveriges snöröjare med!?!?!). Mitt tåg blev extra försenat "på grund av tidigare vagnfel" i en annan del av länet.

Tro fan att det blir vagnfel när tågen ser ut så här:


Ska vi acceptera att det kommer att vara så här för evigt? Ska vi sitta fast på tåg och bussar varje vinter och komma försent till anslutningar, skolor och arbeten? Varför görs inget för att förebygga att detta obligatoriska kaos utbryter, när vi VET att det KOMMER utbryta varenda helvetes år?

Jag önskar mig en vinterrustad kollektivtrafik i julklapp, Fredrik.
Och jag har varit jävligt snäll, ska du veta.

Return to Skogsby

Så var helgen på öland till ända. Igår kväll kom jag, transporterad av en ovanligt ljudlig Swebus-buss, tillbaka till huvudstaden efter några fantastiska dagar i Skogsby. Här följer en noggrann redogörelse!

I torsdags eftermiddag anlände jag till ön, och efter en skränig bussfärd tillsammans med ungefär 32 476 skolbarn kom jag till Ölands Folkhögskola där jag kramöverfölls av David, Maja, Maria och och Lisa. Så ska en återförening se ut! Jag presenterades för Åttan (eller Gottiåttan som det också kallas), huset som mina fyra tillfälliga hyresvärdar bor i under läsåret. Snart kom även resten av Musikteater-tvåan över och hälsade.

Efter middagen hade jag det stora nöjet att få beskåda när mina fina vänner redovisade clown-blocket som de haft under två veckor med en gästlärare. Det var längesen jag skrattade så mycket, och jag har nu en ny och överdrivet positiv syn på clowneri.

Senare på kvällen kom nästa gamla klasskamrat, Linn, och det kramades ännu mer. Sovplatser organiserades, och så småningom gick vi och lade oss. Jag bestämde mig för att göra en sängturné under helgen och sova hos olika personer varje natt. Första natten delade jag säng med David, och vi somnade till "Get him to the Greek".

Fredagen bjöd på en härlig promenad till Färjestaden där det handlades inför helgen. Vädret var fantastiskt. På kvällen chillade vi i Gottiåttan och såg på "Idol". Heja Olle!
Min andra natt på ön sov jag med Lisa.


På vägen till Färjestaden finns en lekplats.


Där kan man gunga.


Maja, jag och Linn gingo på en vacker stig mot Köpstaden.

Foto: David Larsson

På lördagen gick några av oss på en härlig promenad i det fantastiska höstvädret. Vi hälsade på hästar och matade dem med gräs. Torftig föda, egentligen. Har hästar inte hört talas om pannkakor?
Vi hittade även ett naturreservat i form av ett gravfält som vi undersökte lite smått. Anton klev på en vass sticka som gick rakt genom skon och in i foten. Aj aj. Dessutom var han rädd för att bli attackerad av kor och hästar. Jobbig dag för Anton.

När vi återvände till skolan hade nästa klasskamrat anlänt, nämligen Fanny. Vi började förbereda inför kvällens stora Flätningsjubileum! Jag och Maja letade kläder i kostymförrådet, och jag och Lisa repade lite snabbt på en akustisk balladversion av Beatles "I wanna hold your hand" som jag skulle framföra för Maja som flätningspresent.

Middagen blev superb. En jättegod, vegetarisk gryta med jasminris och limesås och så vin till det. Underbart. Maria hade skrivit en fin Maria-ig dikt som hon läste. Bosse höll ett klassiskt Bosse-tal. Lisa, som agerade flätningsförrättare förra året, sa några väl valda ord. Maja sjöng en underbar egenskriven svensk flätningsversion av Spice Girls "Wannabe" för mig. Och jag sjöng "I wanna hold your hand" och fick alla att gråta. Stämningen var på det stora hela sentimental, oerhört kärleksfull och mycket lycklig.
Senare på kvällen brakade festen loss, och många från Konst-klassen och Musikteater-ettan anslöt och partade järnet. Som grädde på moset så kom Hartis med bussen ungefär vid midnatt, och glädjen nådde nya höjder.
Vid ungefär 04.30 kollapsade jag i Majas säng, trött och lycklig.

På söndagen blev det återigen en promenad, tillbaka till hästarna. Vädret mer fantastiskt än någonsin.
På skolan anordnades våffelsöndag, och vi satt ute i solen och smaskade våfflor med sylt och grädde. Ljuvligt.

Vi sade farväl till Linn och Fanny som skulle åka hem. Kvällen spenderades framför teven i Gottiåttan, där vi såg fyra fantastiska avsnitt av "Grotesco". Denna natt sov jag med Maria.

Så kom då måndagen. Hemfärdsdagen. Jag åt frukost, duschade, packade ihop min saker och åkte tillsammans med Hartis till Kalmar. Där hängde vi en stund innan Hartis skulle med tåget och jag med bussen. Sex timmars behaglig bussfärd senare klev jag av i Stockholm igen.

En av tidernas bästa helger var till ända. Hepp!

Flätningsjubileum

Ikväll smäller det!
Jag är på Öland och just nu förbereds det för kvällens stora fest. Jag och Maja firar 1 år som flätade. Det är lika stort som det är unikt.
Tema: What happens in Vegas, stays in Vegas.
Mer om Ölandshelgen later on. Nu ska här flätfestas!

Älska mig

After Darks tango-dänga får vara dagens soundtrack.
Suck...





After Dark – Älska Mig

Luciasambo!

Min fina Ölands-sambo/guldfisk/Karsten/enchilada Maria är en av årets Lucia-kandidater!



