Städningens magi

HA!
Jag besegrade den onda röran i garderoben! Det tog tid, men nu är jag nöjd med resultatet.
Skåda mitt fantastiska arbete.

FÖRE:




EFTER:

To Do

Nu är det så här, att jag måste skriva en liten To Do-lista inför Turkietresan, och då tänkte jag vara smart och göra det till ett blogginlägg och på det sättet slå två flugor i en smäll (vilket mordiskt uttryck egentligen!).
Okej, here we go!

1. Skriva packningslista (för annars glömmer jag alltid nåt)
2. Köpa nässpray (så att mina öron överlever flygresan)
3. Städa lägenheten (för det är så mycket skönare att komma hem då)
4. Städa garderoben (jepp, det ska jag göra idag)
5. Lämna extranycklar till grannen (för att de ska in och byta ventiler eller nåt medan jag är borta)
6. Köpa After sun lotion (så att huden överlever Turkiet)
7. Köpa badbyxor (svarta, så de torkar snabbt)
8. Betala räkningar (de absolut tråkigaste på listan)
9. Flytta över pengar från sparkontot (dags att utnyttja semesterkassan, yey!)
10. Boka biljetter på Arlanda Express (billigaste alternativet)


Nån som tycker att jag glömt nåt? Kommentera då för bövelen.

Tvättstugegissel

Alltså, det här med tvättstugeintriger har man ju hört talas om till höger och vänster, men faktiskt så har jag själv varit ganska skonad från fenomenet. När jag bodde med Nicolina så fick vi fajtas lite en gång med en granne som stulit vårt torkskåp och vår torktumlare, men annars har det gått väldigt smidigt.
Men idag var det en liten tant som kom in när jag precis lagt min tredje och fjärde omgång med tvätt i maskinerna. Hon stod och stirrade en stund med en Ikeapåse i ena handen och en shoppingväska (en sån på hjul, ni vet) i den andra, båda fulla med tvätt.
"Oj oj oj", ojade sig Tvättanten, "ja det var ju dumt att jag inte skrev upp mig".
Jag log lite mot henne och undrade varför man i hennes ålder inte lärt sig att man måste boka tvättid i gemensamma tvättstugor. Och sedan förstod jag att det är såna som hon som orsakar konflikterna i tvättstugan. 
Tvättanten bokade tiden efter min och försvann. Sen kom hon tillbaka en halvtimme innan hennes tid började och började lassa in tvätt i en av maskinerna som jag precis hade använt. Och fine, jag var visserligen klar med den maskinen, men vad fan? Har hon bokat 16-19 så får hon väl tvätta 16-19? Jag hade ändå torkutrymmena till 17, så hon hade ändå ingenstans att torka tvätten när programmet var klart. Knäppkärring.

Imorgon ska jag nog organisera i min garderob/förvaringsutrymme. Jag ska lägga upp före- och efter-bilder här så ni förstår vilket enormt arbete jag kommer ha gjort.

Bara en arbetsdag kvar, sen blir det Turkiet. Yey!

The svack

Nu har jag inte bloggat på hela fem dagar. Det känns lite trist, men jag kommer liksom in i sådana här svackor då jag verkligen inte kan skriva. Hata!
Så nu skriver jag ändå, även fast svackan ännu pågår. Så vad ska man skriva om? Det är fint väder och väldigt varmt ute. Jag är enormt snuvig och täppt i näsan efter förra veckans förkylning. Bla bla bla. Om jag jobbade som typ krönikör så skulle jag nog aldrig kunna hålla deadline. Om jag får skrivkramp nu, hur skulle det då inte bli under tidspress?

Under mina sjukdagar förra veckan hann jag pressa ett antal filmer samt några avsnitt "Sex and the city". Jag gör sällan något vettigt när jag är sjuk. Kim får dårdimpen och storstädar, tvättar fönster och rensar garderoben när hon är sjuk. Jag ligger i min soffa och tittar på film och äter mackor. Undrar vad det är för konstiga virus hon brukar få.

Nu är det bara fem arbetsdagar kvar innan det är dags för semester. Turkiet, två veckor. Sen jobba två veckor, och sedan är det finito på McDonald's för Bobby. Forever. Det var så najs att kolla på sommarschemat idag och se att jag inte är schemalagd alls efter den 18:e juli. Det känns inte ens verkligt än.

Idag har jag gjort en "för övrigt"-lista.

För övrigt...

...så är "Babel" en fantastisk film, med fantastiska Brad Pitt, Cate Blanchett, Adriana Barazza, Rinko Kikuchi och Gael García Bernál.
...så hatar jag jag nästäppa.
...så är väl "indiana Jones"-filmerna liiiite överskattade ändå?
...så är jag sjukt trött på att vara singel. Luktar jag illa eller vad är grejen?
...så älskar jag Mosebacketerassen på sommaren.
...så älskar jag inte överbefolkningen på Mosebacketerassen på sommaren .
...så lyssnar jag nu mycket på Kleerup (nytt och fräscht) och Led Zeppelin (old and retro).


