Karl Martindahl


Johan Becker är ju med i Melodifestivalen ikväll, vilket fick mig att tänka på hans gamla parhäst från "Fame Factory"-tiden. Karl Martindahl var en av mina favoriter det året och han var såååå söt och charmig. Lyssna på "Turn and walk away", en fantastisk låt av Kalle. Puss.


Schlagerblogg 2009 - deltävling 4

Sista deltävlingen! Det går fort som vanligt. Sista startfältet sägs vara det överlägset bästa i årets festival, ett påstående som nog är sant. Jag tror till och med, liksom schlagerduon Ronny & Ken på QX, att årets vinnare finns bland dessa åtta låtar.

Agnes - Love love love
Agnes Carlsson är en begåvad sångerska och en duktig artist. Den här retroflirtande discodängan är snygg och riktigt bra, men ingen vinnarlåt. En hygglig radiohit kommer den dock att bli. Grattis Agge!

Starpilots - Higher
Johan Becker, finlandssvensken som vann "Fame Factory" för vad som som känns som 10 år sedan, är tillbaka i en ny konstellation. Denna popdisco låter i refrängen vansinnigt likt Velvets "Take my body close" och den gamla klassikern "Waiting for a star to fall". En säker dansgolvshit, men för mig känns detta väldigt daterat. Ungefär som Johan Becker.

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
Ingela "Pling" Forsman är i farten igen. Hon har satsat stenhårt på ballader i år. Som gotlänning så måste jag vara lite protective när det gäller Susanne. Och jag behöver inte skämmas, för den här låten är verkligen inte dålig. Och fru Alfvengren sjunger dessutom på gotländska (om än lite fastländsk sådan), vilket är ett plus i kanten för mig! Rauk power!

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly
Här har vi en riktig proffslåt! En av mina favoriter i år, med två grymma sångerskor! Allas vår Anna Sahlene har slagit sig ihop med förra årets Eurovision-femma från Norge och resultatet är bländande. Det här skulle jag kunna tänka mig att skicka till Moskva i maj. Heja Anna, friskt humör, vinna den som vinna bör!

Thorleifs - Sweet kissin' in the moonlight
Det här ringer nog min mamma och röstar på, som troget gammalt Thorleifs-fan. Men för mig? Nej tack. Dansband är verkligen inte min tekopp, och vad är grejen med att ha en engelsk titel på en svensk låt? Knasigt.

Sarah Dawn Finer - Moving on
Oj oj oj. Molly Sandén kan slänga sig i väggen, här kommer årets STORA ballad. Sarah Dawn Finer kom fyra 2007 med "I remember love" som var en underbar låt, men den här är mäktigare, svulstigare och enormt mycket mer Eurovision. En klar vinnarkandidat, och om ballader är the shit i Eurovision nu för tiden så är det Sarah vi ska skicka. Rysningar och ståpäls garanteras när fröken Finer tar plats på scenen!

Next 3 - Esta noche
Minns ni gruppen Pandang som var med 2006? Nej, just det. DYNGA!

Malena Ernman - La voix
Fredrik Kempe har slutligen skrivit en operadisco utan att sjunga den själv, utan givit den till en av våra största operastjärnor Malena Ernman. Och jag gillar det! Tyvärr så vet jag inte om det går hem i stugorna. Refrängen sjungs på franska, och eftersom inte ens de som talar franska har en chans att höra vad Malena sjunger så går en stor del av låtens effekt förlorad. Men den är likväl pampig, ståtlig och riktigt bra.



Vilka fem som går vidare är inte helt lätt att förutspå. Men jag gissar så här:

Agnes
Sarah Dawn Finer
Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Malena Ernman
Susanne Alfvengren


Och personligen så hoppas jag verkligen att Sahlene & Co samt Sarah Dawn Finer går till final. Men med min tur så lär de väl hamna i duell mot varandra.
Har jag nämnt att jag hatar duellerna?
Liksom förra veckan så struntar jag i att tippa de slutliga placeringarna, men jag tror att finalisterna blir några av dessa:

Agnes
Sarah Dawn Finer
Anna Sahlene & Maria Haukkas Storeng

Go Schlager!

