Jag älskar din Pride-glädje

Är nyss hemkommen från trevligt Pridehäng med några RFSL-kollegor. Drack skumpa, åt jordgubbar, choklad och chips, hejade på några vänner som gick förbi... Det är nästan det bästa med Pride. Att bara sitta utanför parken och titta på folk. Det går garanterat alltid förbi någon du känner. Och även om det inte gör det så är det grymt kul att bara sitta och titta på folk och dricka lite öl. Alla är så jävla glada och sociala, man kan börja prata med nästan vem som helst och hitta nya vänner. Det känns verkligen att Tantolunden under den här veckan är en frizon där alla oavsett läggning eller könsidentitet kan vara sig själva fullt ut utan att skämmas eller vara rädda. Att man sedan på hemvägen ständigt går med handen på nyckelknippan (som får fungera som vapen) i väskan är en annan sak. Men så länge man befinner sig i parkområdet så är allt frid och fröjd. En riktigt festivalkänsla helt enkelt.
HBT-människor är tydligen inte lika stökiga som andra heller. Det är aldrig bråk sinsemellan, aldrig några fylleslag eller liknande. Visst super folk, men det är överlag en väldigt lugn stämning.

Det värmer verkligen att sitta mitt uppe i denna glädjeyra. Jag är glad att jag kan få ta del av den, eller snarare vara en del av den.

Men det skulle förstås vara skönt att slippa gå och behöva vara fit for fight när man traskar iväg till tåget på hemvägen.

Sommarplan

SAKER JAG SKA TILLBRINGA MIN LEDIGA TID MED TILLS SKOLAN BÖRJAR

1. Pride-mysa med skolinformatörerna.
2. Gå i Prideparaden med Kim och hennes mutti.
3. Förhoppningsvis gå på schlagershowen imorgon.
4. Förhoppningsvis gå på avslutningsfesten på Berns.
5. Gå och se "Sex and the city"-filmen, at last.
6. Gå och se "The dark knight".
7. Gå och se "Patrik 1,5".
8. Åka till Turkiet!
9. Se "Bert - den siste oskulden", för den dimper ner i brevlådan om en vecka.
10. Umgås med vänner man aldrig har tid för annars.


PS. Nu kommer en alldeles sprillans ny bloggkategori! Nämligen "Jag älskar". Den är raka motsatsen till "Jag hatar". Kände att jag började framstå som en aning bitter, så därför inför jag denna nyhet för att visa att jag faktiskt inte bara hatar allt och alla. På återseende.

Jag hatar din HBT-fobi

Natten till idag överfölls två män i Tantolunden efter att ha kysst varandra. De rånades och den ena knivhöggs i magen. Och detta sker mitt under pågående EuroPride, tio dagars festival som är till för att uppmärksamma hbt (homo/bi/trans)-personers livssituation och för en gångs skull ge dem ett forum där de får vara sig själva. Snacka om kränkning.
Det finns idioter som prompt ska lägga sig i andras liv och sexualitet. Det finns de som tycker att Pride egentligen inte behövs. Det här attentatet, samt alla andra hatbrott förstås, är ett bevis för att festivalen verkligen behövs.
För många hbt-personer är Prideveckan den enda tiden på året då de känner att de vågar visa sin kärlek och sexualitet öppet. Jag kan själv känna så. Jag skulle till exempel känna oro om jag höll min pojkvän i handen på tunnelbanan, helt klart. Speciellt nattetid. Därmed inte sagt att jag inte skulle göra det, men det skulle inte kännas säkert. Så är det i och för sig nu också, som singel. Ibland när jag ska gå ut på krogen så händer det att jag sminkar mig lite lätt, och eftersom våra puckade könsroller gör det enormt förbjudet för män att sminka sig så sänder mina kajalränder genast signaler om min sexualitet = ökad risk.
Det finns alltid en riskanalys när man rör sig ute och vet att man på något sätt signalerar att man inte tillhör normen. För mig är det enklare eftersom det till vardags, enligt utsago, "inte syns så tydligt" att jag är bög. Stackars fjollorna eller butch-tjejerna, de må vara hetero eller homo/bi, som får utstå glåpord och ibland även våld för att de för sig på ett visst sätt. För att inte tala om transpersonerna. Den här veckan ska vara deras vecka, deras frizon tills samhället slutar diskriminera.

