Sagan om det stora intagningsprovet

Det var gång en pojke som hette något men kallades för Bobby. Han jobbade och slet på en sketen snabbmatsrestaurang mitt i storstaden dagarna i ända, men drömde om den dag då han skulle få syssla med det han älskade mest: sång och teater.
I ett försök att förverkliga sina drömmar så sökte Bobby till en liten folkhögskola utanför storstaden. Där fanns nämligen en sång/teaterlinje som verkade passa honom perfekt! Sagt och gjort, han skickade en ansökan och kunde sedan bara vänta.

Och en dag när han kom hem efter ännu en arbetsam dag på den sketna snabbmatsrestaurangen så låg där en kallelse från skolan innanför dörren!

"Tack för din ansökan till Sundbybergs folkhögskola.

Du kallas härmed till antagningsprov och intervju för Sång och teaterlinjen tisdagen den 27/5 2008 klockan 11.00. Observera att detta tar minst tre timmar i anspråk.

Vi vill att du förbereder en sång, som du skall kunna utantill. Om du önskar ackompanjemang, tag med noter, transponerade till önskad tonart. I provet ingår också en gruppuppgift och en kortare teaterimprovisation. Till denna improvisation vill vi att du väljer en känd rollkaraktär. Efter dessa övningar följer en intervju. Du får också möjlighet att samtala med nuvarande elever om hur deras studietid varit.
"

Glad i hågen satte Bobby genast igång att försöka välja en låt. Han funderade länge och väl innan han slutligen bestämde sig för "Somliga går i trasiga skor" av Cornelis Vreeswijk.
Som rollkaraktär valde han Don Lockwood i favoritmusikalen "Singin' in the rain".

Ju närmare auditiondatumet kom, desto mer nervös blev Bobby. Han fick som tur var ledigt från den sketna snabbmatsrestaurangen för att kunna gå på intagningsprovet. Varje ledig stund ägnade han åt att öva på sin låt för att kunna göra ett så bra framträdande som möjligt.

Så kom då slutligen den ödesdigra dagen. Bobby skuttade upp ur sängen klockan 8, pigg och utvilad. Efter en stadig frukost och en skön dusch gav han sig iväg till skolan.

Väl framme möttes han av fyra andra nervösa sökanden. De kallades in i ett rum av två lärare, och satte sig på rad på varsin stol. Mitt emot dem satt ett antal elever från Sång och teaterlinjen.
Lärarna presenterade sig först, sedan fick Bobby och de andra nervvraken presentera sig. Lärarna förklarade snabbt hur provet skulle gå till, sedan var det full rulle!

Moment 1 - Gruppövning
Bobby parades ihop med en annan sökande som hette Love, medan de övriga tre bildade grupp nummer 2. På 12 minuter skulle de sätta ihop en musikteaterpresentation av låten "Stand by me". Bobby kläckte genast idén att de skulle spela ett kärlekspar på toppen av ett berg, natten då jorden går under. Love var med på noterna, men innan de visste ordet av var tiden ute och det var dags för redovisning.
Den andra gruppen började, och Bobby tyckte att de hade kommit på en lysande idé med ett kärlekspar och en berättare. Nervös för att hans idé inte skulle bli lika bra sceniskt äntrade sedan Bobby golvet tillsammans med Love. De ställde sig på varsin stol som fick agera berg, och sjöng sedan för fulla muggar! Framträdandet gick bra, men Bobby kände ändå att han hamnat i underläge efter första momentet.

Moment 2 - Taktkänsla
Gruppen fick ställa sig och och gå runt i en ring på golvet i takt till musik. Den ena läraren gav instruktioner hela tiden:
"Gå i hela takten, gå i halva takten, gå i halva takten och klappa hela takten med händerna, gå baklänges, byt håll" och så vidare. Detta klarade alla med bravur, och Bobby kände modet stiga en aning!