För Sverige - förr i tiden

Hela veckan har bilder på kronprinsessan Victoria och hennes nyblivna fästman Daniel Westling tapetserat staden. De är överallt. Vickan ska gifta sig och hela Sverige stannar upp och gör vågen.
Monarki är egentligen helt jävla sjukt. Kronprinsessan får inte välja make precis hur som helst, utan mannen i fråga måste godkännas både av kungen och Sveriges regering. I alla fall om hon inte vill förlora arvsrätten till tronen. Hur galet är inte det!? Det är illa nog att man inte får säga "du" till Victoria om man inte är kunglig själv. Det hela är så gammalmodigt och töntigt att jag vill kräkas.

Don't get me wrong. Jag gillar traditioner, och jag gillar egentligen monarkin som företeelse. Det ligger något häftigt i att ha en kung och en drottning som främsta representanter för landet. Men monarkin måste utvecklas, precis som allting annat.

"För Sverige - i tiden", skanderar Carl XVI Gustaf. Har jag tolkat det valspråket helt fel eller vad?

Om tronföljaren inte ens anses kunna välja sin make/maka på egen hand, hur kan vi då lita på henne/honom som statschef?

Jag undrar om kungafamiljen sitter på Drottningholms slott och suckar lika mycket som jag över dessa oebripliga, åldersstigna gamla regler och förordningar som de måste följa. Och jag undrar om Victoria skulle avstå tronen om kungen och regeringen inte godkände Daniel som prins. Har hon någonsin rent av varit sugen på att abdikera och bara slippa allt? Att få bestämma helt själv över sitt liv och sin framtid borde ju rimligtvis te sig ganska lockande när man blir insnörd i en korsett för femtielfte gången.


Sportlov för 26-åringar

Fyra dagars uppehåll! Inte helt godkänt.

Jag börjar med lördagens schlagertävling. Jag gillade verkligen EMD:s låt, den var nice och numret var snyggt. Att Danny överglänser de andra två på de flesta plan är föga förvånande.

Molly Sandéns låt var helt okej, men jag har fortfarande svårt för ballader i den här tävlingen. Jag hoppas att Sarah Dawn Finer kan ändra på det på lördag.

Däremot hajar jag inte att Maja Gullstrand kom sist! Hennes låt var asskön! Jag gillade den som fan, och framträdandet var lysande. Maja har utvecklats enormt sedan "Fame Factory". Men jag antar att just hennes genre inte går hem hos den stora massan. Trist.

Reaggae-skrällen var rolig, men den kommer såklart inte att klara sig länge till. Jag gillade låten, men nyhetens behag krävs för att den ska vara tillräckligt intressant, och jag tror att de flesta har hunnit tröttna redan.


BWO gick till Andra Chansen! Stackarna, de brukar vara så segervissa. Låten var bra i vanlig ordning, men jag håller fast vid att de borde köra uptempo. Jag hoppas att Lili & Susie slår dem nästa vecka i duellen.


Att internationella juryn valde den i mitt tycke sämsta låten "Alla" som sitt bidrag är helt stört. Den var kass, och artisten Sofia hade lika mycket utstrålning på scen som en vissen kaktus.


Nu till andra saker!
Idag har jag äntligen fått lön + studiestöd (vilket verkar ha höjts?). Jag har även fått hem "High School Musical 3" och "Patrik 1,5", och dessa ska båda avnjutas under dagen. Det är nämligen sportlov! Och det här är min första lediga dag på veckan faktiskt. Jag var i skolan söndag, måndag och tisdag och jobbade med eget arbete, demo, musikcafé och ett Pride-gig som klassen fått.
Men nu ska det avnjutas ledighet!

