Fredrik & jag

"Fredrik & jag", en bögklassiker.

Busy Bobby

Oj oj oj, så mycket det är som snurrar i skallen just nu!

Slutproduktion
Jag skriver karaktärsbeskrivningar, försöker tillsammans med klassen få ihop en story, och så jobbar jag på att översätta några låtar. Pust.

Auditions
Ja, snart är det dags. Jag kommer åka land och rike runt för att söka in på skolor. Låtar ska väljas, monologer ska läras in och biljetter ska köpas. Pust.

Jobb
Sommarjobb sökes, helst på Gotland. Nu visade det sig att jag får en ganska saftig skatteåterbäring, så jag klarar mig nog över sommaren ändå, men det är ju najs att ha nåt att göra, åtminstone deltid.

SOT
Snart är det över. Om två månader är den hittills bästa tiden i mitt liv slut, och framtiden är oviss. Jag har sann ångest över detta.

Fy fan, säger jag. Dags att få struktur på tillvaron!

Jag hatar influensan

Efter en fullkomligt fruktansvärd vecka så är jag nu på fötter igen. Förra söndagen började skiten med lite smygande halsont, innan det under kvällen och natten till måndagen övergick till 40 graders feber, kraftiga hostningar, svettningar, kronisk nästäppa och SJUKA feberdrömmar. Jag kan ärligt säga att jag aldrig har mått så dåligt i hela mitt liv. Fy fan. Och jag är fortfarande inte frisk! Febern är borta, men jag hostar som en idiot och är äckligt snorig.

Efter tre dagar med 40 graders feber så försökte jag gå till skolan, och höll mig kvar i två dagar innan jag åter fick stanna hemma på fredagen.

Mor och far kom hem från Thailand i lördags, och vi sammanstrålade hemma i Bror Stors och Hannas lägenhet och åt makaroner och korv. Mutti och pappsen längtade efter svensk husmanskost. Jag blev kvar över natten, av ren bekvämlighet.

Just det, mitt i min influensatopp så var jag ju tvungen att flytta också. Min hyresvärd har sin vecka i Stockholm och jag packade således en väska med kläder och bor nu hos Kim till på onsdag. Timing.


Under en lunch i Farsta centrum häromdagen kunde jag och Kim konstatera att alla pensionärer har röda rullatorer. Vi såg en tant som hade en blå, men i övrigt hade ALLA röda. Fascinerande.

Dags att leta sommarjobb. Suck.

Hope & Glory

Kanske borde Måns ha framfört den här versionen av "Hope & Glory istället. Jag gillar den skarpt, som Kryck-Lena skulle ha uttryckt det.

La Voix



JAAAAAAAAAA! Malena vann som jag förutspådde, och förutom Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas så fanns det inga likvärdiga Eurovisionbidrag i finalen. Det var dessa tre damer som dominerade mitt telefonröstande igår, och jag är så glad över att vi skickar en låt som jag på allvar tror kan stå sig i den enormt starka östblockskonkurrensen. För första gången sedan Carola kan vi nog få en topp 10-placering, kanske till och med en topp 5, och kanske kanske kanske en vinst.

Att Ugglan gick och snattade publikens andraplats var en enormt positiv överraskning! Det vågade jag verkligen inte tro. När publikens röster skulle presenteras så var jag övertygad om att Måns skulle knipa förstaplatsen. Men tji fick jag, för svenska folket gav inte mer än en femteplats till en påtagligt besviken herr Zelmerlöw. Istället seglade E.M.D, och Caroline af Ugglas förbi honom och placerade honom på en slutlig fjärdeplats. Men tyvärr Måns, så går det när man inte har Låten. Visst är "Hope & Glory" en snygg sak, och Måns är sjukt snygg, charmig och bra på scen, men som så många andra sagt före mig: vi kan inte skicka en till "Hero"/"Las Vegas" till Eurovision, för då hamnar vi ju tydligen i bottenskiktet. Det verkade dock jurygrupperna strunta i och röstade helt åt helskotta, både svenska och internationella. Den sistnämnda gav Malena Ernman en ETTA! Shame on them! Det beskedet blev rättvist utbuat av publiken när "Molitva"-Marija tillkännagav det.

Sarah Dawn Finer hamnade på en sjätteplats, vilket var oförtjänt. Dock diskuterade jag och klasskamraterna hennes nummer efteråt och kom fram till att det som saknades var lite svärta. Sarah stod och log väldigt mycket under numret, men även om det är en hoppfull låt så finns det även en bitterhet i texten som inte riktigt fick tillräckligt utrymme i uttrycket. Mer sånt hade kunnat boosta upp dig ett par pinnhål, Sarah!

