Schlagerblogg 2013 - Deltävling 1

Karlskrona
Tonight's the night! Tävlingen startar i södra Sverige och Gina Dirawi är tillbaka som programledare fast med ny kollega i form av fjolårets sämsta förlorare Danny. Idel debutanter i startfältet vilket inte behöver vara dåligt, men i mitt tycke är detta en oerhört svag deltävling låtmässigt, men vissa låtar kan säkert höjas om de har snygga scennummer. 6 veckors schlagereufori börjar nu!
 


David Lindgren - Skyline
Förra årets genombrott (bortsett från Loreen förstås) fortsätter på samma spår, men med en låt som inte är lika direkt och klistrig som "Shout it out". Dessutom är den ungefär exakt vad Danny gjorde förra året, med obligatoriskt dance break i mitten. Stabilt, men tråkigt.

Cookies 'N Beans - Burning flags
Dessa tjejer förtjänar ett större genombrott än vad de fått hittills. Frida Öhrn från Oh Laura är frontfigur i detta countryinspirerade band, och denna låt är faktiskt riktigt bra. Detta går vidare åtminstone till Andra Chansen.

Jay-Jay Johansson - Paris
Många "alternativa" artister gör debut i festivalen i år, Jay-Jay är en av dem. Låten är precid vad man förväntar sig av denna herre, och i detta sammanhang kommer den att sticka ut men glömmas bort fortare än Gina och Danny hinner säga "nu kör vi".

Mary N'Diaye
Mary från storfloppen "The Voice" hyllar sina afrikanska rötter med denna medryckande dänga. Sköna rytmer, töntig text och en grym artist kan ta detta vidare.

Erik Gadd - Vi kommer aldrig att förlora
I min mening är Erik Gadd Sveriges mest överskattade artist. Men han är omtyckt och kan säkert ro hem en massa röster på forna meriter. Jag tycker att det här är samma radioskval som han alltid gjort, men får säkert en hyfsad placering.

YOHIO - Heartbreak hotel
En spännande okänd debutant som ingen någonsin hört talas om har alltid chans att överraska och vinna på detta. YOHIO har tidigare haft stora framgångar i Japan och vill nu slå i hemlandet. Jag älskar den androgyna stilen och tonen, men låten är blääää. Om ni frågar mig, vilket ni förstås gör.

Anna Järvinen - Porslin
En av årets mest otippade artister. Anna är en tokyllad indiepop-tjej, okänd för den stora publiken. Denna finfina ballad är underbart vacker, och min favorit i denna deltävling.

Michael Feiner & Caisa - We're still kids
Ja, jisses. Vad säger man om detta? Här har man försökt blanda lite svensktoppspop med dance-beats. Sjukt tråkigt slut på en till stor del trist deltävling.


TILL FINAL
David Lindgren
Anna Järvinen

TILL ANDRA CHANSEN
Cookies 'N Beans
Erik Gadd

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0