Genusdebatt del 2

Diskussionen fortsatte, men herr C gled plötsligt in på homospåret. Och inte för att skryta, men INGEN kan snacka omkull mig i DEN debatten!




det är skillnad att ha bi/homosexuella föräldrar och växa upp med homoföräldrarskap.. det är säkert rätt att funktionen på fortplantningsorganen inte är sämre än någon annans, men det behövs fortfarande en av respektive kön för att det ska bli barn, så det är onaturligt hur du än vrider och vänder på det i den meningen.

Vill du vara homo, var det, men att sätta barn till världen och låta de växa upp i homoföräldrarskap ser jag som ett straff för barnen, ett sätt att sätta de i kläm mer än nödvändigt.

Bobby
Anledningen till att barn till homosexuella föräldrar hamnar i "kläm" är ju enbart på grund av att vi låter folks fördomar och inskränkta åsikter styra och ställa. Ännu en fördel med genuspedagogiken: om barn lär sig från tidig ålder att förstå och respektera flera olika sätt att leva så kommer de inte tycka att det är ett dugg konstigt att någon i deras klass har två mammor eller två pappor.

Att barn blir till på "naturlig" väg är ingen garanti för att de får en bra uppväxt. Homosexuella par som skaffar barn har i alla fall gjort ett genomtänkt beslut, till skillnad från många heteropar som bara råkar bli gravida för att de slarvat med preventivmedel. Vem bryr sig om hur barnen blev till? Det viktigaste är att de får bra föräldrar.




To be continued?

Genusdebatt

En artikel i Aftonbladets bilaga Wendela (läs den här) om en förskola som jobbar med genuspedagogik har orsakat en härlig diskussion på Ansiktboken. Debatten har väckts, och många människors osäkerhet tar sig uttryck i fördomsfulla och okunniga kommentarer.

Det började med att min gamla sambo Nico länkade till artikeln med kommentaren: "Vilka felvridna jävla idioter. Jag äcklas av sånt här."

Läs artikeln, så hänger ni med i denna debatt som följde! Jag har döpt de andra debattörerna till A, B, C och D.



A
man kan ju undra hur långt man ska dra förnekelsen om skillnaden mellan människor innan man räknas som psykiskt sjuk?

Bobby
Jag tycker det här är klockrent. Jag känner många, inklusive mig själv, vars liv hade blivit bra mycket lättare om sådan här pedagogik hade funnits när jag/vi växte upp. Alla ni som motsätter sig det här verkar tro att genuspedagogik går ut på att göra alla barn könlösa, men det handlar ju inte om det. Det handlar om att ge alla barn möjligheten att identifiera sig med annat än BARA sin tilldelade könsroll. Jag tror inte att ni förstår hur jobbigt det är att som barn inte passa in i sina respektive könsmallar.
Den här typen av pedagogik och uppfostran hämmar inte barn på något sätt. Den ger alla barn möjligheten vara sig själva fullt ut, oavsett om de råkar passa in i normen eller inte.
Läs det här: http://kajraving.blogspot.com/2011/01/provocerande-utan-tydliga-konsroller.html

A
Bobby: Man identifierar sig lättare med likkönade så därför har det fallit sig naturligt. Det ser mer ut som att dom forcerar på barnen en likgiltighet mot könsfrågor som jag tror kan bli väldigt förrvirrande för barn. sen finns det säkert ett fåtal som du(?) som kanske inte vet vart man hör hemma men jag har svårt att se att barn skulle fara illa av att veta om att dom är flickor/pojkar.