Moment 3 - Sång
Så var det då dags att redovisa sitt sångval. Bobby tänkte sjunga först, men en annan sökande hann före. Hon sjöng den vackra "Gabriellas sång", och hon gjorde det mycket bra. Därefter flög Bobby upp från sin stol och steg fram till läraren som skulle kompa. Han la undan Bobbys noter och sa: "Den låten kan jag utantill!".
"Perfekt!" tänkte Bobby, och sedan satte de igång. Kompad på gitarr sjöng Bobby Cornelis-klassikern "Somliga går i trasiga skor" bättre än han någonsin sjungit den förr. Lycklig över sin prestation gick han sedan tillbaka till sin plats och kunde slappna av en stund medan de resterande tre sjöng sina låtar.

Moment 4 - Teaterimprovisation
Så var det då dags att använda sin valda rollkaraktär! Dramaläraren gav de sökande ett scenario: "du vaknar upp dagen efter en hård fest, du ska på audition klockan 8 för den roll du valt. När du vaknar upptäcker du att klockan är tio i åtta, och får lätt panik. Hur förbereder du dig i sista stund för din audition?" Alla fick tre minuter var.
Gruppen fick rekvisita i form av en madrass med täcke, två klädstycken, en telefon, några spritflaskor, en nallebjörn samt en blomma i en vas. Denna gång var Bobby först ut! Han kröp ner under täcket, och Sång och teatereleverna agerade väckarklocka. Och sedan var det som att något tog över Bobby! Han kände sig plötsligt tvärsäker på vad han skulle göra, och innan hans tre minuter var slut så hade han hunnit använda sig av den mesta rekvisitan på bästa möjliga sätt, samt fått samtliga åskådare att skratta. När han gick tillbaka till sin stol kände han att nederlaget från moment 1 nu var glömt. Av de övriga fyra var det bara en som Bobby ansåg gjorde lika bra ifrån sig som han själv.

Moment 5 - Intervju
Sista momentet bestod alltså av en intervju, de båda lärarna ställde några frågor var. Alla sökanden fick svara i tur och ordning. Följande frågor ställdes.

-Varför söker du till Sång och teaterlinjen?
Bobbys svar: för att äntligen få hålla på med det jag brinner för och få mer kött på benen inför fortsatta studier.

-Beskriv dig själv med ett ord.
Bobbys svar: Galen. Fast på ett bra sätt!

-Nämn tre bra och tre dåliga egenskaper hos dig själv.
Bobbys svar: Bra egenskaper                    Dåliga egenskaper
                        Glad                                          Lat
                        Målmedveten                          Morgontrött
                        Envis                                        Envis

-Berätta om en upplevelse inom sång/teater som påverkat dig.
Bobbys svar: "Singin' in the rain" på Oscarsteatern.

När alla hade svarat på frågorna så var det hela plötsligt över. Lärarna gick och Bobby och de andra fick möjlighet att ställa frågor till de nuvarande eleverna på skolan. Efter lite småprat om utbildningen och lärarna så var det dags att åka hem. Bobby lämnade Sundbybergs folkhögskola med ett leende. Han hade gjort bra ifrån sig. Nu var frågan bara om det skulle räcka ända fram..

Ska Bobby få sjunga och spela i alla sina dagar?
Fortsättning följer...

Bobby goes Blondinbella

Jag vet att jag har gnällt på bloggar som bara innehåller bilder på kläder.
Jag vet att jag borde skriva om hur det gick på audition (jag ska, jag lovar).

Men jag var bara tvungen att föreviga dagens impulsköp (I löööööv Topman).




Så varför detta impulsköp? Well:
Jag älskar Snobben. Bingo!
Jag älskar sjalar. Bingo!
En i butikspersonalen var galet snygg. Bingo!



Så där ja. No more modeblogg, I promise.

Audition

Alright, imorgon gäller det. En av de viktigaste dagarna i mitt liv, faktiskt. Det är morgondagens audition till Sundbybergs folkhögskola som kommer avgöra vad jag kommer att syssla med de kommande året. Just nu är jag inte så nervös, men imorgon när jag sitter på tåget på väg till skolan så kommer jag att darra värre än Linda Rosing efter ett oannonserat drogtest.

Wish me luck, please.

Thank God for Björn

Vilket totalfiasko i Eurovision! Helt sjukt! Sämsta placeringen på evigheter, trots att Charlotte Perrelli gjorde ett kanonframträdande med en av de bästa låtarna i startfältet. Att snyggingen Dima Bilan gick och vann med sin halvbraiga ballad var såååå fel. Jag höll Armenien som andrahandsfavorit.