Sagan om det stora intagningsprovet, del 2 - Beskedet

Så kom då den stora dagen för Bobby. In genom brevinkastet damp ett kuvert ner, med Sundbybergs folkhögskolas emblem på. Han uppfylldes av en enorm nervositet. Nu skulle hans närmaste framtid utstakas. När han öppnat brevet skulle inget längre bli sig likt.
Eftersom han precis var på väg för att möta sin bästa vän Kim för att handla så stoppade han ner kuvertet i väskan och skyndade iväg. Hela promenaden var som en pina, och han kände nästan hur brevet låg och brände i väskan!

När han sammanstrålat med Kim så visade han henne kuvertet, och Kim blev nästan lika nervös som Bobby! Nu var det dags att sprätta. Bobby använde fingret för att öppna brevet, och drog ut pappret.







                                                                            





                                                                                       THE END.

Kategorisering

Eftersom jag är något av en ordningsmänniska så ska jag från och med nu börja kategorisera mina inlägg. Det skiter väl ni i, men  jag tycker det är toppen!


Sjukblogg

Ja, så var min obligatoriska sommarförkylning här. Snuva och halsont så det står härliga till. Ute är det 25 grader varmt och strålande sol, men eftersom jag inte är särskilt förtjust i att må som en hög bajs så håller jag mig inomhus. Jag måste dock pallra mig in till Farsta centrum sen och handla förnödenheter såsom snacks och läsk. Eftersom jag är sjuk kanske jag unnar mig en bit mat också.

Hade en sjujäkla helg förresten! Här följer en redovisning:

Fredag
Först jobb, sedan hem och duscha. Mamma ringde och meddelade att hon och pappa skulle komma upp på lördagen för att köra emkamp på Gröna Lund samt ta en tripp till Fjäderholmarna. Sedan in till Mosebacke för att fira Kims uppsägning tillsammans med Kim, Petra, Philip, Sofia, Samra och Sandra.
Efter ca 5 timmar på ett proppfullt Mosebacke gick några av oss vidare till Club G. Där var min gode vän Magnus och fotograferade för hanky.se, och han publicerade den här charmiga bilden dagen efter.



Lördag
Jag gjorde misstaget att blanda öl och vin under fredagskvällen och började därför dagen med att kräkas upp min nattmacka. Jag pratade med min kära mor och förklarade läget, och som den ädla själ hon är köpte hon med sig ett paket Proviva till mig. Den räddade min dag.
Vi åkte in till stan, kryssade oss fram bland maratonlöpare och åskådare och lyckades ta oss ombord på Djurgårdsfärjan. Väl framme fyllde jag på min knipande bakismage med skräpmat innan vi strålade samman med syster yster och hennes pojkvän Johan, och femkampen kunde börja! Vinnare blev en stolt syster yster. Tvåa blev en bitter och ofrivilligt stolt Johan.

Söndag
Tidigt på söndag förmiddag åkte vi in till Nybroviken för att ta båten ut till Fjäderholmarna. Väl där avnjöt vi glass, kaffe, öl, rökt lax, ett parti Fia med knuff i jätteformat samt fantastiskt väder!
Därefter avnjöt vi en stilla middag i Gamla stan innan mor och far var tvungna att bege sig hem till Gotland igen.

Så här ska en helg spenderas! Minus bakfyllan då...

Jag hatar din kollektivtrafiksegoism

Eftersom inlägget "Jag hatar din barnvagn" blev så uppskattat så tänkte jag fortsätta "Jag hatar..."-serien. Och denna gång känner jag starkt för att skriva lite om de så kallade t-bane/bussegoisterna.
Under rusningstid är det ofta väldigt trångt i Stockholms kollektivtrafik. Alla slutar jobbet/skolan och ska hem så fort det bara går. Och visst, vem vill inte hem efter en lång arbetsdag? Men till skillnad från i princip alla andra stockholmare så klarar jag av att uppföra mig civiliserat och hänsynsfullt även fast jag är på väg hem. Och vad menar jag då med att uppföra sig civiliserat och hänsynsfullt? Ja, det borde väl egentligen te sig självklart, men eftersom det uppenbarligen inte gör det så följer här en lista:
1. Man sprider ut sig över perrongen så att alla inte kliver på samma jävla vagn. Jag fattar inte varför alla är så kåta på att åka längst fram och längst bak när det alltid är som mest folk där?
2. Man låter avstigande gå av innan man själv går på.
3. Man sätter sig på sätet längst in så att efterkommande passagerare slipper klättra över en till platsen bredvid.
4. Man håller inte upp dörrar som stängs för att snacka med kompisen som står kvar på perrongen. Om jag nånsin ser det hända framför mig kommer jag fanimig kicka av idioten.
5. Man sätter icke sin feta jävla väska/ryggsäck/kasse på sätet bredvid sig, den har man antingen i knät eller på golvet.
6. Man tar med sig sin fucking tidning när man går av. Det gäller förresten vilket jävla skräp som helst, varenda hållplats/station är ju full av papperskorgar och återvinningsbehållare. Hur svårt kan det vara?
7. Man behöver inte knuffas.

Och till alla ni som åker Farstabussarna under rusningstid: ni behöver inte kuta som galningar när ni ser bussen stå inne, de går för bövelen varannan minut! Vänta hellre på nästa så slipper ni stå och mysa med en massa svettiga främlingar på en stekhet buss.

Fan vad jag är smart. Jag borde bli statsminister.

RSS 2.0