Häromdagen svarade jag på Dagens fråga på qx.se - "Hur gammal är du?". Jag fick klicka i rutan "26-30". Jag har bytt åldersruta! Det är nästan så att man vill gråta en skvätt.


Sammet i final?

Efter att ha lyssnat lite mer på Velvets låt "The Queen" så gillar jag den mer och mer.

Tv-festen ska avnjutas hos Samra med tacos och vin. Vi får se vem jag sitter och hejar på i slutändan...


Schlagerblogg 2009 - deltävling 3

Så var det dags att tippa resultatet i tredje deltävlingen av årets Melodifestival.

Först kommentarer till bidragen.

Velvet - "The Queen"
Velvet har redan hyllats för sitt scennummer, men låten är nog lite för klen tror jag. Fast den är grymt snygg och kommer gå varm på schlagerdansgolven i vår och sommar.

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - "I got you"
Reagge-soft i lycklig kostym med charmiga nykomlingar. Kan skrälla!

Molly Sandén - "Så vill stjärnorna"
Bert Karlssons nya hjärtegull som ska ta Sverige med storm. Och visst sjunger Molly fantastiskt, men balladen är ganska lik Shirley Clamps "Med hjärtat fyllt av ljus", och vi minns ju hur det gick för den. Om låten går vidare så är det tack vare Molly, inte tack vare låten.

E.M.D - "Baby, goodbye"
Tjejfavoriterna skulle gå vidare om de så bara stod och visslade på scenen. Fjortisrösterna är makt. Men låten är klistrig och effektiv och snygg. Precis som Danny, Erik och Mattias.

Mikael Rickfors - "Du vinner över mig"
"Vingar" i ny kostym. Micke kommer sno 50-talisternas röster och går säkert vidare till åtminstone andra röstningsomgången. Kan till och med skrälla till final.

Maja Gullstrand - "Här för mig själv"
Maja är en av mina personliga favoriter. Jag älskade henne när hon var med i "Fame Factory" för några år sedan, och hennes båda soloalbum är ljuvliga som jazzbossa-verk. Den här låten går helt i linje med detta och kan mycket väl avancera till Andra chansen.

Sofia - "Alla"
Det börjar bli obligatoriskt med låtar på främmande språk i Melodifestivalen. Den här är bättre än Sofias förra bidrag "Hypnotized", men den kommer vara glömd innan nån hinner säga "schlagerflopp". Vi kan tyvärr inte grekiska, Soffipropp.

BWO - "Your'e not alone"
Som vanligt en stabil produktion av Alexander Bard, och Martin Rolinski skulle kunna sjunga "Bä bä vita lamm" och ändå lyfta taket på vilken arena som helst. Frågan är om detta faller svenskarna i smaken. Beror helt på scennumret. Personligen gillar jag deras uptempolåtar mycket bättre. Förra årets "Lay your love on me" borde ha vunnit, den hade klarat sig grymt mycket bättre än Charlotte Perrelli. I år försöker Bard med en ballad eftersom det verkar vara det som gäller i Eurovision. Och det börjar bli allmänt känt att BWO alltid har siktet inställt på Eurovision-vinst när de ställer upp i Melodifestivalen. Och det borde vara allas ambition.



Och så ska jag tippa. Jag hade rätt om de fem förra veckan, men sen gör duellerna det svårt att tippa placeringarna. Men jag tror att följande 5 artister går vidare från första omgången:

BWO
E.M.D
Molly Sandén
Mikael Rickfors
Velvet

Och sedan blir det Velvet eller BWO som kommer femma.

E.M.D kommer gå till final vem de än möter, det är jag säker på. Jag litar på fjortisarna i det här fallet.
Molly Sandén tilltalar flera målgrupper och kommer få röster från såväl småflickor och mammor som momödrar.
Mikael Rickfors har sina fans och om H.E.A.T kunde komma från ingenstans och knipa en finalplats så kan defintivt Micke göra det också.
Där har ni mina tre förhandstips till prispallen. Hur duellerna sedan fördelar platserna återstår att se.