Fjortisfansen hjälpte E.M.D till en tredjeplats. Inget snack om den saken. Där ser man vilken makt kombinationen Tre snygga killar + Idol har.

Som sagt, det var en galet svår tävling att tippa. Och så här jämt har det sällan varit i schlagern. Visst hade Måns ett övertag under juryrösterna, men tolvorna duggade tätt över så gott som alla bidrag (med några få undantag).

Låt oss nu hoppas att Europa förstår storheten i Malena Ernman och "La Voix".

Schlagerblogg 2009 - Finalen

Finaldags! Dramat kommer att ses i Tyresö hos Sara Berguv tillsammans med flera klasskamrater.

Startfältet ser ut så här:

Måns Zelmerlöw - Hope & glory
Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Agnes - Love love love
H.E.A.T - 1000 miles
Emilia - You're my world
Alcazar - Stay the night
Sarah Dawn Finer - Moving on
E.M.D - Baby, goodbye
Sofia - Alla
Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Malena Ernman - La Voix


Det här är en enormt svårtippad final, måste jag säga. Men jag ska göra ett försök förstås.
Så här tror jag att det hela slutar:

1. Malena Ernman - La Voix
2. Sarah Dawn Finer - Moving on
3. Måns Zelmerlöw - Hope & glory
4. Alcazar - Stay the night
5. E.M.D - Baby, goodbye
6. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
7. Agnes - Love love love
8. Molly Sandén - Så vill stjärnorna
9. Emilia - You're my world
10. Sofia - Alla
11. H.E.A.T - 1000 miles


Min vinnare heter alltså Malena Ernman. Jag tror att hennes operadisco går hem såväl hos publiken som de båda jurygrupperna (svenska och internationella).
Sofias "Alla" borde komma sist, men jag gissar att internationella juryn kommer ge henne bra med poäng och boosta upp henne så att hon slår rockarna i H.E.A.T.
I balladmatchen drar Molly Sandén det kortaste strået. Både Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas har bättre och mer originella låtar. "Så vill stjärnorna" har vi hört många gånger förut i Melodifestivalen. Av Ingela Plings ballader i år hade jag hellre sett "Du är älskad där du går" i finalen än Mollys mainstream-smörja.
Det kan hända att af Ugglad skräller sig upp i topp fem. Frågan är ara i så fall om det blir på E.M.D:s eller Alcazars bekostnad, eller på bådas? "Snälla, snälla" träffar rakt i hjärtat, sådant kan räcka långt. Jag ser gärna Caroline på en hedersvärd fjärdeplats, jag älskar hennes bidrag.

Nåväl. My work here is done.

Imorgon smäller det.

Dressed for success

Vilken show! Vilken succé! Lovorden haglade över oss efter konserten. Fullsatt var det också! Enligt lärarna ett av de bästa musikcaféerna genom tiderna. FAB!

Ett tag trodde vi verkligen att det här skulle gå åt skogen, kan jag ärligt säga. Sjukdomar, stress och press har satt sina tydliga spår på klassen under hela veckan, men igår hade vi ett bra samtal tillsammans som gjorde att alla kunde landa och slappna av.

Och resultatet blev bländande, faktiskt. Även vanligtvis kräsna kritiker hade enbart beröm att ge, vilket kändes extra fint.

Jag är så stolt över min klass och över mig själv. I love you guys! Som vi brukar sjunga på uppsjungningen:

"Ååååååå-ÅÅÅÅH vad vi är bra!"

Musikcafé 2009!

Vad? En SOT-konsert med fika till självkostnadspris.
När? Fredagen den 13:e mars klockan 19.00
Var? Fiket i Sundbybergs folkhögskola, Kasernvägen 1, T-bana Rissne
Inträde: Nix.
Varför? Ja, varför inte?

VÄLKOMNA!

































SHOWTIME!

Gran Torino

Igår var jag alltså på den exklusiva förhandsvisningen av "Gran Torino" på biografen Park.
Det hela började med att jag blev en kvart sen när jag skulle möta upp Kim. Skolan slutade 16, jag skulle möta Kim 17 på Stureplan. Jag åkte med klassen till Fridhemsplan för att äta något innan bion, och slängde i mig en supergod hallonpaj (nyttig schmyttig) och en halv caffe latte. Sedan skyndade jag mig till t-banan med 10 minuter tillgodo, vilket hade räckt om jag inte hade satt mig på fel tåg och åkt västerut istället för söderut. Jag kom på mig själv efter en station och och hoppade av. Ett tåg åt andra hållet rullade precis in på perrongen och jag klev svärande på det. Sedan svor jag ännu mer när jag kom på att mina 10 minuter hade räckt gott och väl om jag hade åkt blåa linjen in till stan, för då är det bara en station mellan Fridhemsplan och T-centralen. Men icke, jag satt nu istället på gröna linjen som passerar betydligt fler stationer på vägen till stan.
Till syvende och sist kom jag i alla fram, en kvart försenad.