Det finns de som tror att de är öppensinnade och har sitt på det torra när det gäller hbt-personer. Men det är de inte. De är öppensinnade så länge det sker på deras villkor. De är normpersoner som villkorar för normbrytare. Som normperson anser man sig ofta ha rätt att tycka till om och villkora för de personer som faller utanför normen. Man tror att man är en "vän av hbt-personer" genom att tolerera dem. Jag kan nästan garantera att alla öppna homos någon gång har hört frasen "Det är helt okej för mig" när de kommit ut för kompisar/familj/kollegor.

"Det är helt okej för mig". Jaha, tack så jävla mycket men jag bad inte om din tillåtelse.

Eftersom detta för normpersoner är en korrekt attityd att ha så har de noll förståelse för hur liten man känner sig när man blir tolererad på det där sättet. De må inte ha något emot någons hbt-identitet, vilket ju är positivt, men genom att tolerera så sätter de sig omedvetet i en maktposition. Och det värsta är just att de inte fattar det själva.

En annan toleransfras man ofta hör är "det är väl okej att vara homo, men måste de skylta så med sin sexualitet?".
Ursäkta, men hur mycket skyltar inte heterosexuella med sin sexualitet? Överallt ser man heterosex eller heterokärlek; mellan par på stan, i reklam, i tidningar, på tv, i skyltfönster, i media överhuvudtaget. Enda skillnaden är att den typen av exponering är så självklar och accepterad att vi inte tänker på det.
En shout-out till min brors gode vän Fredrik Evensen, konstnär, som till PUB-husets nyöppning runt Alla hjärtans dag i år hade målat kärlekspar i deras skyltfönster. Ett av paren bestod av två män. Bra Fredrik! Bra PUB!

För att avrunda: man måste inte älska alla människor. Jag gör det definitivt inte. Man får tycka vad fan man vill om folk, men håll det för dig själv. Jag varken gillar eller förstår mig på BDSM-sex, men jag går inte och slår ner läderbögar för det. Så länge folk inte skadar andra eller sig själva - vem bryr sig om vad de gör? Låt folk leva sina liv och sköt ditt eget istället. Punkt.


Ö-blogg

Yey, en Gotlandsblogg!

Har faktiskt varken tid eller lust att skriva, men kunde inte låta bli att uppdatera ändå. Det känns så exotiskt att blogga från nåt annat ställe än sin egen lägenhet.

Följande tävlingar har jag hittills förlorat i sen ankomsten till ön:

Nutidsorientering
Äventyrsgolf
Fotbollsgolf


Jag sätter hoppet till Buzz och Singstar istället.

Fotont

Ibland, till exempel just nu, önskar jag att man kunde ta av sig sina fötter när man kommer hem efter en krävande arbetsdag. Mina fossingar värker så det knakar för tillfället, och det var likadant igår och det kommer vara likadant imorgon. Egentligen är mina tossingar vana vid att jobba hela dagarna, men efter ett par veckors semester så är de alltid väldigt ovilliga att komma igång igen.
Så därför vore det oerhört praktiskt om man kunde ta av sig fanskapen en stund, som man gör med skavande skor liksom.
Men det kan man inte. Så därför tänker jag fixa ett härligt fotbad åt mig själv nu.

Nu är det två ynka dagar kvar. 16 arbetstimmar. Sen behöver jag aldrig mer återvänja fossingarna vid Donkentempot.
Tjoho.


Fem dagar för mycket

Underbara fredag! Om det inte hade varit fredag idag så vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Det har varit en fruktansvärd dag på jobbet, och endast tanken på helg fick mig att stå ut till klockan 15.
Följande gick snett idag:
-De som stängde hade typ glömt (eller struntat i) att göra hälften av stängningen.
-Lagerfrysen gick sönder så att alla våra frysvaror (kyckling, kött, pommes frites, pajer etc.) hade tinat och därmed inte kunde användas. Vi fick altså slänga hela lagret.
-Tre medarbetare kom för sent, varav en är vår varumottagare, så jag fick stå och förklara för varuleverantören att han var tvungen att lasta av alla varorna själv.
-Pyrometern som vi tar kärntemperaturer med (något vi måste göra varje dag) var borta.
-Datummärkaren som vi märker upp varors hållberhetstider med var borta.
-Alla som jobbar i kassan är puckon. Typ.
-Eftersom våra frysvaror var förstörda så fick jag ränna runt hela Norrmalm och hämta kött och dylikt på andra restauranger hela eftermiddagen.

Jag ville typ gråta ett tag. Bara fem arbetsdagar kvar nu, tack och lov. Men det är fem dagar för mycket.

Ikväll blir det bio med syster yster och Johan. Vi ska se "Mamma Mia!", en film jag väntat på i typ ett år! Så dagen får ett trevligt slut i alla fall. För kombinationen ABBA, musikal och Meryl Streep kan ju bara inte bli fel?
Jag älskar Meryl Streep.