Bobby
A: Som det tydligt står i artikeln så handlar det inte om att hålla barnen i någon form av "könslöst" tillstånd, utan det handlar om att luckra upp invanda könsmönster som är precis lika onaturliga för många som ni verkar tycka att den här typen av pedagogik är. Användandet av den könsneutrala ordet "hen" istället för han och hon syftar till att fokusera på individen och inte könet. Det handlar alltså inte om att göra barnen könslösa på något sätt.
Jag vet precis vart jag hör hemma, du missförstod mig nog lite där. Jag har alltid identifierat mig som man, men på grund av att jag inte passade in i den klassiska mansollen som barn så blev jag behandlad som annorlunda av både barn och vuxna.
De barn som "naturligt" identifierar sig med likkönade förvägras ju inte den möjligheten på den här förskolan, däremot får alla de barn som INTE nödvändigtvis identifierar sig med likkönade lära sig att det går precis lika bra att identifiera sig med olikkönade, eller med både och. Jag kan omöjligt se nåt dåligt med det.

A
jag förstår vad du menar men jag har svårt att se att ord som hon och han skulle ha en negativ påverkan genom att man "fokuserar på könet". Ett utbyte av orden "hon och han" mot "hen" skulle troligtvis nån som helst betydelse då det enbart är ord och oavsett vad man säger så kommer det fortfarande vara pojkar och flickor även om det inte kommer förespråkas på nått sätt, det känns som en drastisk lösning på ett icke befintligt problem.

B
Håller med A. Om jag hade en unge som kom hem från dagis och inte använde ord som soppgubbe utan sopphen skulle jag tycka att det var högst överdrivet liksom jag tycker mycket idag är. Klart ska alla få leka med vad dom vill men när man anser att man inte ska använda ord som hon och han har man förstorat upp det FÖR mycket. Och ni som inte fattar hur detta kan skada? I skolan när din lilla hen formulerar sig som hen kom från mars kommer alla andra skratta och undra vilken sekt han oj jag menar hen tillhör.

C
citat artikel: "Vi väljer gärna böcker med ensamstående föräldrar eller samkönade föräldrapar, säger Gabriella Martinson.", " vi måste hela tiden ­vara en motvikt till ett könssegregerat och konservativt samhälle.", "Därför att det alltid är en han. Han är normen och den börjar i barnsången.".

Mycket brister och fel. homo-föräldrarskap är fan inte normalt, de kan ju inte ens skapa något liv. könssegregerat, här får iaf den som vill arbeta, män vara föräldralediga, lönerna varierar inte speciellt mycket, flyg ett par timmar söder ut så är kvinnor en handelsvara och inte en person. Det är inte alltid en han heller typiska manliga saker är hon, bilar, båtar, ur mm.

D
Ha ha ha håller helt med de som tycker detta är skit för det är det verkligen ! Vi människor tycker vi är så smarta och duktiga på det mesta men den Biologiska faktorn och vårt arv kommer vi aldrig ifrån .Så det så.Ja tänk om nån hade kallat mig hen eller fen istället för hon vad bra allt hade blivit då , då kanske jag varit en man idag ! Puckon

C
jag antar att det här är ett sätt att skapa en kommande generation som inte behärskar relationen mellan man och kvinna för att skapa en okunskap om vad det mellan benen skall nyttjas för, detta för att minska den överbefolkning som råder..

Bobby
Haha, jag märker på era kommentarer att de flesta av er totalt har missförstått hela grejen. Det handlar inte om att "byta ut" han och hon mot hen. Det handlar inte om att säga "sophen" istället för "sopgubbe". Det handlar om att öppna upp ...möjligheter för barnen genom att inte dela upp allting efter kön. Man kan väl säga sophämtare istället?
Var lugna, vi kommer fortfarande att vara kvinnor och män. Ingen kommer att kalla er "hen" mot er vilja (det är ingen jävla hjärntvätt det handlar om). Pedagogiken syftar endast till att lära barnen att det inte är ett dugg fel ifall Lisa vill bli byggarbetare när hon blir stor, eller att Kalle vill bli sjuksköterska. På era kommentarer verkar det som att ni tror att det handlar om nån form av kastrering?

C: Är homoföräldraskap inte normalt? Vet du hur många homosexuella föräldrar det finns? MÅNGA! Och klart dom kan "skapa liv", bögar och flator producerar också sperma och ägg, vet du. Hur många homosexuella föräldrar känner du egentligen?