Sen gick vi till fel biograf. Jag trodde det var biograf Sture, men icke. Däremot låg den rätta biografen på Sturegatan, vilket var anledningen till min förvirring. Väl där fick vi först stå i kö i snöovädret en stund innan en trevlig man checkade av en "Roger Gustafsson + gäst" på gästlistan.
Som tur var så var vi ute i god tid och hade gott om tid att mingla trots mina irrfärder. Inte för att vi minglade så mycket, vi stod i ett hörn och drack gratis skumpa och åt gratis muffins.

Innan filmen började så höll vd:n för Discshop.se ett föredrag om Discshops historia och dess framtid. Boring.

Till slut började dock filmen som varken Kim eller jag egentligen var så taggade på att se. Men Oh My God vilken film! Den var riktigt överjävligt bra, med en fullkomligt fantastisk Clintan i huvudrollen som den bittra, ensamma krigsveteranen. Och vi som inte ens gillar Clintan! "Gran Torino" heter den alltså, och den har officiell premiär den 20:e mars. Gå och se! Jag lovar att ni inte kommer ångra er.


Galapremiär + Clintan

Imorgon kväll ska jag och Kim gå på galapremiär av Clint Eastwoods nya film "Gran Torino". Jag blev inbjuden av discshop.se som firar 10-årsjubileum genom att bjuda alla sina guldkunder på bio med mingel och röda mattan. Det kommer garanterat att bli en höjdare! Filmen verkar dessutom jättebra. Rapport följer.



Jag älskar mörker

Jag gillar verkligen mörker. Det är så harmoniskt och rogivande, samtidigt som det finns något oerhört skrämmande med det. Utanför slår regndropparna mot balkongräcket. Det enda som stör stämningen är min kurrande mage, som jag måste göra något åt.
Det kommer nog  att kräva att jag tänder en och annan lampa.

Eller så testar jag att laga mat i mörkret. Det skulle göra det hela lite mer spännande!

Så får det bli.

Wish me monsters.

Martin Stenmarck


Mannen med rösten. I "Så ska det låta" i fredags verkade han vara hög eller nåt, men sexig är han ändå.
Jag måste bara förlåta honom för att han stal vinsten i Melodifestivalen 2005 från Nanne och "Håll om mig". Vi vet ju alla hur det gick för "Las Vegas" i Eurovision...

Filmhörnan del 1

Jag är på filmhumör. Därför kommer här lite filmtips. Det blir en helt ny kategori faktiskt. Protester eller tacksägelser lämnas i kommentarsrutan, bitte.

Across the universe

En musikal byggd på Beatles-låtar. Alla sångerna är skickligt invävda i storyn, som utspelar sig under Vietmankriget. Inledningsscenen är fantastisk, med Jim Sturgess och hans fantastiska röst. SE!

Mulholland drive

David Lynchs bästa film, enligt mig. Jag har visserligen inte sett alla, men whatever. Detta mysteriedrama lämnar knappast någon oberörd. Lyckas du begripa hela filmen första gången du ser den så förtjänar du livstidsmedlemskap i Mensa. "Mullholland drive" är vacker, sorglig, hemsk, spännande och grymt välspelad. Musiken är fantastisk, liksom fotot. Kolla in Lynchs 10 ledtrådar till att lösa mysteriet innan du ser filmen. Skriv ner dem och ha dem till hands medan du tittar, det kanske hjälper...

Pan's labyrinth (El laberinto del fauno)

Här snackar vi kvalitét! En saga för vuxna om en ung flickas brutala möte med verkligheten. Enligt mig är detta en av de bästa filmer som någonsin gjorts. Finns det någon med ett fungerande hjärta som kan låta bli att tycka om den?

Dancer in the dark

Björks första och sista insats som skådespelerska. Och vilken insats! Hennes tolkning av den arma Selma är så hjärtskärande äkta att man knappt tror det är sant. Lars von Triers dogmaliknande berättarteknik som jag annars brukar ha svårt för funkar alldeles utmärkt. "Dancer in the dark" är dock ingen film för er som som inte alls uppskattar Björks musik, eftersom detta är en musikal (om än ovanlig sådan) och all musik är skriven av henne. Dock så anser jag att musiken i filmen är väldigt lättillgänglig om man jämför med Björks vanliga verk. Detta är en stor filmupplevelse. Jag lovar.