Väl mött i Schlagerland.

Martin Rolinski


Martin och BWO tävlar i Melodifestivalen på lördag, och jag håller redan lite på dem. Jag har inte hört låten, men de brukar alltid ha toppenlåtar så jag hoppas på det i år också.
Mister Rolinski är grymt het på scen!

Musikallåtlistan

Angående den tidigare nämnda "krisen" så kommer jag inte att dra det här på bloggen. Det är inget jag vill fläka ut på nätet, det vore fel. Så jag kommer dessvärre lämna er ovetande.

Istället kommer här en liten lista på musikallåtar som jag funderar över att söka till olika skolor med i vår. Jag vet inte vilka jag ska välja. Minst två behöver jag. Vad tycker ni?

"High flying, adored" ur "Evita"
"Du måste finnas" ur "Kristina från Duvemåla"
"Ut mot ett hav" ur "Kristina från Duvemåla"
"Singin' in the rain" ur "Singin' in the rain"
"Today 4 U" ur "Rent"
"I got life" - ur "Hair"
"The winner takes it all" ur "Mamma Mia"

Eller ett monsternummer i stil med:
"Anthem" ur "Chess"
"Guldet blev till sand" ur "Kristina från Duvemåla"
"Music of the night" ur "Phantom of the Opera"¨

O ni kunniga, kom med tips?


Krisen

Nu har jag varit lite bloggfrånvarande igen, men jag har haft en liten personlig kris de senaste dagarna. som nu är avvärjd. Nu återstår bara att förklara allthop för alla som blivit påverkade av det här på olika sätt.

Lagom kul.

Puss på er.

Schlagerreaktion

FAN att Måns och Lili & Susie fick duellera! Jag hatar de nya reglerna! Det var de två låtarna som borde ha gått vidare.

Min tippning gick dock hyfsat, jag hade rätt om vilka fem låtar som skulle gå vidare efter första omgången. Sen är det ju slumpen som avgör vilka låtar som duellerar. Jag trodde dock att Kakbönorna skulle slå ut Heat-rockarna, men där hade jag fel. Tyvärr.

Jag hoppas och tror att systrarna Päivärinta tar sig vidare från Andra chansen.

Over and out. Godnatt.


All is love

So what om jag är singel på Alla hjärtans dag? Det finns så mycket kärlek i livet ändå!


Mutti och pappsen.


SOT!



Philip och jag.


Samra, jag och Kippi.


Jag och Kippi.


Regina och jag.


Syster Yster, Bror Stor och jag.


Jag och Snobben. Vi firar 26 år ihop. Det är fan inte fy skam.

Jag hatar Alla hjärtans dag

"Hatar" är kanske ett starkt ord, men jag använder det ändå. Jag har ju ingen kategori som heter "Jag är inte så förtjust i" (kanske inte är en så dum idé?).

Men. Så här är det.

Jag har firat Alla hjärtans dag en enda gång. Tillåt mig berätta historien.