Under omröstingen satt Gabbe och förbannade varenda land som röstade rent ut sagt åt helvete och svor att aldrig besöka dessa länder. När resultatet stod klart kunde vi konstatera att Gabbe och Anna aldrig kan semestra i Europa igen.

Enda ljusglimten i katastrofen var när Björn Gustafsson presenterade Sveriges röster. Förmodligen gick komiken i hans redovisning de flesta européer förbi, men de flesta svenskarna satt förmodligen och garvade lika mycket som vi när han försökte ge Sverige 12 poäng.
Plus i kanten till Malta som överraskande gick emot kompisröstningen och gav Charlotte tolvan.

I fortsättningen måste röstningssystemet göras om, denna kompisröstning förstör hela tävlingen. De nordiska länderna var, på gott och ont, de enda som inte hivade iväg toppoäng till sina grannar (med undantag för Danmark). Sverige gav till och med 10 poäng till Bosnien, som hade ett av de klart sämsta bidragen. Why Sweden!?


Nästa år skickar vi Björn istället, så får han framföra sin Carina Berg-låt.


Update

IGÅR

Vad?
Förfest + utekväll.

Var?
Hemma hos mig + Club G.

När?
Typ 19.30 - 03.00

Vem?
Jag, Kim och Mia (med oplanerat gästspel av Sulle)

Varför?
För att Mia var gayklubbs-oskuld. Och så kan man ju inte ha det.



IKVÄLL

Vad?
Eurovision Song Contest final.

Var?
Mussie-residenset i Bergshamra.

När?
Ikväll 21.00.

Vem?
Jag, Samra, Philip, Sofia + eventuellt ytterligare löst pack.

Varför?
Tja, why the hell not?



Jag tror för övrigt att Charlotte Perrelli hamnar topp 4 ikväll. Jag har inte hört alla de andra låtarna, men av dem jag hört så är hon faktiskt bäst. Hoppas hon gör ett starkare framträdande ikväll än på semifinalen bara.

Nu ska jag nog se på Indiana Jones och käka en macka. Hey ho.

Fundersam

Hade fått besök på min QX-sida av en 51-årig gotlänning med smeknamnet "fundersam". Hans ansiktsbild var ett foto på ett halvfläskigt, naket underliv. Om jag såg ut som en 51-årig, gotländsk snopp skulle jag också vara fundersam.

Födelsedagsbilder

Vattenpipa, javisst!
Födelsedagsvattenpipa.


Födelsedagspose.


Födelsedagsmys.


Födelsedagsfylla.


Födelsedagspuss.


Födelsedagseufori.

Födelsedagssång.
Födelsedagssång.


Födelsedagsneger.


Födelsedagstrio.


Födelsedagsdans.


Födelsedagsbakis.

Leffe - en homofob för 2000-talet

I fredags hade jag en riktigt dålig dag. Jobbet var piss, vädret var piss, och mitt humör var pissigast av allt. Som tur var ägde Christians fest rum på kvällen och gjorde mig glad igen. Men det var nån gång under den där dagen som jag kom på varför jag var så förbannat sur. Förmodligen berodde det på att jag var på jättedåligt humör när jag somnade, sen låg väl det dåliga humöret och marinerade under natten för att ta ut sin fulla rätt dagen efter. Varför var jag då så kinkig när jag skulle nanna? Jo, för att jag som kvällsläsning hade valt "Kärlekens pris - en antologi om homofobi och heteronormativitet" som jag hade fått på RFSL samma kväll. Det fanns mycket att uppröras över i denna skriftsamling, (som bland annat avhandlade homo/bisexuellas situation under 2:a världskriget och nazismen) men den text som gjorde mig mest förbannad var den med titeln "Hallå hela pressen! - hur hbt-världen beskrivs i media 2000-2005". Det var en rakt igenom intressant text, med många skrämmande exempel på medias makt i samhället.

Men nu till det som gjorde så jag var förbannad i över ett dygn.

