Eurovisionblogg 2012

Gör lite comeback här på bloggen nu inför kvällens final i Eurovision Song Contest 2012.


Jag tänker inte bli långrandig, utan helt enkelt bara gissa vinnaren och nämna några personliga favoriter.



VINNARE
Svergie (vi har aldrig haft så stor vinstchans som i år)


UTMANARE:
Spanien, Serbien, Cypern

BUBBLARE:
Ryssland, England, Rumänien, Irland



(c) SvD

Ja, ja tror att det är Sveriges tur i år. Vi har en fantastisk låt med en fantastisk artist och ett fantastiskt nummer. Det är modernt, fräscht och unikt i startfältet. Loreen stp verkligen ut, och om hon bara kan hålla nerverna i schack så tror jag att vi tar hem det.
Spanien utmanar med en svulstig ballad signerad Thomas G:son, och om det är en ballad folk vill ha som vinnare så blir skönsjungande Pastora farligaste motståndaren.

Eller så blir det Serbiens ESC-kung Željko Joksimović, som ligger bakom en av tidernas bästa ESC-balkanballad "Lane Moje" och även skrev Bosnien Herzegovinas magnifika bidrag "Lejla" som kom trea 2006. I år är han tillbaka med ännu en underbar ballad, frågan är om den räcker hela vägen. Att han startar näst sist är förstås till hans fördel.

Cypern utmanar med en svenskskriven, sommardoftande pophit med en duktig artist i Ivi Adamou. Årets klistrigaste refräng som kommer att slåss med Loreen om poprösterna.


Sen vet man aldrig med de ryska tanterna. Alla älskar dem, och visst skulle det vara roligt om de vann med sin härliga dansdänga. Frågan är om de går hem hos jurygrupperna.

Jedward återvänder med en sämre låt (svenskskriven) som låter som något Westlife hade kunnat ställa upp med. Man ska dock inte underskatta deras fanbase.

Gamlingen Engelbert Humperdinck representerar Storbritannien med en jättefin evergreenballad. Kan bli farlig!

Glädjebomben från Rumänien utgör sista hotet. Gruppen Mandinga sjunger "Zaleilah" så det står härliga till, och det är omöjligt att värja sig!



Men Loreen bör stå ohotad på tronen när kvällen är över. Eurovision i Stockholm nästa år? YES!

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0