Det skulle ha blivit en mysig, hemlagad middag tillsammans med min dåvarande pojkvän som jag nästan aldrig hann umgås med på grund av alltför olika arbetstider. Jag började alltid 06.00 och han jobbade alltid till 23.00. Han brukade komma hem till mig efter jobbet och så sov vi ihop.
Men denna kväll skulle vi äntligen spendera tillsammans med god mat, ett gott vin och (trodde jag) mysiga samtal i soffan.
Icke.
Min pojkvän kommer till att börja med för sent hem till mig. Han förbereder kycklingen som vi ska äta till middag och ställer in den i ugnen. I väntan på att den ska bli klar vill han se på tv. Så kvällen börjar i sällskap av Matte Carlsson och hans muntra kollegor i "Bygglov". När maten sedan är klar får jag dricka vin själv, för pojkvännen har med sig en flaska öl. Han slänger i sig maten på drygt 10 minuter och vill sedan tillbaka till teven.
Så där sitter jag sedan med hans huvud i mitt knä och försöker intala mig att det fortfarande kan bli en bra kväll, när jag plötsligt hör hur mannen i knät börjar snarka. Klockan är så lite som 20.30. Då brister det för mig, och jag tvingar in honom i sängen medan jag själv bestämmer mig för att se på "Desperate housewives" och "Joey". Pojkvännen gnyr inifrån sovalkoven och vill ha sällskap.
Jag vägrar. Han tjatar. Jag vägrar igen. Han tjatar igen. Så till slut går jag in till honom och påbörjar ett förspel som får honom att fullständigt gå upp i limningen. När han stönar som värst så reser jag mig och går med orden "Nu börjar 'Desperate housewives'" tillbaka ut till teven. Pojkvännen ligger snopet kvar med ståndet i vädret och försöker greppa vad som hänt. Han tjatar om att jag ska komma tillbaka, men jag ignorerar tills han somnar.
När mina program är slut kryper jag ner bredvid honom. Han vaknar naturligtvis och vill fortsätta där vi slutade. Jag suckar och tänker för mig själv: "Jag måste ju i alla fall få ut något av min första (och hittills enda) riktiga Alla hjärtans dag". Så jag ger med mig.
Och det var åtminstone bra sex.



Förstå min i-landskorrekta bitterhet.

Edward af Sillén


En personlig vän till mig som i år är regissör och manusförfattare för hela schlagercirkusen. Ett mastodontjobb, som Edward klarar med bravur. Som jag visste att han skulle göra. Go Eddie!

Schlagerblogg 2009 - del 2

Ikväll är det dags för deltävling 2 i årets Melodifestival.

Förra veckan tippade jag helt åt helvete, rent ut sagt.

Den här veckan hoppas jag att det går bättre. Jag har åter lyssnat på 1 minut av varje låt på svt.se. Hela 2 ggr/låt.


Lili & Susie - Show me heaven
Vilken dänga! Lili & Susie är tillbaka med besked! Solklar finalist enligt mig.

Lasse Lindh och Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter!
Lasse, Lasse, Lasse... Du är ju för söt! En söt liten poplåt med bra text, men du är inte Håkan Hellström eller Florence Valentin.

Jennifer Brown - Never been here before
Ganska seg och trist, troligtvis utslagen efter första röstningen. Tyvärr Jennifer!

H.E.A.T. - 1000 miles
Nykomlingar har alltid skrällchans. Den här 80-talsaktiga rockrökaren är helt okej och säkert bättre live.

Markoolio - Kärlekssång från mig
Det här är faktiskt ren och skär skit i mina öron. Denna veckas flopp?

Amy Diamond - It's my life
Typisk radiohit, dock inte alls lika bra som förra årets "Thank you". Men Amy är en populär & grym artist, kanske räcker det.

Cookies 'n Beans - What if

Fantastiska Frida Öhrn och hennes band gör en störtfin renodlad countrylåt som jag gärna skickar till Andra chansen.

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory

Att försöka toppa förrförra årets megasuccé med "Cara Mia" är modigt av unge herr Mums-Mums. Som väntat så lyckas han inte, men det är en stabil låt och Måns är bra på scen och kan förhoppningsvis lyfta numret i direktsändning.



Och så var det då det här med att tippa resultatet. Det är knappt att jag vågar efter förra veckans fiasko.
Men a fag's gotta do what a fag's gotta do.

Till final:
Lili & Susie
Måns Zelmerlöw


Till Andra chansen:
Cookies 'n Beans
Amy Diamond


Femma:
H.E.A.T

Det dumma i år är ju röstningssystemet. Lili & Susie och Måns har de bästa låtarna och bör komma till final, men om de hamnar i duell mot varandra så blir det bara en av dem som kommer dit. Det suger, och jag hoppas att reglerna ändras tillbaka till nästa år.