Ni som inte tror att våra snäva könsroller leder till problem är bara att gratulera, för ni har förmodligen aldrig lidit konsekvenserna av dem. Det är förståeligt, för om man passar in i stereotyperna så märker man nog knappt att dom finns, och vilka problem de ställer till för alla som inte passar in dem. Men kan vi inte bara låta alla definiera sig som de vill? Ni som trivs med er tilldelade könsroll - grattis. Det är ju skitbra. Det kommer ni få fortsätta att göra. Så vad rör det er om vi gör det lättare för alla de barn som INTE trivs med sina tilldelade könsroller?



Fortsättning följer! Vad tycker du?


Glenn Quinn


Finfina irländaren Doyle i "Angel". Ååååååh, vad fin!

Strejk, nej tack

Vill bara tala om att jag skarpt ogillar strejk i tunnelbanan.

Så att ni vet.

Klass 9A returns!

Surfade runt på svt.se idag som den tvättäkta nörd jag är och upptäckte till min förvåning och pinsamt stora glädje att "Klass 9A" är tillbaka med en ny säsong om en vecka!
Hallelujah!


Pedagogerna Stavros Louca  och Gunilla Hammar Säfström

Ska bli mycket intressant att följa.

Måndag 31/1, 20.00 på svt1. Missa icke!

Ingen baggis

Min favvofilm från förra året, "I rymden finns inga känslor", vann inte en enda bagge. Typiskt.

Däremot vann finfina och grymt underskattade "Sebbe" pris för Bästa film. Heja!

Pernilla August stod för kvällens bästa tacktal.

Majoriteten av de närvarande såg till att Sveriges titel som "De Torra Kulturkoftornas Rike" förblev ohotad.

Konferencieren Petra Mede levererade nåt som skulle föreställa skämt, varav de flesta föll pinsamt platt. Kultur-Sverige är en svårflörtad publik, då krävs det ett väldigt bra manus. Det lyser dessvärre alltför ofta med sin frånvaro på Guldbaggegalan. Och varför ska Petra alltid inleda sina programledarjobb med sångnummer? Hon kan ju inte sjunga!
Inledningnumret räddades av en snygg koreografi, men hennes parnummer med Cecilia Frode blev bara plågsamt att se. Jag älskar Cecilia Frode, men sjunga kan hon då verkligen inte. Och var det bara jag som tyckte att Miss Frode verkade lida lite av att medverka i ett sådant mediokert nummer?

Det roligaste var när Petra var inklippt i några av de nominerade filmerna. Alltid nåt.

Nu ser jag fram emot Oscarsgalan. Där har vi ett gäng filmfolk som förstår att film inte bara ska vara svår och självförverkligande. Det ska vara KUL också. Och Hollywood är inte rädda för att driva med sig själva (även om reaktionerna på Ricky Gervais grova skämt på Golden Globes visade att även dom har en gräns).

Guldbaggegalan 2011

Guldbaggegalan är alltid så jävla svår att förutspå. Jag vet inte alls hur den knasiga juryn tänker. Så jag har istället fetmarkerat mina favoriter i varje kategori. Eller åtminstone i dom kategorier som jag tycker är roligast.

BÄSTA FILM
I rymden finns inga känslor
Sebbe
Svinalängorna

BÄSTA REGI
Pernilla August, “Svinalängorna”
Lisa Langseth, “Till det som är vackert”
Babak Najafi, “Sebbe”

BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL
Pernilla August, “Miss Kicki”
Noomi Rapace, “Svinalängorna”
Alicia Vikander, “Till det som är vackert”

BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL
Sebastian Hiort af Ornäs, “Sebbe”
Joel Kinnaman, “Snabba Cash”
Bill Skarsgård, “I rymden finns inga känslor”

BÄSTA KVINNLIGA BIROLL
Tehilla Blad, “Svinalängorna”
Cecilia Forss, “I rymden finns inga känslor”
Outi Mäenpää, “Svinalängorna”