Ghost World

Baserad på en kultförklarad serietidning. "Ghost World" är en skruvad komedi med allvar i botten. Den handlar om de två bästa vännerna Enid och Rebecca (fantastiskt spelade av Thora Birch och Scarlett Johansson). De har just gått ut high school och roar sig mestadels med att driva med allt och alla i sin omgivning. Sarkasm och ironi är deras levebröd. De har bestämt att de ska börja jobba och skaffa en gemensam lägenhet under sommaren. Men så träffar de nördarnas nörd, den misslyckade Seymour (type-castade men otroliga Steve Buscemi) och allt förändras.
En film om oviljan att bli vuxen.

Slut på del 1. Enjoy.

Skrällkväll

Jaha. Mina favoriter Lili & Susie föll på mållinjen. Helvete. Jag tror ju som sagt att Sarah Dawn Finer och hennes superballad hade fått internationella juryns finalbiljett om hon hade förlorat duellen. Men men.

På det hela taget hade jag en lyckosam kväll! Jag tippade alla rätt utom i ett fall, och det var just Dawn Finer/Lili & Susie-duellen. Och internationella juryn, om man nu ska räkna dem. Då hade jag två fel. Men jag är SÅ lycklig över att svenska folket gillade Caroline af Ugglas underbara heartbreak-ballad. Jag blev rörd bara när hon sjöng de inledande "snälla snälla snälla snälla....". En värdig finalist, men någon seger lär det inte bli för Ugglan. En väl behövlig hitlåt har hon dock.

Jag var så säker på att juryn skulle välja Amy Diamonds discopop-pärla när två av deras andra alternativ (Sarah och Caroline) redan hade gått till Globen. Men icke, istället väljer de den katastrofalt trista "Alla" med Sofia! Fruktansvärt misstag. Jag hoppas den kommer sist på lördag. En sann besvikelse.

Kvällens bästa var när Sarah Dawn Finer gav Petra Mede en av sina egna behåar. Fabulous.


Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Jaha, då återstår bara finalen. Jag har betygsatt alla låtarna, 1 till 5 stjärnor. Nördigt va? Låtarna är:

Emilia - You're my world (* * *)

Alcazar - Stay the night (* * * *)

Måns Zelmerlöw - Hope & glory (* * *)

H.E.A.T - 1000 miles (* *)

E.M.D - Baby, goodbye (* * * *)

Molly Sandén - Så vill stjärnorna (* *)

Agnes - Love love love (* * * *)

Malena Ernman - La Voix (* * * *)

Sarah Dawn Finer - Moving on (* * * * *)

Caroline af Ugglas - Snälla, snälla (* * * *)

Sexpucko #20

En mupp skrev till mig och som om hans inledningsfras inte räckte så gjorde blotta uppsynen av honom mig smått illamående.


14.54 2009-03-07 skrev SHsthlm:
Tja! Läget?

14.59 2009-03-07 skrev potential:
Jag mår illa.

15.02 2009-03-07 skrev SHsthlm:
Stackare. Har du ätit något olämpligt?

15.05 2009-03-07 skrev potential:
I wish.

15.07 2009-03-07 skrev SHsthlm:
Ok.

Jealous of a pimp?

Den här har jag stulit från Hannah.

Välj månaden (numret) du är född i:
1 - I ate
2 - I needed
3 - I ran naked with
4 - I shot
5 - I cuddled with
6 - I smoked with
7 - I banged
8 - I ran shirtless with
9 - I stabbed
10 - I killed
11 - I slept with
12 - I killed

Välj datumet du är född på:
01 - the trojan man
02 - a dog
03 - a jew
04 - Paris Hilton
05 - a toothbrush
06 - a homo
07 - Barny the dinosaur
08 - a prostitute
09 - a pornstar
10 - a bag of weed
11 - the kool-aid-man
12 - Santa Claus
13 - a condom
14 - a whorè
15 - an orange
16 - a stripper
17 - a bisexual
18 - a horse
19 - my boyfriend
20 - a crackhead
21 - a homeless guy
22 - my lover
23 - my crush
24 - a easter egg
25 - a jar of honey
26 - a hottie
27 - a bowl of cereal
28 - a french fry
29 - your dealer
30 - a glass of milk
31 - Your grandma

Välj färgen på tröjan/plagget du har på dig:
White - Because thats how i roll
Black - because im sexy as hell
Pink - Because the lil people told me to
Red - because I have AMAZING boobs
Blue - because I'm a pimp and you're jealous
Polka Dots - because I hate my life
Purple - because I'm gay
Gray - because I love marijuana
Other - because I have double D's
Green - because I'm good in bed
Orange - because I smoke crack
Turqoise - because I have a noodle in my nose
Brown - because i had to
Shirtless - because I've got abs


Mitt resultat: I needed a toothbrush because I'm a pimp and you're jealous.

Schlagerblogg 2009 - Andra Chansen

Okej, så här tror och hoppas jag att det går ikväll.


Internationella juryns val: Sarah Dawn Finer.