Gå in på http://www.lucia2010.se/ och rösta på henne, så blir hon, jag och en massa andra mycket glada och nöjda!

När Bobby och Berguv samtalar



Berguv

Du saknar mig!

Bobby
Inte det minsta! :D
Fast jo... det gör jag. Du är ju snäll mot mig. Utom i fem-sexan. Dåligt.

Berguv
mm...du va såå mobbad i femsexan. men du älskade ju din hatt. jättegulliiigt! ♥

Bobby
mmm... allt för den där jävla hatten. men nu har jag hittat min hatt. vill du ha är det bara att ta!

Berguv
åå...Lembashatt..måste jag pröva! hälsa mormor du.

Bobby
min mormor är socialdemokrat. vad säger dina pappor?

Berguv
dom är emot abort, och barnen får ingen post och ost.?

Bobby
BUTT! jättemycket butt...


Hunter Parrish


Äldste sonen Silas i underbara serien "Weeds".

Two days

Snart bär det av till Öland och kära lilla Skogsby igen. På torsdag 08.31 avgår tåget mot Kalmar.

ÅH så härligt det ska bli!

Livet är gött just nu. Enda molnet på himlen är väl min extremt bristande ekonomi, men om jag lyckas klara mig på de slantar jag har kvar tills lönen kommer så är det lugnt sen. Då kommer jag vara på rött köl igen. 

Heja mig!


Favoritskolan

Åh, ska skolinformera på min absoluta favoritskola genom mina RFSL-år nästa vecka!

Nya Elementar i Bromma.



Sist jag var där och jobbade så blev jag så imponerad av lärarna och stämningen på skolan. Lärare och elevr hade en oerhört avspänd men ändå respektfull relation till varandra, och jag blev bara så glad av att vara där.

Nu ska jag dit igen, på tisdag. Det ser jag fram emot!


Fladder

Jag väntar på trevligt besök. Herrbesök, faktiskt.

Jo ni, här fladdrar det i magtrakten minsann!

Snart ska det lagas middag till karln.

Justin Timberlake får hålla mig sällskap så länge.

Bobby goes restaurangmiddag

Alright, middag på Patricia. Jag och Syster Yster åt:

-Hummersoppa till förrätt

-Grillad oxfilé till varmrätt

-Vitt vin

-Kaffe med Baileys och chokladtryffel

Patricias hummersoppa är a little piece of heaven. Bara så ni vet. Rekommenderas varmt. Synd bara att jag nästan blev mätt efter den Mycket Mustiga Soppan. Men större delen av den efterföljande oxfilén slank ner ändå.

GOTT!


Brian Austin Green


Nördhunken David från "Beverly Hills" är nu aktuell som hantverkarhunken Keith i nya säsongen av "Desperate Housewives". Vissa saker verkar bli bättre med åren...

Patricia

Oh yes! Syster Yster och hennes sambo fick varsitt presentkort från Patricia i födelsedagspresent, och eftersom Johan inte vill ha sitt så ska jag få det istället! Så idag bokade jag bord i Johans namn och imorgon ska jag och Syster Yster avnjuta en varsin fabulös tvårätters middag på den fabulösa båten vid Stadsgårdskajen.

från www.patricia.st


Träff-Tisdag #2

Dags för vår andra Träff-Tisdag! Förra veckan blev inställd för att ingen riktigt kunde.

Men ikväll blir det middag hos Samra. Dessvärre kan varken Kim eller Philip vara med, men vi visste ju att alla inte skulle kunna varje gång. Så ikväll blir det jag, Samra och Xin.

Jag måste gå ner och boka om min tvättid. Kim har till och med längre till sin tvättstuga än vad jag hade i Farsta strand. Stört. Varje hus borde ha en egen tvättstuga!*


Väl mött.




*Dagens i-landsproblem

The trötthet

Men hur trött kan man bli!?!?!

Natten till igår sov jag max 4 timmar (dock av en trevlig anledning). Så igår när jag kom hem från jobbet kollapsade jag i sängen redan vid 19.30 och sov som en stock till 05.30 i morse.

Jag steg upp, såg senaste avsnittet av "Glee" (FANTASTISKT!) och åkte till jobbet. Där blev det ett 12-timmarspass, och nu är jag stört trött igen. SOVA!!

Åtta

Så var man inne på sista dagen i 8-dagarsveckan. Visst ska det bli skönt med lite ledighet också, men jag blir lite stressad också eftersom jag inte ska jobba igen förrän på fredag. Just nu känns det som att jag skulle kunna jobba i åtta dagar till utan problem.

De senaste dagarna har varit ytterst gemytliga. Jag och Sofia har shejpat upp Kista-butiken lite, och jisses vad bra det blev! Jag gjorde Rosa Bandet-skyltningen i Östermalmsbutiken och blev mycket nöjd även med den. Har till och med fått en del beröm för den, jo jo!

Nu har jag precis öppnat på Östermalm och bytt ut Veckans pocket (det är nämligen ny vecka idag, ifall ni inte visste det). Om "Dödligt villospår" av Nora Roberts eller "Mörkermannen" av Unni Lindell låter intressant så är ni välkomna att köpa dem för endast 49 pix här på Östermalm.

 
49 pix! Vilket kap!


Blev mycket nöjd förra veckan när mitt Veckans pocket-val "Den förlorade symbolen" av Dan Brown sålde som smör i Kista. Jag kan ju det här!

Syster Yster goes 25

Grattis till kära Syster Yster som fyller ett kvarts sekel idag.


Hipp hipp hurra, för bövelen!


RSS 2.0