Säsong 2 - Buffy hjärta Angel


Willow, Oz, Giles, Cordelia, Xander, Buffy, Angel, Spike, Drusilla.


Resumé
VARNING FÖR SPOILERS!
Willow har en hemlig crush på Xander, som är kär i Buffy, som har börjat falla för Angel, som plågas av sin skuldtyngda själ. Datalärarinnan Ms Calendar visar sig vara invigd i det ockulta och blir en allierad i kampen mot ondskan.
Buffy fullföljde profetian om att hon skulle möta The Master och dö. Vad profetian inte sade något om var att Xander skulle återuppliva Buffy med hjärt/lungräddning så att hon sedan kunde spetsa The Master innan The Hellmouth hann öppnas. Cordelia hamnar mitt i skottlinjen och blir den femte att veta om Buffys hemliga identitet.


Rollista
Buffy Summers - Sarah Michelle Gellar
Xander Harris - Nicolas Brendon
Willow Rosenberg - Alyson Hannigan
Cordelia Chase - Charisma Carpenter
Rupert Giles - Anthony Stewart Head
Angel - David Boreanaz
Daniel "Oz" Osbourne - Seth Green
Spike - James Marsters
Drusilla - Juliet Landau
Joyce Summers - Kristine Sutherland
Jenny Calender - Robia La Morte
Principal Snyder - Armin Shimerman


Handling
En sommar har förflutit sedan Buffy och de andra besegrade The Master. Buffy återvänder till Sunnydale efter att ha tillbringat lovet i Los Angeles med sin pappa. Till Sunnydale anländer också vampyrparet Spike och Drusilla, två gamla allierade till Angel när han fortfarande var ondast av de onda. Tillsammans med Darla utgjorde de den dödligaste kvartett som världen skådat. Spikes främsta mål är att återställa den sjuka och svaga Drusilla till full hälsa för att sedan kunna sprida död och förödelse omkring sig.
Xander och Cordelias hat för varandra tar en oväntad vändning. Willow börjar dejta Oz, som bär på en mörk hemlighet. Giles och Ms Calendar blir förälskade.
Under tiden fördjupas Buffys och Angels relation, och det är främst deras omöjliga kärlek som spelar huvudrollen i den här säsongen. Vad de inte vet är att förbannelsen som gav Angel hans själ tillbaka innebär att om han någonsin känner så mycket som ett ögonblicks perfekt lycka så blir han av med själen igen...


Recension
Redan i första avsnittet märks en tydlig mognad från förra säsongen. Manuset är vassare och nu står karaktärerna i fokus. Dynamiken i Scooby-gänget fördjupas och förändras när både Oz och Cordelia tar allt större plats i gruppen och relationerna tar nya vändningar. Spike och Drusilla är två extremt färgstarka skurkar som spelas fullkomligt briljant av James Marsters och Juliet Landau. Speciellt Landau imponerar som den psykiskt störda Drusilla som leker med dockor, talar i tungor och ibland ser glimtar av framtiden.
Framför allt andra halvan av säsongen är något av en känslomässig berg- och dalbana, och säsongsavslutningen är storartad.


Favoritavsnitt
SPOILERVARNING!

-When she was bad
Första avsnittet i säsongen, där Buffy fortfarande plågas av traumat av att ha blivit dödad av The Master och låter det gå ut över alla i sin omgivning. När The Anointed One planerar att återuppliva The Master svävar Ms Calendar, Giles, Willow och Cordelia i fara, och Buffy tvingas ta itu med sina problem och rädda sina vänner och förhindra återupplivandet.
Scenen där Buffy kommer in på The Bronze till tonerna av Cibo Mattos fantastiska "Sugar water" och bjuder upp Xander är fantastisk. Avsnittet sätter tonen för säsongen och antyder att det nu väntar mörkare tider.
 