Jag tror och hoppas alltså att Caroline af Ugglas slår Starpilots och går till final. "Snälla snälla" behövs i Globen.
Lili & Susie kommer möta Sarah Dawn Finer, det är jag ganska säker på. Jag hoppas att systrarna vinner och att Sarah blir internationella juryns val istället.
Så här ser mitt drömresultat ut. How about yours?


(Jaså, du tycker jag jitar fult?)


Spam

För ett tag sen blev jag väldigt nyfiken på att ta reda var ordet "spam" (skräppost) kom ifrån. Döm min förvåning och förtjusning när jag upptäckte att "spam" står för "stupid people that annoy me".

Jag hoppas innerligt att det är sant!


Jag hatar dig och tänker spotta på dina homofob-sandaler

Jag blir så förbannad att jag kokar. Satt och slösurfade på Discshop och läste recensioner när jag snubblade över detta omdöme, skrivet om underbara "Patrik 1,5".


"Jag lämnade biosalongen lätt illamående. Nu ska vi svenskar lära oss att älska bögarna. Dom ska få adoptera. Nu ska dom gifta sig i svenska kyrkan. Då i min mening pissar man på kyrkan och alla de som gått till den.

Om ett tiotal år, vad kommer det för film då som moralpredikar?

Är det pedofiler vi ska acceptera och bli påtryckta att vi måste älska? Är det dom då som bankar på dörrarna till kyrkans ceremonier?

Nej sådana här moralkakor till film låter jag mig vara utan i framtiden."


Varför i helvete gick du såg den förbannade filmen för om du nu är så jävla avigt inställd till bögar?! IDIOT!!!!!! Inte gick det att kommentera eller svara på det fucking inlägget heller.

Jag vill slå någon. Väldigt, väldigt, väldigt hårt.

Sebastian Karlsson


Före detta motvillig Idol-finalist, numera radiorock-kille. Sebastians hetaste ögonblick var när han och Måns Zelmerlöw kysste varandra efter att de båda gått till final i Melodifestivalen 2007.
Hans musik är helt okej också.

Himmelstalundscitat-listan

Roliga saker man hör i Himmelstalundshallen:

-Är det nån här som kan göra en brasiliansk vaxning?
(Nämen blääää!)

-Kan någon ta bort bananskalen från scenen?
(Bananskal i plural? Vem bananfrossar på scenen?)

-Om du inte vore så rödhårig så skulle du vara blond.
(Visdom)

-Vem i helvete lade superprutten?!
(Ja, inte var det jag i alla fall)

-Jag hatar Melodifestivalen.
(Rätt man på rätt plats)

-Nä-äh! Nu är godiset slut igen! Vad är det för jävla stolpskott som är godisansvarig här egentligen!?
(Ja precis! HALLÅ liksom?!)

-
(sjungande) Här kommer Petra Mede, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan sa!
(Henrik Studioman - veckans bästa)

Sexpucko #19

Här är en man som döpt sig efter glass. Intressant.


01.46 2009-03-03 skrev Ben-Jerry:
va görs ?? lust att ses

01.49 2009-03-03 skrev potential:
Ooo, är du Justin Timberlake?

01.50 2009-03-03 skrev Ben-Jerry:
nix, men en aktiv inv man som söker skoj ;)

02.01 2009-03-03 skrev potential:
Åh så härligt med en aktiv invandrare! Så många invandrare håller sig alldeles för inaktiva tycker jag. Var ett föredöme!
Skoj? Jag gillar lustiga hattar. Det är skoj!

02.04 2009-03-03 skrev Ben-Jerry:
jag har en hatt i mitt sov rum under sängen , kom hem till mig så har vi skoj ;)

02.12 2009-03-03 skrev potential:
Hm, men när vi båda har haft på oss den varsin gång och tagit lustiga bilder så är det roliga slut. Verkar onödigt att åka nånstans för en sådan kort rolighetsstund. Speciellt om du inte är Justin Timberlake.

02.13 2009-03-03 skrev Ben-Jerry:
jo, men om du redan är här och är dessutom på bra humör då du haft haft och jag tagit bilder på dig, så kan vi juh bara ligga kvar i sängen juh ;) den e bred och skön ;)

02.17 2009-03-03 skrev potential:
Jaså, men jag har redan preparerat min egen säng med varma isterklumpar?

02.18 2009-03-03 skrev Ben-Jerry:
skönt, då har du ditt på det torra skulle jag säga

02.21 2009-03-03 skrev potential:
Hm, det skulle inte jag säga, isterklumparna läcker.

Buffy reunion

Jag har återförenats med min Buffybox!

Jag trodde ett tag att den hade försvunnit i flytten innan Samra påminde mig om att hon hade lånat den. Maken till lättnad har jag sällan känt!


