Schlagerblogg 2014 - Final

Stockholm
Tro det eller ej, men nu är finalen äntligen här. Programmässigt har vi sett den sämsta fesivalen på många år, och mitt Facebookflöde har under de senaste sex veckorna fyllts av statusar där Edward af Sillén bönas och bes återvända till programmet. Jag kan bara hålla med. Nour och Anders är inte dåliga, men deras manus är under all kritik. Vissa enstaka skämt har varit någorlunda kul, men i övrigt har det varit torrt, otajmat och ibland fullkomligt obegripligt. Som i första deltävlingen där Anders körde en krystad monolog om vikten av att rösta!? Var det NÅGON som tyckte det var roligt? Körs inte skämten inför en testpublik innan de permanent skrivs in i manus?
Nåväl - kanske blir det bättre ikväll. Enligt alla publikundersökningar så vinner nykomlingen Ace Wilder. Men våra kära jurygrupper har satt käppar i hjulet för publikens vilja förut (senast förra året då tittarnas favorit Yohio fick se sig slagen av Robin Stjernberg som fick högre poäng av juryn). Och jag misstänker att jurygrupperna kommer att premiera Sanna Nielsen och Helena Paparizou, och kanske även Alcazar. Spännande blir det!
 
 
 

Anton Ewald - Natural  * * *
Detta är en bra poplåt men Anton sjunger för dåligt. Eller detta är snarare en för svår låt för honom, speciellt med tanke på den avancerade koreografin som han måste utföra samtidigt. Han och Oscar Zia slåss om samma röster ikväll, och jag tror att Anton vinner där då han har den bättre låten utav de två.

Ellen Benediktson - Songbird  * * *
Åh, vad jag älskar Ellens röst, och jag blev så glad när den här fina låten gick direkt till final. Här har den dock inte någon chans, men den är ett välkommet inslag i startfältet och Ellen har säkert en stadig Svensktoppenhit efter tävlingens slut.

Alcazar - Blame it on the disco  * * * * *
En av mina absoluta favoriter i år! Låten har vuxit sedan jag först hörde den, och jag har inte kunnat få ut den ur huvudet sedan den seglade direkt till final för två veckor sedan. Det blir nog tyvärr inte vinst för discotrion i år heller, men jag tippar pallplats åtminstone.

Oscar Zia - Yes we can  * *
Finalens andra "tjejfavorit" som har en av startfältets svagaste låtar. En sjätteplats är nog det bästa Oscar kan räkna med.

Linus Svenning - Bröder  * * * *
Ännu en låt som vuxit med tiden. Ingen vinnarlåt, men en säker radiohit och ett stort genombrott för Linus Svenning. 

Helena Paparizou - Survivor  * * * *
Jag älskar Helena! I mina ögon ska "Survivor" inte vinna, men hon kan nog få fina poäng av de internationella jurygrupperna. Och hennes framträdande är supersnyggt och hon sjunger asgrymt. Jag hoppas på åtminstone en femteplats för La Paparizou!
 
YOHIO - To the end  * *
Jag förstår mig verkligen inte på den här typen av urtråkigt radioskval. Jag räknade ut YOHIO totalt i förra årets final men då gick han och vann tittarrösterna så tydligen underskattade jag hans popularitet. I år har han en bättre  låt, men jag tycker fortfarande att det är skittrist. Jag hoppas att vi slipper en repris av förra årets resultat, för jag vill ICKE skicka detta till Danmark.

Sanna Nielsen - Undo  * * * * *
Här har vi årets vinnare, om ni frågar mig. Av alla startfältets låtar så är det Sannas supervackra powerballad som jag tror vi har störst chans med i Eurovision. Jag hoppas att alla andra fattar det också.
 
Panetoz - Efter solsken  * * * *
Årets sommarhit! Jag älskar den här bagatellen till låt, och jag rådiggar Panetoz-killarnas charm och enkla koreografi. Här har vi årets skrällvarning, men hjärtat säger att herrarna inte kommer ha med toppstriden att göra.
 
Ace Wilder - Busy doing nothing  * * * *
Och sist men inte minst har vi den låt som jag tror kommer vinna om inte Sanna gör det. Jag är kluven över detta faktum, för även om jag gillar låten och Ace så är jag tveksam till hur detta skulle tas emot i Eurovision. Och svenska folket har en tendens att skita i det (tänk Anna Bergendahl). Eller så har de helt enkelt inte lika bra koll som en annan...
Nä, jag blir väl lite besviken om Ace vinner men hon är inte oförtjänt av det och det finns absolut sämre alternativ.


 
TIPPAT RESULTAT
1. Sanna Nielsen
2. Ace Wilder
3. Alcazar
4. YOHIO
5. Helena Paparizou
6. Anton Ewald
7. Panetoz
8. Linus Svenning
9. Oscar Zia
10. Ellen Benediktson

Schlagerblogg 2014 - Andra Chansen

Flytthelg = snabblogg!
 
Till final:
Linus Svenning
Helena Paparizou
 
 
Väl mött i schlagerland!

RSS 2.0