-Surprise
Buffy fyller 17 och gänget planerar en överraskningsfest. Men Drusilla fyller också år, och Spike planerar att ge henne en present som kan innebära världens undergång. Avsnittet har den kanske bästa cliffhangern i hela serien. Buffy och Angel hamnar i säng vilket får ödesdigra konsekvenser.

-Innocence
Avsnittet efter "Surprise". Angel förlorar sin själ och blir den onde Angelus igen. Han ansluter sig till sina gamla "kompisar" Spike och Drusilla och katastrofen är ett faktum. Scenen där Angelus kommer till skolan för att döda Willow och de andra är sjukt spännande. Buffy brottas med insikten om att hennes livs älskade är borta för gott och att hon måste döda honom.

-Passion
Ms Calendar forskar för att återfinna förbannelsen som en gång gav Angel hans själ åter i hopp om att kunna förbanna honom igen. Angelus har andra planer, och avsnittet slutar i tragik och sorg. Gråtvarning!

-Becoming 1 & 2
Säsongsavslutningen. Buffy står inför den hemska uppgiften att döda den hon älskar för att rädda världen. Den slutliga striden innebär nya oväntade allianser, och Willow uppvisar oanade talanger för magi. Så här ska en säsong avslutas!


Favoritkaraktär
Drusilla, utan tvekan. Spike kommer som god tvåa. Men Drusilla, som spelas så sjukt jävla bra av Juliet Landau, är en fröjd att beskåda. Som mänsklig var hon en djupt troende, kysk kvinna som plågades av framtidsvisioner. Angel blev mer eller mindre besatt av att förgöra henne, och dödade hela hennes familj och drev henne till vansinne innan han slutligen gjorde henne till vampyr. Att skriva repliker åt Drusilla måste ha varit en ren fröjd för författarna. Hon och Spike bildar ett underbart par. De visar också att även vampyrer kan ha djupa känslor för varandra. Framför allt Spike är oerhört känslostark, vilket kommer få stor betydelse i kommande säsonger.


Citat
Buffy: What guy could resist your wily Willow charms?
Willow:  At last count, all of them. Maybe more.
Buffy:  Well, none of them know a thing. They all get an 'F' in Willow.

(om varulvar)
Giles: And it, uh, acts on-on pure instinct. No conscience, uh, uh, predatory and, and aggressive.
Buffy:  In other words, your typical male.
Xander:  On behalf of my gender - hey!
Giles:  Yes, let's not jump to any conclusions.
Buffy:  I didn't jump. I took a tiny step, and there conclusions were.

Drusilla: (stares at The Anointed) This one has power. I could feel it from the outside.
Spike: Yeah. He's the big noise in these parts. Anointed, and all that.
Drusilla: (to The Anointed) Do you like daisies? Hmm? I plant them, but they always die. Everything I put in the ground withers and dies. Spike? I'm cold.
Spike: (puts his jacket around her) I've got you.
Drusilla:  I'm a princess.
Spike:  That's what you are.

Angel: This isn't some fairy tale. When I kiss you, you don't wake up from a deep sleep and live happily ever after.
Buffy: No. When you kiss me I wanna die.

Drusilla: I'm naming all the stars.
Spike: You can't see the stars, love. That's the ceiling. Also, it's day.
Drusilla: I can see them. But I've named them all the same name. And there's terrible confusion.

(I matsalen)
Snyder: These public displays of affection are not acceptable in my school. This isn't an orgy, people. It's a classroom.
Buffy: Yeah! Where they teach lunch.

(om Principal Snyder)
Cordelia: How about 'cause you're an tiny, impotent nazi with a bug up his but the size of an emu?
Buffy: Sums it up.
Cordelia: Don't you think?




Kommentarer
Postat av: Hannah

sjukt bra skrivet denna gång! håller med dig till fullo när det gäller favoritavsnitten, spec dubbelavsnittsavslutningen. det är tårar och sönderrivet hjärta där!

2009-07-01 @ 12:29:20
URL: http://lohannah.blogg.se/

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0