Hör du det, Björkman?



Lite kommentarer om förra veckans deltävling:

Marie Serneholt sjöng rent ända fram till tonartshöjningen. Där sprack det. Sorry Marran.

Petra Mede levererade Edward af Silléns klockrena manus med briljans.

Artistpresentationerna var lite bleka. Föregående års backstage-inslag har varit bättre, man kommer närmare artisterna.

Caroline af Ugglas sjöng från hjärtat och förtjänade sin juryutmärkelse och plats i Andra chansen.

Shirley Clamp stod för årets första chock med sin sista-placering. Nog för att låten var trist, men det fanns sämre!

Röstningssystemet är kasst. För många röstningsomgångar och duellgrejen gör att finalvärdiga låtar kan slå ut varandra. Blä.

Hur funkar det egentligen med låtarna som den internationella juryn väljer ut? De väljer en varje vecka, och en av de fyra låtarna ska sedan bli ett elfte finalbidrag. Men i lördags så valdes Caroline af Ugglas "Snälla snälla" som ju gick vidare till Andra chansen. Om den kniper en finalplats, blir det bara tre "jurylåtar" kvar då? Eller vad? I don't get it.




Men alright, ikväll håller jag tummarna för att Lili & Susie och Måns röstas vidare och slipper möta varandra i duellerna.

Oscar 2009

Nästa söndag går Oscarsgalan av stapeln i Los Angeles. Jag hoppas att galan kommer att sändas på SVT, för annars kommer jag inte kunna se den. Jag har nämligen bara ettan, tvåan och fyran. Och fyran kommer garanterat inte att visa den. Iiih. Annars får jag se det någon annanstans.

Här är i alla fall de nominerade till Bästa film.


The curious case of Benjamin Button



The Reader



Slumdog Millionaire



Frost/Nixon



Milk

Aktuellt-listan

Senaste
1. Kompisar du träffade: Sara, Helena, Mathias och Qvist.
2. Personen du pratatade med: Kim.
3. Du fick SMS av: Alejandra.
4. Du kramade: Mathias.

Idag
5. Kläder: Jeans, rutig skjorta, svart zipkofta.
6. Bättre än igår: Fredagar slår oftast torsdagar.

Imorgon
7. Är det: Lördag
8. Planer: Äta pizza med Kim, se schlager med Kim + några sotare.
9. Händer imorgon: Schlager!!!
 
Favorit
10. Nummer: Qué?
11. Färg: Hm.... blå.
12. Årstid: Sommar
13. Saknar du någon? Min hund som dog för snart 10 år sen.
14. Humör för tillfället? Hungrig.

Frågor och svar
15. Det första du gjorde i morse? Znoozade.
16. Vad åt du sist? Mackor med mjukost.
18. Tror du på distansförållanden? Det är väl olika från par till par. Personligen vill jag ICKE ha det.
19. Vem tänker du på just nu? Zac Efron. Mums.
20. Tror du att personen tänker på dig med? HAHA! I wish!
21. Vart reste du sist? Alanya, Turkiet. Eller räknas Gotland?
22. Vad gjorde du igår kväll? Såg på "Will & Grace".
23. Liknar du din mamma eller pappa? Är en solid blandning av dem båda.
24. Ler du ofta? Svårt att låta bli när man går SOT.
25. Välj en (kärlek, skönhet, kreativitet)? Så fan heller, jag väljer alla tre.
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Absolut. Man vet ju aldrig.
27. I vems säng sov du i igår natt? Kristinas.
28. Vilken färg har din tröja? Jag har ingen tröja på mig.

Sorg
29. Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Ja, men det var lääääääänge sen.
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja, men det var lääääääänge sen.
31. Gråter du när du skadar dig? Nej. Jag skriker och svär.

Lycka
32. Är du en glad person? O ja.
34. Önskar du att du var lyckligare? Nej, bara rikare.
35. Är lycka överskattat? Nej.
36. Kan musik göra dig glad? JA! Musik är bäst.