I denna text fanns en krönikör citerad, herr Leif-Erik Törnblom i Östergötlands länstidning skrev den 7/6 2002 om det nyligen fattade beslutet att även samkönade par skulle få prövas som adoptivföräldrar. Beslutet var enligt Leif-Erik helt befängt och det är främst det han vill poängtera. Barnens bästa är helt förbisett av beslutsfattarna, anser han. Som avslutning på krönikan har han försökt vara lite lustig och listat lite andra förslag som han uppenbarligen jämställer med samkönade pars rätt att prövas för adoption (och jag citerar!):

"* Avskaffa samtliga åldersgränser för äktenskap och sexuellt umgänge!
Pedofiler har alldeles för länge tvingats leva i halvskymning.
* Öppna bårhusen för allmänheten!
Nekrofiler behöver också umgås.
* Tillåt partnerskap över artgränserna!
Såväl hängbuksvin som vanliga grisar har rätt till äkta kärlek.
* Återinför skolagan.
Sadister har precis som alla andra känslor i kroppen."


Detta är alltså skrivet av en välutbildad, vuxen människa i Sverige 2002. Har vi inte kommit längre? Är det ens lagligt att skriva så där? Denna Leif-Erik Törnblom är förutom krönikör i Östergötlands länstidning även medlem i Publicistklubbens styrelse i Östergötland samt medielärare på gymnasiet. Är det det såna som Leffe som utbildar dagens ungdomar så är det inte konstigt att samhället är sjukt.

Nån som tycker att mitt dåliga humör var obefogat? Förutom Leffe?

Ständigt ställs man inför denna befänga jämförelse mellan homosexualitet och pedofili/nekrofili etc. Jag hajar det inte. Nekrofiler och pedofiler är människor med sexuella/psykiska störningar som skadar och sårar andra människor. Deras "tillstånd" (eller vad man ska kalla det för) och utövanden av dessa påverkar andra människor djupt, och aldrig på ett positivt sätt. Hur kan man jämföra det med två människor som tycker om varandra och vill vara med varandra? Skadar jag någon genom att vara tillsammans med en kille? Skulle inte tro det. Det finns säkert vissa idioter som skulle känna sig stötta eller obekväma av att se mig hand i hand med en kille, men då är det faktiskt deras problem och inte mitt. 

Men det kommer väl alltid finnas de som tycker att hbt-personer borde tigas ihjäl och brinna i helvetet. Om jag hamnar i helvetet så ska jag paxa en plats åt Leffe.




(Det här med att glaset är halvfullt - det beror väl alldeles på vad man dricker?).


3 artister, 15 låtar

Bobby tipsar:
Amanda Jenssen - Greetings from space
Amanda Jenssen - For the sun
Amanda Jenssen - Come on (you have arrived)
Amanda Jenssen - So far away
Amanda Jenssen - Amarula tree
Madonna - Incredible
Madonna - Heartbeat
Madonna - Give it 2 me
Madonna - Candy shop
Madonna - 4 minutes (feat. Justin Timberlake & Timbaland)
Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Håkan Hellström - Dom fyra årstiderna
Håkan Hellström - Sång i buss på villovägar 2007
Håkan Hellström - Tro och tvivel
Håkan Hellström - För sent för edelweiss

Lurad!

Jag blev lite upprörd över att få veta att Eurovision inte alls är ikväll som jag först trodde, utan nästa helg. Media har lurat mig med sin paparazzi-liknande bevakning av Charlotte Perrellis öden och äventyr i Belgrad under veckan.
Men det gör inget, nu kan jag istället åka till Rissne ikväll och se Sundbybergs folkhögskolas examensföreställning tillsammans med Samra. Ska bli nedrans kul!
Nästa lördag blir det alltså Eurovision. Fantastiskt. Nu ska jag och Kim bakisäta. Jag lägger nog upp lite bilder från gårdagens fest ikväll..

Matgissel

Det tycks bli ett späckat veckoslut för mig!
I like.

Följande händer:
Torsdag: Fika med syster yster, grupphandledning på RFSL.
Fredag: Fest hos Christian
Lördag: Bakislördag, Eurovision Song Contest
Söndag: Kanske femkamp på Grönan, sångrepetition hos Joel.