KÄRLEK

Låt oss duscha ifred!

Min vän Pia skrev ett inlägg om duschgym, och det väckte funderingar kring det här med allmänna duschar.

Jag har aldrig gillat att duscha med andra. Duschar gör man vanligtvis hemma bakom ett draperi i ett låst badrum. Nakenhet anses ju generellt vara något intimt som man inte delar med vem som helst. Men på badhus och träningsanläggningar så förväntas man helt ogenerat visa upp sig spritt språngande inför främmande människor. Jag tycker att det är konstigt.
De flesta skulle säkert inte hålla med mig, för de flesta är uppvuxna i en värld där gemensamma duschar alltid har varit något naturligt och självklart. Och de flesta anpassar sig utmärkt efter den normen. Redan i skolan får man ju duscha i grupp efter gympan (usch vad jag hatade det).
För mig är det dock obegripligt att nakenhet är så intimförknippat och ofta tabubelagt och censurerat samtidigt som det i vissa forum är något man förväntas vara hur bekväm som helst med.

När jag var liten skämdes jag för att visa mig naken inför andra, gympan i skolan var därför en ständig pina. I gymnasiet handlade det mer om någon form av respekt för mina klasskamrater eftersom jag då var öppet gay och kände mig som värsta gluttaren om jag skulle duscha tillsammans med straighta killar, även fast jag inte gluttade ett skit på grund av redan nämnda respekt. Och det kanske låter dumt att tänka att det blir jobbigt för de andra killarna att duscha med mig, att det är som att sanktionera en slags homofobi, och det är det ju. Men faktum kvarstår att hela grejen innebar obehag för mig eftersom jag efter varje gympalektion var rädd att klasskompisarna skulle tro att jag spanade in dem i duschen. Och förmodligen så tänkte de inte ens på det, för de var väldigt sjyssta killar, men det kan faktiskt hända att man hamnar i samma duschrum som såna här idioter. 

(Läs ett svar på hans insändare här)


En känd duschscen


Nu i vuxen ålder känner jag snarare att jag inte vill se andras nakna kroppar. Det spelar ingen roll om de är snygga eller fula, tjocka eller smala, håriga eller släta. Jag ogillar nakenhet helt enkelt. Förmodligen också ett resultat av att växa upp i ett samhälle där nakenhet alltid varit tabu, men ändå. 

Så hur kommer det sig att hemma, där man kan låsa om sig när man duschar, där man alltid är ensam i duschen, finns det draperier eller skjutdörrar att skyla sig med medan det i allmänna duschrum på sin höjd finns en väggavskiljare mellan varje dusch? Varför kan man inte alltid ha duschkabiner istället för öppna duschar, så att man kan få duscha ifred?

Och sedan att det är könsuppdelat. Det är också konstigt. Varför är det bara okej att duscha med personer av samma kön? Hur gör man om man är osäker på sitt kön? De flesta tycker ju att det är otänkbart att duscha tillsammans med någon av motsatt kön, och det är ju superfånigt. Det är ju vi själva som skapar den här enorma mystifieringen av det motsatta könet genom att ständigt skilja pojkar och flickor åt på olika sätt. Om barn redan från första början fick duscha och byta om tillsammans utan könsuppdelning så skulle det inte behövas skilda dusch/omklädningsrum.


Den här duschgrejen är samma fenomen som med pissoarer. Hemma låser vi om oss när vi kissar, men på offentliga toaletter förväntas män stå och kissa på rad. Jag vill inte se andra stå och urinera! Så om det nu prompt måste finnas pissoarer, varför inte åtminstone ha väggavskiljare så att man slipper få någon annans skvätt på händerna? För mig är detta dock inget problem eftersom jag vägrar att kissa i pissoarer. Jag tar alltid den vanliga toaletten.

Jag vet inte varför folk använder allmänna duschar i mindre utsträckning än förr Pia, men ovan nämna anledningar kan säkert vara orsaken. Liksom dålig självbild.
Over and out.

Sexpucko #18

Ibland går det inflation i sexpuckon. Det borde studeras.



22.38 2009-03-02 skrev kille 20 år gbg:
tja läget?fin du är

22.51 2009-03-02 skrev potential:
Läget är söder, skulle jag tro. Om man inte befinner sig i Farsta förstås, för då blir det norr. Men det är väl inte så noga, kan jag tycka.
Jag har alltid undrat hur många pingisbollar som får plats i påvens hatt, vad tror du?

00.53 2009-03-03 skrev kille 20 år gbg:
hahaha ge dig sötis:)...vad gör du?

01.02 2009-03-02 skrev potential:
Ge mig? Då får jag ju aldrig svar på mina frågor.
Jag sitter och tillverkar en påvehatt som jag ska stoppa pingisbollar i. Men jag är osäker på hur hög den ska vara...