BÄSTA MANLIGA BIROLL
Peter Dalle, “Himlen är oskyldigt blå”
David Dencik, “Cornelis”
Ville Virtanen, “Svinalängorna”

BÄSTA MANUS
Pernilla August och Lolita Ray, “Svinalängorna”
Lisa Langseth, “Till det som är vackert”
Jonathan Sjöberg och Andreas Öhman, “I rymden finns inga känslor”

BÄSTA FOTO
Göran Hallberg, “Himlen är oskyldigt blå”
Erik Molberg Hansen, “Svinalängorna”
Aril Wretbladf, “Snabba Cash”

BÄSTA UTLÄNDSKA FILM
Fish Tank
Miraklet i Lourdes
The Social Network


Jobbjakt

Jag har sökt jobb!

"Varför då?" kanske ni undrar, eftersom jag ju faktiskt redan har ett jobb som jag verkligen gillar?

Jo, för att det finns stor risk att jag kommer förlora jobbet inom en månad. Butiken ska eventuellt läggas ner.

Så idag har jag varit redigt proaktiv och sökt två jobb. Ett oglamoröst men intressant på RFSL och ett något mer glamoröst och showigt på Wallmans.

Mångsidig, jag vet.

Återstår att se vad detta rediga initiativ leder till. Helst blir jag kvar där jag är, eftersom jag stormtrivs och tjänar tillräckligt. Håll era tummar krampaktigt, please!

Scream 4 - trailer 2

Jag längtar nästan smärtsamt mycket efter den här filmen. Nördigt? Of course. NERD POWER!!


Jag hatar ditt processnamn

Igår segade min dator sig något enormt. Inget ovanligt i och för sig, eftersom den i datorår är cirka 300 år gammal. Men jag har fått lära mig lite knep från datorduktiga vänner, som har berättat att man kan snabba upp processorn en aning genom att gå in på "processer" under Aktivitetshanteraren och avsluta de processer som man inte har någon användning för. Sicken grej!

MEN.

Hur i hela jävla fridens namn ska man kunna veta vilka processer man kan avsluta utan risk för att ta livet av datorn? Processerna heter nämligen inte tydliga namn som talar om vad de är till för, utan de heter saker som SSScVXHF och JSHUDTD och KLDRTC.
Och man vågar ju inte chansa, eftersom det när man avslutar en process kommer upp ett varningsmeddelande som i princip säger att "ÄR DU HEEEELT SÄKER? FÖR DET KAN GÅ SÅ ILLA ATT DU FAKTISKT DÖR OM DU STÄNGER NER DET HÄR!".



Tack till Ituneshelper och Ipodservice som jag kan stänga ner utan ångestattacker, för att de står som just "Ituneshelper" och "Ipodservice".

Men ni andra processjävlar?

COME ON!!!!! I don't speak computish!

Mobilsenil

Jag har kommit på något.

Jag är mobilsenil!

När jag pratar i telefon så förvandlas jag från Organisations-Bobby till Airhead-Bobby.
Igår till exempel så ringde jag till Kippi när jag skulle åka hem från jobbet. Efter att ha åkt en kvart med mobilen vid örat så tittar jag ut genom fönstret och ser en skylt som det står "Hammarbyhöjden" på.

"Vad lustigt!" tänker jag och undrar varför Hammarbyhöjden plötsligt ligger på min tunnelbanelinje.

Men det gör den förstås inte. Airhead-Bobby har ju satt sig på fel tåg.
Av nästa station, åka tillbaka två stationer och byta till rätt tåg.

Någon gång under tonåren rispade Airhead-Bobby in "ROBYN" med en sax i mitt nattduksbord medan jag pratade i telefon. Jag fattade inte förrän jag lade på vad som hade hänt.

Airhead-Bobby har även en tendens att under telefonsamtal börja plocka i hyllor och flytta på en massa saker och lägga dem på underliga ställen. Till exempel så kunde jag förut hitta cd-singlar (när man fortfarande köpte såna) instoppade mellan eller i böckerna i min bokhylla.