Var är boxen?

Idag ska jag söka extrajobb! Jag lär behöva det när jag börjar skolan. Studiemedel kommer man inte långt med om man vill ha dräglig tillvaro.
I övrigt är jag lite sur på mig själv. Jag har tänkt hela veckan att jag ska boka tvättid, men har inte gjort det än. Tvättstugan ligger två hus bort, så jag måste gå en bit för att boka. Jag har tvättnycklarna i väskan för att jag ska gå bort och boka tid när jag kommer från jobbet, men jag glömmer alltid bort det, och när jag väl kommer på det så ligger jag redan däckad i soffan och orkar inte engagera mig i saken. Men imorgon måste jag boka, annars kanske jag måste köpa en ny sommargarderob innan jag åker till Gotland.

Jag har 6 arbetsdagar kvar på Donken, wiiiii! Det är dock 6 dagar för mycket. Usch vad tråkigt det är nu.

Jag har varit duktig och beställt blanketter från CSN också. Det skulle komma automatiskt stod det i intagningsbeskedet från skolan, men det har det inte gjort. Så jag tog saken i egna händer istället, som den driftiga karl jag är!

Eftersom mina vänner rekommenderar böcker till höger och vänster i sina bloggar för tillfället så ska ju inte jag vara sämre!
Jag kan varmt rekommendera "Sexpuckona anfaller!" av Sofia Albertsson. Den består uteslutande av konversationer mellan henne och cyberkåta killar (och tjejer) på communityn Skunk. De försöker ragga, hon ger svar på tal. Sjuuuuuukt rolig. Skaffa!

8 LÅTAR JAG LYSSNAR SÖNDER JUST NU

1. Kleerup feat. Marit Bergman - 3 A.M. (så sjukt bra, nästan lika bra som "With every heartbeat")
2. Madonna - Incredible (gladpop med the Queen of pop)
3. DJ Ötzi - The Burger Dance (Garage-låt!!!)
4. Vengaboys - Take me to the city (Garage-låt!!!)
5. Byz - Hej där (Garage-låt!!!)
6. Jason Mraz - I'm yours (finfin, och underbar att sjunga)
7. Bon Iver - Blindsided (toppenvacker)
8. DJ Tune feat. Orremannen - Bag in da box ("Var är boxen? Där är boxen!". Garage-låt!! Och årets Basshunter?)

Jag hatar din charterturism

Charter är internationellt fenomen. Alla länder har säkert sin speciella charterstereotyp, precis som vi har Sverige. För mig handlar fenomenet med att vara charterturist om två saker: självdistans och självinsikt. Detta är två bristande egenskaper hos alla charterturister, oavsett nationalitet. Sedan tar de sig olika uttryck för olika länder förstås.
Om man vill se ett lysande exempel på äkta, svensk charter så ska man se "Sällskapsresan". Den är över 20 år gammal, och under dessa år har valutor har kommit och gått, EU har bildats, nya stater har gjorts självständiga, världen har förändrats enormt. Men charterturisten är sig lik. Dessvärre.

Så vad är det då jag hatar med charter egentligen? Det är väl en trevlig resform? Absolut, det tycker jag faktiskt. Det är praktiskt och oftast billigast. Det jag motsätter mig när man åker till så kallade turistorter är att resebolagen kämpar röven av sig för allt ska vara så likt hemma som möjligt ("finns det svenskt kaffe på hotellet?"). När jag var på Rhodos med familjen för 7 år sedan visade hotellet TV4 i lobbyn. På Kanarieöarna finns det svenska barer med uteslutande svensk personal. ÖVERALLT har de menyer på svenska/norska/danska/finska/tyska. I Alanya anordnade Apollo en "traditionell svensk midsommarfest" på en av klubbarna på midsommarafton. Med silltallrik och hela faderullan. På scen: Kim Kärnfalk. Åker man inte bort från Sverige för att uppleva nånting annat?
Fine, jag ska inte påstå att jag är überkulturell och bara går på museum och sightseeing när jag är utomlands. Men jag tycker att en stor del av grejen är att insupa en annan kultur än sin egen, ett annat sätt att leva och tänka. "Ta seden dit man kommer" brukar det heta. Icke på charter dock. Den enda sed man behöver anamma på chartersemester är att inte spola ner sitt bajsiga papper i toaletten. För nu för tiden försöker istället lokalbefolkningen gå turisterna till mötes så mycket som möjligt. BORING!