01.12 2009-03-03 skrev kille 20 år gbg:
varför gör du det?hahaha

01.17 2009-03-02 skrev potential:
För att se hur många pingisbollar som får plats förstås! Hänger du inte med? Det här med påvehattar är nog inte din grej. Jag får klara mig ensam.
Vad gör du själv?

01.24 2009-03-03 skrev kille 20 år gbg:
nä de e inte min grej..jag ligger i sängen å kollar på tv å kollar här å snackar med polare på msn:).haft en bra dag?

01.29 2009-03-02 skrev potential:
Oj, så aktivt.
Min dag har varit extremt produktiv. Jag har gjort inte mindre än 111 degknyten med kletig spenatfyllning i. De smakar pyton men är nedrans snygga! Sedan spelade jag Yatzy med mig själv. Jag vann!

01.34 2009-03-03 skrev kille 20 år gbg:
okej okej...men du verkar trevlig

01.38 2009-03-02 skrev potential:
Tycker du? De flesta tycker att jag är dryg och jobbig och att jag pratar för mycket om påvar och pytonknyten. Men jag brukar inte bry mig. Jag brukar studsa en röd tennisboll mot en vägg. Det är terapeutiskt.

Challenge-listan

Jag blev utmanad av Pia häromdagen. Jag antar utmaningen, eftersom jag är så sjukt cool.
Egentligen ska man utmana tre nya personer också, men det orkar jag inte.

Alla svaren ska börja med samma bokstav som ditt förnamn.
Allt ska vara sant, inget påhittat.
Ifall den som gjorde denna före dig har samma bokstav som första i ditt namn måste du använda andra ord..
Du får ej använda samma svar mer än en gång, använd inte ditt eget namn i frågan om pojk / flick namn.


1. Vad heter du? Robert

2. Ord med fyra bokstäver: Räka

3. Flick namn: Rebecca

4. Pojk namn: Ruben

5. Yrke: Revisor

6. Färg: Röd

7. Nånting, som man kan klä sig i: Raggsockor

8. Mat: Revbensspjäll

9. Nånting, som finns i ditt badrum: Rakhyvel

10. Ort: Ronne

11. Anledning till att komma sent: Rohypnolintag.

12. Nått, som du skriker: Röv!

13. Film: Rent

14. Nått som du dricker: Rödvin

15. Band: Rage against the machine

16. Djur: Råtta

17. Gatunamn: Rådmansgatan

18. Bilmärke: Renault

19. Låt: Roses - Outcast

20. Aktivitet, Som kräver fler än 2 personer: Ringdans

Daniel da Silva


Åh Daniel, när du svänger dina höfter i eldiga latinodanser så hör jag bara "Vill haaaa dig i mörkret hos me-hej" inuti huvudet!

Sexpucko #17

Jag vet att jag borde ha vant mig, men jag blir fortfarande förvånad när män skriver till mig och det är så uppenbart att de inte brytt sig om att läsa någon del av min presentation. De ser bara bilden och så säger det tjong i baguetten och sen kommer det: "tja, snygg du är, läget?". Fullständiga meningar är förstås total överkurs för de små liven.
Spana in namnet på den här liraren. "toocute2bstr8t" = Too cute to be straight, för er som inte hajar internetslang.


22.37 2009-03-02 skrev toocute2bstr8t:
tja, vilken snygging, läget? var på söder bor du grabben? jag finns i hornstull...

22.48 2009-03-02 skrev potential:
Jaha ja, Hornstull minsann. Själv bor jag på kniv-Söder, där knivarna finns. Kan vara farligt, men jag brukar blöta ner tidningspapper och göra kluttar av och använda som vaddering. Funkar finfint!

22.56 2009-03-02 skrev toocute2bstr8t:
?

23.01 2009-03-02 skrev potential:
Något som var svårt att förstå? Jag som tyckte att jag skrev så tydligt. Nåväl, jag är kanske inte så duktig på det skrivna ordet som jag skulle önska. Sicken tur att jag är duktig på att rulla tidningskluttar! Vad är du bra på?

23.08 2009-03-02 skrev toocute2bstr8t:
hm, vad är jag bra på.... ja inte är det tidningskluttar, he he he... så var ligger kniv-söder? har inte bott här så länge.... kom hit o berätta.. he he he

23.13 2009-03-02 skrev potential:
Okej, tidingskluttar är inte din grej, och inte geografi heller tydligen! Men nåt måste du ju vara duktig på?
Kniv-söder borde du verkligen känna till! Det ligger alldeles bredvid gaffel-söder och bara nåt kvarter från Sked-söder.
Jag vågar inte gå ut tyvärr, jag har helt slut på kluttar.