En gång hade Airhead-Bobby diskat medan jag pratade i telefon, utan att jag tänkte på det.

Tyvärr är det ytterst få gånger han tar sig för något så praktiskt.

Är ni också mobilsenila?

Joe Manganiello


Varulvshunken i "True Blood" som vi föredrar i mänsklig form. Av uppenbara skäl.

Bobby och dörrkampen

Häromdagen när jag kom till jobbet och skulle öppna så utspelade sig följande smått patetiska vardagsdrama.

Vi har två ingångar till butiken, båda med ståtliga skjutdörrar. När jag gäspande och morgondeprimerad skulle in genom den ena dörren så låste jag först upp låsen på den ena dörren i vanlig ordning. Sedan vrider man om en nyckel så åker de upplåsta, ståtliga skjutdörrarna upp och välkomnar en in i butiken. Men denna aktuella dag så förblev den ståtliga skjutdörren ståtligt stängd när jag vred om nyckeln. Frustande mellan gäspningarna vred jag nyckeln åt än det ena och än det andra hållet, utan resultat. De ståtliga dörrarna hade gått i ståtlig strejk.

Så till slut klämde jag in ett par fingrar mellan de ståtliga dörrarna och försökte lite ståtligt att öppna dem manuellt. Det såg säkerligen inte så ståtligt ut, men jag lyckades ändå få upp dem en bit så jag kunde slinka igenom.

Inifrån butiken fungerade tack och lov mekanismen som den skulle, och när det var dags att öppna så gled dörrarna ståtligt upp.


En liten trist, men ack så ståtlig, vardagsanekdot for ya.

The missing of Glee

Ibland saknar jag "Glee" så mycket att det nästan gör lite ont.

Det är inte helt friskt, va?

7:e februari kan jag se nya avsnittet. Då är jag ledig, och kommer ha varit på gay-galejiga Patricia och gay-galejat mig kvällen innan, så det kommer bli en alldeles PERFEKT dag!


Golden Glee!

"Glee" vann tre av sina fem kategorier. Bästa komediserie (hurra!) och så fick Chris Colfer och Jane Lynch varsin birollsstatyett för sina roller som Kurt Hummel respektive Sue Sylvester. Det är andra året i rad som "Glee" vinner Golden Globe för Bästa komediserie.


Glee-gänget efter förra årets vinst för Bästa tv-serie.


Glee-gänget efter årets Golden Globe-vinst.

Matthew Morrison (Will Shuester) och Lea Michele (Rachel Berry) fick se sig slagna i huvudrollskategorin av Jim Parsons och Laura Linney.

Och jag tippade 13 rätt av 19 möjliga. Inte så illa, va?

Nu i början på året så avlöser galorna varandra. Ikväll håller jag en tumme vardera för Håkan Hellström och Robyn på Grammisgalan. Om drygt fem veckor är det dags för Oscarsgalan.

More to come, fellow nerds!


Golden Globes-listan 2011

Här är de viktigaste nomineringarna inför nattens gala. De fetmarkerade är de som jag tror tar hem vinsten i respektive kategori.

BEST MOTION PICTURE - DRAMA
Black Swan
The Fighter
Inception
The Kings speech
The Social Network

BEST ACTRESS - DRAMA

Halle Berry
 – Frankie and Alice
Nicole Kidman – Rabbit Hole
Jennifer Lawrence – Winter's Bone
Natalie Portman – Black Swan
Michelle Williams – Blue Valentine

BEST ACTOR - DRAMA
Jesse Eisenberg – The Social Network
Colin Firth – The King's Speech
James Franco – 127 Hours
Ryan Gosling – Blue Valentine
Mark Wahlberg – The Fighter

BEST MOTION PICTURE - COMEDY/MUSICAL
Alice in Wonderland
Burlesque
The Kids Are All Right
Red
The Tourist

BEST ACTRESS - COMEDY/MUSICAL
Annette Bening – The Kids Are All Right
Anne Hathaway – Love & Other Drugs
Angelina Jolie – The Tourist
Julianne Moore – The Kids Are All Right
Emma Stone – Easy A