Och så det här med att klappa händerna när planet landar - why!? Okej, jag fattar varför, men pleeeease? Det är sååååå klyschigt och sååååå "Sällskapsresan" så jag blir generad varje gång det händer. Allt de gör i "Sällskapsresan" försöker jag undvika på mina charterresor. Jag klappar aldrig händerna vid landning. Jag tycker det är en lite konstig sed faktiskt. Applåder är ju ett sätt att visa uppskattning, att ge beröm. Är det inte lite nedsättande mot piloterna att liksom säga "Bravo, du kraschade inte nu heller!", eller "Vad duktig du är som gör vad du har snuskigt mycket betalt för att göra!"?

Morgonmötet med reseledarna första dagen skippar jag alltid. Orka sitta och lyssna på dem när de ska sälja den aktuella orten och locka med utflykter och dylikt. Jag läser oftast på om landet och staden innan jag åker för att ha ett hum om vad det är för ställe, så den informationen behöver jag inte heller. Att träffa en grupp svenskar är inte heller det första jag vill göra när jag åkt utomlands. Då vill jag träffa folk från andra länder.

Och tro det eller ej, men jag vill faktiskt inte prata svenska med lokalbefolkningen när jag är utomlands. Det är också en del av charmen med utlandssemester, att man inte talar samma språk. Men i alla medelhavsländer kan åtminstone hotell- och restaurangpersonal ett antal fraser, ibland mer, på alla de vanligaste "charterspråken". I Alanya pratade i princip ALLA tyska. Även med mig och Kim. På en restaurang som vi var på kunde inkastaren flytande svenska, norska, danska, engelska och tyska. Många tycker säkert att det är skönt, själv blir jag mest irriterad.
Som när de tyska gästerna på vårt hotell står och instruerar omelettkocken vid frukostbuffén på tyska. "Mehr Kese, bitte!".
Mein Gott, säger jag bara.
Tyskar är nog den värsta typen av charterturister. De är så bortskämda med att de kan tala sitt eget språk på alla turistorter och blir typ förnärmade om de inte blir förstådda. Inte konstigt att de suger på engelska när de aldrig tvingas använda sig av det. Att de dubbar alla utländska filmer till tyska hjälper förstås inte heller till.
Nä, när man åker till ett annat land så borde det väl vara besökaren som försöker lära sig lite av det inhemska språket istället för tvärtom?


Så sammanfattningsvis så hatar jag följande med charter:
Landningsapplåder.
Morgonmöten.
Språkanpassningen.
Tyskar.
Svenska fester.

Men allt är inte av ondo förstås. Man lär sig en del på charter också. Till exempel:

Att alla tyskar är fult bleka och äckligt feta. I alla fall de som åker på charterresor. Och jag menar verkligen alla. Så där genomskinligt bleka liksom, som britter. Blä!

Att speedos tydligen är på modet igen, även för dem över 5 år. Suck.

Att jag kan mer tyska än jag trodde.

Att holländare är extremt högljudda.

Att skandinaver förmodligen är det snyggaste folket i Europa.

Att turkar överlag är väldigt vackra.


Förresten, är det inte toppen att man i utlandet kan snacka skit om alla omkring utan att de fattar ett jota? Det är dessvärre svårt att vänja sig av med när man kommer hem igen.

Tillbakakaka på riktigt! :D

Tjoho, det blir Alanya igen i augusti!!!! Den 7:e augusti bär det av igen, dock bara en vecka den här gången. Jag är överlycklig! Vi ska dock inte berätta för Garage-gänget att vi kommer, det blir roligare att överraska.
Vi hoppas förstås på en undebar vecka med otaliga Vodka Redbull, gruppdanser och fantastiska middagar.


5 AKTUELLA GLÄDJEÄMNEN

1. Jag och Kim tillbaka till Alanya i augusti. YEY!
2. Skolstart den 25:e augusti (hur ofta är man lycklig över det liksom?).
3. DJ Ötzi - Burger dance (kanske den mest meningslösa låten som gjorts, men ack så härlig. Och vilken dans!).
4. Byz - Hej där (jag vet att jag har upptäckt den låååångt efter alla andra, men nu är den för evigt förknippad med Garage och därmed lovely).
5. Gotland vecka 30 (jag, Kim, Philip, syster yster, Johan, Bror Stor, Hanna, Matt & Linn kommer. Fullt hus!).

Tillbakakaka 3?

Nu kan man prenumerera på min blogg! Jag har lagt till den på bloggkoll.com, där kan man samla alla bloggar man läser och kolla om de har uppdaterats. Praktiskt!