Kärlek
37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"? Ja då, ett fåtal vänner.
38. Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det? Ja, men bara till vänner.
39. Har du en flick/pojkvän? Nej. Ge mig!
40. Är du nöjd med det? Fuck no.
41. Är du kär? Nej! Bara frustrerad.

Hat
41. Vem hatar du verkligen? Människorasen. Vi är dumma i huvudet och borde utrotas.
42. Har du någonsin gjort en hat-lista? Inte på sistone.
43. Är du en mobbare? Verkligen inte!
44. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta? Det har jag säkert.
45. Har du blivit sviken någon gång? Det har väl alla?

Skolan
46. Gillar du skolan? Min nuvarande - JA! Love it!
47. Favoritämne? Sång & teater. Doh!
48. Värsta ämne? Har inget.
49. Har du spytt i skolan nån gång? Som en bakfull fjortis? EEEEHHHH nej.
50. Är skolmaten god? På vår skola är den oftast supergod.

Fjolla kan du vara själv!

Såg nyss lite halvhjärtat på "Hjälp!" på TV4 och kan konstatera att det har blivit sämre. Johan Rheborgs argsinta Örjan är nu bara tröttsam. Felix Herngrens Benjamin har alltid varit tråkig. Morgan Allings överkåta Lars-Magnus kan lyfta med hjälp av nytillskottet Petra Mede.
Bäst är återvändande Sissela Kyle som utklassar alla de andra som elteknikern Sture och hans mamma. Även Chevy Chase(!) har joinat gänget och är skitbra som resereportern Dan Carter men han kämpar med ett halvdant manus.

Dagen i övrigt:

Jag och Alejandra framförde vår version av "Tango Maureen" inför resten av klassen och Francisca. Det var idel lovord, tack och lov. Och Mathias framförde en egenskriven dikt där han förklarade sin kärlek för var och en i klassen och även lärarna. Underbart fint, och flera fällde några tårar. Bland andra en mycket rörd Svante.

Ett storslaget nummer till musikcaféet planerades efter skolan. Jag avslöjar inget, men det kommer bli grymt.

Jag, Sara, Helena, Mathias och Qvist fikade inne i stan.

George Scott uttryckte sig oerhört klumpigt om Tony Irving i kvällens "Let's dance". När programledaren Jessica Almenäs frågade om han ville gå en boxningsmatch mot Tony svarade George: "Nä för fan, det ska vara män, inte fjollor".
Det kan ha blivit dödsstöten för boxaren som hittills bara klarat sig vidare genom sin charm och möjligen sitt väl tilltagna "paket".
Fy skäms, George! Sådana där kommentarer kan du hålla för dig själv.

En schlagersamling har planerats för imorgon. Några klasskamrater + Kim kommer hit för att följa spektaklet.


Nu ska jag fortsätta se "Will & Grace". Sara har hela serien och lånar mer än gärna ut den till mig! Jag började på säsong 2 förut. Fantastisk serie.

Hepp hepp!


Tobias Karlsson


En av de bästa dansarna i "Let's Dance", som vann förra året med Tina Nordström.
Dansare är så jävla heta!

Duettdags

I morgon redovisar jag och Alejandra vår musikalduett "Tango Maureen". Det känns skönt att ha det gjort. Alla andra ska redovisa nästa vecka, men vi har bett att få göra det imorgon för att Alejendra kanske måste åka till Göteborg nästa vecka om hon går vidare i intagningsproven till Teaterhögskolan.
Det passar mig perfekt att redovisa imorgon. Vi är klara med koreografin och kan den utan och innan, stämmorna sitter som de ska och vi har koll på rollerna. Dessutom kan jag ägna nästa vecka åt att förbereda nästa projekt: Eget arbete.

Vi får 7 minuter var på scenen som vi får göra vad vi vill med. Jag har en bra idé som jag bara behöver lite material till. Går det som jag vill så kommer det bli strålande, tror jag.