BEST ACTOR - COMEDY/MUSICAL
Johnny Depp
 – Alice in Wonderland
Johnny Depp – The Tourist
Paul Giamatti – Barney's Version
Jake Gyllenhaal – Love & Other Drugs
Kevin Spacey – Casino Jack

BEST SUPPORTING ACTRESS
Amy Adams – The Fighter
Helena Bonham Carter – The King's Speech
Mila Kunis – Black Swan
Melissa Leo – The Fighter
Jacki Weaver – Animal Kingdom

BEST SUPPORTING ACTOR
Christian Bale – The Fighter
Michael Douglas – Wall Street: Money Never Sleeps
Andrew Garfield – The Social Network
Jeremy Renner – The Town
Geoffrey Rush – The King's Speech

BEST ANIMATED FEATURE FILM
Despicable Me

How To Train Your Dragon

The Illusionist

Tangled

Toy Story 3


BEST DIRECTOR
Darren Aronofsky – Black Swan
David Fincher – The Social Network
Tom Hooper – The King's Speech
Christopher Nolan – Inception
David O. Russell – The Fighter

BEST SCREENPLAY
Simon Beaufoy, Danny Boyle - 127 Hours
Christopher Nolan - Inception
Stuart Blumberg, Lisa Cholodenko - The Kids Are All Right
David Seidler - The King's Speech
Aaron Sorkin - The Social Network

BEST TELEVISION SERIES - DRAMA
Boardwalk Empire 
Dexter 
The Good Wife 

Mad Men

The Walking Dead 

BEST ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Julianna Margulies – The Good Wife
Elisabeth Moss – Mad Men 
Piper Perabo
 – Covert Affairs
Katey Sagal
 – Sons Of Anarchy
Kyra Sedgwick
 – The Closer

BEST ACTOR IN A TELEVISION SERIES - DRAMA
Steve Buscemi – Boardwalk Empire
Bryan Cranston – Breaking Bad
Michael C. Hall – Dexter
Jon Hamm – Mad Men
Hugh Laurie – House

BEST TELEVISION SERIES - COMEDY/MUSICAL
30 Rock 
The Big Bang Theory
The Big C 
Glee 
Modern Family 
Nurse Jackie

BEST ACTRESS IN A TELEVISION SERIES - COMEDY/MUSICAL
Toni Collette – United States Of Tara 
Edie Falco – Nurse Jackie 
Tina Fey – 30 Rock 
Laura Linney – The Big C
Lea Michele – Glee

BEST ACTOR IN A TELEVISION SERIES - COMEDY/MUSICAL
Alec Baldwin – 30 Rock
Steve Carell
 – The Office 
Thomas Jane
 – Hung
Matthew Morrison
 – Glee
Jim Parsons – The Big Bang Theory

BEST SUPPORTING ACTRESS IN A SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Hope Davis
 – The Special Relationship
Jane Lynch
 – Glee 
Kelly MacDonald
 – Boardwalk Empire
Julia Stiles
 – Dexter
Sofia Vergara
 – Modern Family

BEST SUPPORTING ACTOR IN A SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Scott Caan – Hawaii Five-O
Chris Colfer
 – Glee
Chris Noth
 – The Good Wife
Eric Stonestreet
 – Modern Family
David Strathairn
 – Temple Grandin


Jag och min tv

Jag ser inte ofta på tv längre, men ikväll kommer jag nog fastna här i soffan.

Top Model
Solsidan
Minuten
The Lake House
Golden Globe-galan

Den sistnämnda sänds mellan 02 och 05. HIMLA tur att jag har tre dagars helg och är ledig imorgon.

Nöjd!

I Uppsala

Kära bloggläsare.

Idag for jag till Uppsala för att träffa min kära guldfisksambo Hartis.