By the way så funderar jag på att åka tillbaka till Alanya i augusti. Om ekonomin tillåter förstås. Måste kolla upp det noggrannt. Men det skulle vara sjukt kul, och det blir dessutom roligare att åka hem igen när man vet att man inte behöver komma tillbaka till Donken mer.

Nu blir det fika med Bror Stor i på Söder.

Tillbakakaka 2

Jag vill fortfarande inte vara här. Jag hatar att vara här. Jobbade idag, och det var pest pest pest.
Jag vill tillbaka till Garage och kompisarna! Jag vill tillbaka till den fuktiga värmen, den goda maten och det sorglösa livet.
Suck.
Ingen som råkar ha en resa till Alanya till övers?
Tack och lov finns det saker att glädjas åt.
Endast två veckors jobb kvar (pust).
Hade en trevlig fredagkväll på Kvarnen med syster yster, Kim och hennes mamma.
Om två veckor blir det Gotlandsresa med Kim och Philip.
Ledig hela augusti.
Sedan skolstart.

But still... Jag saknar Carro, Sadik, Peri, Omut, Yasar & co.


You're so far away
but somehow I can feel you anyway
It's only been two days
I wish that time would have stopped so I could have stayed

Oh maybe I'm not guessing this time
What if maybe I just want you to be mine
Oh, it hurts when something beautiful has to end before it starts
I thought I packed it all but I forgot my heart

Tillbakakaka

Två Turkietveckor är över.
Jag hatar att vara hemma. Jag älskar Turkiet. Jag vill tillbaka tillbaka tillbaka. Nu!
Det har varit helt fantastiskt. Efter ett par dagar fick vi in något av en rutin som såg ut ungefär så här:

8.30-10
Snooza.
Uppstigning.
Frukost.

10-16
Ligga vid poolen och stekas. Vi föredrog poolen eftersom vår strand var så stenig.

16-19.30
Duscha.
Sova middag.

19.30-typ 03.30
Middag på världens bästa bar/restaurang Garage.
Drinkar på Garage.
Party på Garage.


Garage blev snabbt vårt stammishak. Jag kan inte ens beskriva hur det var där. Vi nästan sprang dit varje kväll för att vi längtade efter maten, personalen, atmosfären.
Jag lägger upp lite bilder därifrån, jag hoppas att de i alla fall någorlunda kan förmedla hur kul vi haft med Garage-gänget.


Jag och Sadik
Jag och Sadik, Mr Damp.


Jag och Omud, snusk-kungen
Jag och Umut.


Kim och Ramadan, barchefen
Kim och Ramazan.


Peri, den svenskturkiska bartendern
Svenska bartendern Peri.


Özgür, jag och Ramadan i baren
Özgür, jag och Ramazan lattjar i baren.


Kim porrar sig med Özgür i baren
Özgür och Kim kör "smack that" i baren.


Jag och Peri i baren
Jag och Peri.


Kim ger en hjälpande hand i baren
Kim ger en hjälpande hand i baren.


Svenska servitrisen Carro och jag följer Omud i en av de många gruppdanserna
Gruppdans, så jävla kul!


Jag och Firat, sexgalningen
Jag och Firat, the sex maniac.


Kim och Yasar
Kim och Yasar.


Turkiets första mål mot Tyskland i semifinalen firades med råge.
Så här firades Turkiets mål mot Tyskland i EM-semifinalen.


Omud gets love from Kim
Kim ger Umut kärlek.


Carro och Yasar, som äntligen fick ihop det på vår sista kväll
Carro och Yasar.


Jag och Mustafa, bartender
Jag och bartender-Mustafa.


Kim och Özgür dansar i baren
Kim och Özgür bardansar.


Jag och Sadik, dampbarnet
Jag och Sadik.


Carro, Kim och Sadik
Carro, Kim och Sadik.


Jag och Yasar
Jag och Yasar.


Jag, serveringscefen Özgür och Kim i baren
Jag och Kim posar med Özgür.


Özgür och Sadik mitt i killarnas ringdans
Killarnas ringdans.


Carro, Kim och Selman dansar Garage-koreografin till Vengaboys
När Vengaboys "Take me to the city" spelas blir det koreograferad dans med personalen.


Sadik har ramlat omkull som vanligt
Sadik har, som han ofta gjort, hamnat på marken.


Kim och Peri
Kim och Peri.


Carro med sin bästa vän Hiba + Sadik
Carro, Hiba och en sneaky Sadik.


Ta mig tillbaka nuuuuuuuuuu.

RSS 2.0