23.31 2009-03-02 skrev toocute2bstr8t:
det verkar inte vara det enda du är slut på....

23.32 2009-03-02 skrev potential:
Korrekt, jag har slut på smör också! Hur visste du det?


Här bestämmer han sig tydligen för att läsa på min sida i ett förmodat försök att ställa någon form av diagnos på mig, för sedan kommer detta:

23.35 2009-03-02 skrev toocute2bstr8t:
ja, va trist det är att alla skriver nästan samma saker.. håller med dig, inkl jag.... sorry...

23.36 2009-03-02 skrev potential:
Bättre sent än aldrig.

Hairspray!



"Hairspray" har premiär på Chinateatern den 17:e september! UNDERBART!

Edna Turnblad kommer spelas av Rolf Lassgård. Kan han sjunga? Vi får hoppas det. Ednas make Wilbur görs av Morgan Alling, Helena Bergström gör rollen som Velma van Tussle, LaGaylia Frazier spelar Motormouth Maybelle och Tracy Turnblad kommer att spelas av Jessica Heribertsson.

Om jag inte får se den här föreställningen så dör jag. MUST SEE!
Biljetterna släpps imorgon.
Nån som vill bjuda mig? Be my guest!


Disco inferno

Jaha. Jag är snopen.

Becker & Co gick vidare till Andra chansen! De möter Amy Diamond (om jag inte minns fel) och jag hoppas att de ryker där. Inte för att jag är superförtjust i Amys låt, utan för att jag känner instinktiv illvilja mot Starpilots.

I första duellen möter Sarah Dawn Finers maffiga ballad det moderna popdansbandet Scotts. Självklart hoppas jag att Sarah vinner.
Kruxet är bara att om hon vinner så får hon slåss mot Lili & Susie om finalplatsen. Om Lili & Susie vinner SIN duell mot BWO alltså, men det tror jag att de gör.
Jag vill ha både Sarah och systrarna Päivärinta i final. Så jag håller tummarna för att Lili & Susie vinner och att Sarah kniper internationella juryns finalplats.

Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg. Andra chansen kommer jag nog att kunna tippa resultaten i, så jag ska vänta tills på lördag då det är dags.
Suck, det hade varit bättre om det var som för några år sedan, att Andra chansen sändes söndagen efter sista delfinalen. Då framfördes inte låtarna live, utan man fick se de inspelade numren från deltävlingarna. Det blir väldigt utdraget med 6 program. Fast jag älskar ju schlagern, så varför inte?

Agnes segerframträdande krävde omriggning av scenen som tog oväntat lång tid vilket tvingade Petra Mede att improvisera. Det gick inte särskilt bra. Hon upprepade regler, hon visade upp sin klänning och snackade om att hon var bra på att improvisera. Yeah right. Sorry Petra, jag gillar dig men det där gick åt skogen.

Bästa scennumren hade Agnes, Sarah Dawn Finer och Malena Ernman. Ursnygga.

Agnes låt "Love love love" är grymt bra och hon har en ljuvligt bra röst, dock vet jag inte om det beror på hennes sångteknik eller hennes uttal, men det var oerhört svårt att höra vad hon sjöng. Störigt.

Jag gillade Susanne Alfvengrens "Du är älskad där du går" när jag lyssnade på smakprovet tidigare idag, men när jag sedan hörde hela låten blev jag faktiskt lite kär i den! Lite lokalpatriotism låg säkert bakom, men ändå. Susanne har sannerligen guld i strupen, och jag önskar bara att hon kanske hade skrivit texten själv. För Pling, Wickström och Ljunggren är duktiga, men är de överhuvudtaget kapabla att skriva en text utan att nämna stjärnor, skuggor och himmel?

Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng kom på en neslig sjundeplats, till och med besegrade av snorvalparna i Next 3!
Chockerande! Upprörande! Men att svenska folket drabbas av kollektivt slaganfall minst en gång per deltävling är ju inget nytt, så jag antar att det var det som var anledningen till detta bedrövliga resultat. "Killing me tenderly" kommer gå varm i min Ipod framöver, så mycket är säkert.

Malena slog Sarah. Det trodde jag aldrig. Men jag hoppas att Sarah tar sig till Globen ändå, som sagt. Helst genom internationella juryn.
Var det någon mer än jag som hörde att refrängen i Malenas operadisco "La voix" bitvis lät väldigt lik "Nessum dorma"? Ni vet, låten som Paul Potts knockade "Britain's got talent"-juryn med?

Men om "La voix" var lik en annan låt så var Starpilots "Higher" en ren kopia av Boy meets girls "Waiting for a star to fall". Som jag ju påpekade tidigare idag. Åtminstone var refrängen väldigt lik. Trist.



           



Ses i Norrköping!

RSS 2.0