Det känns skönt med en händelserik helg, den känns alltid lite längre då.

Imorgon är det RixFM-festival i Kungsträdgården. Vi säljer asmycket hela dagen vanligtvis, men i år blir det nog lite annorlunda. Festivalen brukar vara på Kristi Himmelfärdsdag vilket innebär att alla är lediga och därför har all möjlighet spendera sin dag med att proppa i sig Big Mac. I år är det en helt vanlig vardag, och festivalen börjar 19, så jag hoppas att jag hinner sluta innan kalabaliken börjar.

Jag är superhungrig! Måste fixa käk. Jag hatar att fixa käk. Äta käk är nåt jag gillar väldigt mycket, men tillagningen hoppas jag gärna över. Jag avskyr att laga mat när jag är hungrig, för det känns som att det tar en och en halv evighet innan det blir klart! Och vad är då alternativet? Jo, att laga mat när man inte är hungrig, och hur logiskt är det liksom?
I love mikromat.




Bakislördag

Klantarna på Sundbybersg folkhögskola hade blandat ihop datumen lite i kallelsen, så jag fick en ny häromdagen där de hade rättat till det hela. Så tisdagen den 27:e maj blir det. Good to know!

Igår var jag och Kim på Club G, en ganska ny gayklubb vid Slussen. Riktigt bra faktiskt, tre dansgolv (r'n b-golv på en gayklubb, hallelujah!) och en hel drös barer. Dessutom var lokalen stor och rymlig så man slapp trängas fastän det var mycket folk där.
Träffade den hetaste killen på stället också, en ung man vid namn Ricardo. Vi bytte nummer så jag hoppas få se mer av honom framöver : )

Idag blev det bakis-pizza på Sunneplans pizzeria med Kim. Satt på uteserveringen i solen och njöt som fan! 26 grader, helt sjukt. Sedan gick vi en sväng till Farsta centrum och shoppade lite filmer (Rocks är en farlig butik för plånboken!).

Nu har jag planerat en skön, avslappnad lördagkväll framför teven. Snart är det "Så ska det låta"-repris, och senare ikväll blir det final i "Körslaget". Heja Team Cans!

Usch vad jag känner mig tråkig när jag är bakis.

The calling!

Idag fick jag brev från skolan, en kallelse till antagningsprov! Den 26:e maj smäller det! Tills dess ska jag ha valt en låt som jag ska kunna utantill, och så ska jag välja en känd rollkaraktär som jag uppenbarligen ska använda mig av i en improvisationsövning. IIIHH! Jag blir så härligt pirrigt nervös! Ska sätta igång och börja välja potentiella låtar omedelbums!
YEY!

Kvällshumor

Snubblade över den här länken på någons QX-sida, och eftersom ordet "Buffy" fanns med var jag ju tvungen att kolla vad det var. Och ni bara MÅSTE checka den! Lite svordomshumor så här på kvällskvisten. Håll till godo!

http://www2.b3ta.com/buffyswear/

Ciao!

Hard Candy

Jag har förälskat mig i Madonnas nya album "Hard Candy". Hård, modern, elektronisk pop när den är som bäst. Drottningen av popmusik är icke uträknad, trots att hon fyller 50 i augusti. Hon vet alltid hur hon ska uppdatera sig för att aldrig bli gammal och mossig, och fortfarande lyckas bibehålla sitt egna sound. Vår tids största soloartist? Jepp jepp.

5 LÅTAR PÅ REPEAT I MIN IPOD JUST NU:

1. Madonna feat. Justin Timberlake - 4 minutes (GRRRRYM!)
2. Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger (Håkan trollar med svenska språket som ingen annan)
3. Madonna - Candy shop (hell yeah!)
4. Håkan Hellström - Dom fyra årstiderna (lägereldspotential)
5. Elvis Presley - In the ghetto (retro)

McBye!

Jag har sagt upp mig! YEY! Efter fem långa år på Donken är det äntligen dags att ge McCheferna fingret och dra vidare mot nya äventyr, förhoppningsvis fria från stekos.

Den 18:e juli blir min sista arbetsdag.

Det kommer bli ett sant Hallelujah Moment att stämpla ut för sista gången.

RSS 2.0