Vi fikade på ett fikigt fik och såg en bagatellig bagatell till film med Angelina Jolie och Johnny Depp. Dessutom bytte vi ut ord i filmtitlar mot "fitta". Några exempel:

-Män som hatar fittor
-Flickan som lekte med fittan
-Fittan som sprängdes
-Mannen som kunde tala med fittor
-När fittorna tystnar (den kom jag på nu)


På det stora hela en underbar dag med med en fin vän. Mera Maria!


Jag och Hartis i vår hus sista dagen på Öland, 2010

När Bobby och Berguv samtalar #2


Berguv och jag i Roma sommaren 2010, precis innan en föreställning av "Macbeth".

Bobby
Det var så länge sen du var här sist, Berguv. Då var det en massa tobak utanför mitt fönster. Och nakenbilder på Saruman!
Massa tobak...

Berguv
mm! Butt jättemycke butt!
å flugan som aldrig kom hem...
Saknar dej! Du är snäll mot mig.♥ Inte som i fem-sexan.

Bobby
Jag saknar dig som fan, fast inte jättemycket ♥ Nästa gång vi ses ska du få kokt vatten. Det är gott.


Berguv
ååh, ja, jag har lite varm saft här, om du vill ha ere bara å ta! Men varför har du inte vattnat mina blommor?!... eller det kanske var jag som skulle göra det?! fan Gandalf, fan

Bobby
Dina blommor...? Men... det är ju dina blommor? Du ska väl vattna dina egna blommor?


Berguv
NEJ...d e DU som ska göra det!
Om du tycker det är jobbigt så ska du veta hur det känns att föda barn...inte för att jag vet det men de e jobbigt!!!


Bobby
Flörtar du med mig?


Berguv
tror det! men inte jättemycket


Bobby
Det här stannar mellan oss. Annars så... kommer jag att... slå ihjäl dig. Du vet liksom bah "peow"!

Berguv
kanske senare Gimli! du älskar mej

Bobby
mmm ♥ Mm.. Nu ska jag sova som en tjej. Ja du Berguv... hej då. Berguv.


Berguv
Kära Bobby baggings... Hej!
Gonatt! ♥


Sara Berguvs blogg

2011

2011 känns som ett konstigt år. Det ligger liksom fel i munnen, "2011". Som en sån där glasspinne-liknande träspade som tandläkaren brukar köra ner i halsen på en ungefär. Så känns 2011. I munnen.

Min nyårsafton firades i lugn och ro med Flät-Maja och David. Trerätters middag blev det minsann. Vi svischade lite snitsigt ihop en marockansk, vegetarisk tangine-gryta. Jag hade skrivit ut ett nätt recept på vår nyårsrätt to be på jobbet, men David lyckades lite snitsigt svischa in det receptet under spisen. Vilket innebar att jag under matlagningen fick ha receptet uppe på datorn i vardagsrummet (för datorn fick inte plats i köket. Det var knappt att vi och maten fick plats. Jag har ett tiny kök) och lite snitsigt svischa fram och tillbaka mellan kök och vardagsrum för att kunna följa det nyåriga receptet så att allt blev rätt och ordentligt.

Flät-Maja gjorde smarriga för- och efterrätter, må ni tro. Vegetarisk smördegsrulle till förrätt och apelsinkompott till efterrätt. Vi smaskade gladeligen i oss av allt det goda och tittade mätta och belåtna på After Darks show "Kom ut!" på tv efteråt. Ett gammalt hederligt sällskapsspel åkte fram, och det dröjde inte länge förrän jag stod som segrare. Yes, I'm awesome.

Utanför mitt hus på parkeringen kunde vi fyrverkerier var vi än vände oss. Så där stod vi i snön och skålade in det nya året vid tolvslaget. Vi försökte poppa party poppers också, men det var tyvärr inte så mycket party i dom popparna.

Softaste nyår ever? JA!

Nyårsmys á la Öland

Mysigaste nyårshelgen på länge med Maja och David, my fellow musikteatrare.

Kolla bara hur mysigt vi hade det på svininfluensa-festen förra året.


RSS 2.0