Nu ska jag se på "High school musical 2" och känna mig nördig.

Topher Grace


För mig främst känd från "Spider-Man 3". Han är så där söt-snygg. Gull-sexig. Ja, ni vet.

Bird is the word

Alltså... Nej, jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
Mer än...
BIRD IS THE WORD!!!!!!


Kick off

Så var den årliga termins-kick off:en för skolinformatörerna på RFSL Stockholm avklarad! Förra året satt vi och fikade i en knapp timme. I år diskuterade vi ekonomi och lekte lek. Och fikade förstås. En klar skillnad, och en bra sådan!

Det var länge sedan jag träffade alla kollegor, och nu har det tillkommit en drös nya under hösten också som man nu äntligen fick hälsa på.

Leken gick ut på att alla satt på stolar i en ring utom en som stod i mitten. Den personen sa ett påstående om sig själv och om påståendet stämde in på en så skulle man resa sig och försöka hitta en ny stol. Den som blev utan fick säga nästa påstående, och så vidare. Jag fick stå i mitten en gång. För jag är snabb som en vessla.

Men som ett påstående löd:
Jag tycker att det finns en extrem värme i den här gruppen.
(alla reste sig)

Och det finns det verkligen. Fan vilket härligt gäng att jobba med! Cudos to my fellow informatörer.

Fuck att jag inte kan jobba oftare.




What the F*ck!?

Har jag förlorat mina schlagerkrafter? Eller har svenska folket gått och blivit vettiga?

Min tippning i gårdagens deltävling gick ju käpprätt åt helskotta. Shirley Clamp kom SIST. Stackarn. Men det var en tråkig låt. Utgången var rättvis faktiskt.

Till min stora förvåning så rågillade jag Caroline af Ugglas låt. Den är ingen schlagervinnare, men den var full av känsla och Caroline sjöng den med otrolig inlevelse och otrolig röst. I like!

Nä, nästa vecka ska jag lyssna ordentligt på 1-minutsversionerna av låtarna för att kunna göra en vettig bedömning. För i sanningens namn så gjorde jag gårdagens tippning i reklampausen i "Let's dance". Försökte höra låtarna i min dators ganska dåliga högtalare samtidigt som diverse företag skränade ut erbjudanden från teven. Ingen optimal situation när man sysslar med så allvarliga saker som förhandsgissningar i Melodifestivalen.

Nu ska jag bege mig iväg till Patricia för födelsedagsfirande med klassen och Kippi!

På återseende.

Henrik Strömberg


Sångaren i Scotts. Enda ögongodiset i morgondagens deltävling.

Schlagerblogg 2009 - del 1

Dags för schlager igen! I år har jag nöjet att få följa hela spektaklet tillsammans med andra entusiaster, till skillnad från tidigare år då jag ofta fått tvinga folk att göra mig sällskap framför teven.
Nytt sen förra året är att man får lyssna på smakprov på låtarna på svt.se, och det har jag gjort. Det är naturligtvis svårt att bedöma en låt efter att ha hört en minut av den på datorn med crappy ljud, men en uppfattning har jag lyckats skaffa mig.
Här följer, i sann nörd-anda, lite kommentarer.

Nina Söderqvist - "Tick tock" - medryckande men lite platt rocklåt. Nina är en grym sångerska dock.

Jonathan Fagerlund - "Welcome to my life" - Jimmy Jansson light. Sämsta låten i kvällens startfält.

Shirley Clamp - "Med hjärtat fyllt av ljus" - fin powerballad som kan lyfta live. Shirley sjunger helt fantastiskt.

Scotts - "Jag tror på oss" - Dansband för 2000-talet. Nej tack.

Emilia - "You're my world" - trist radioskval.

Alcazar "Stay the night" - snygg men lite för klen disco. Det blir ingen tredjeplats som tidigare år.

Caroline af Ugglas - "Snälla snälla" - Snygg låt, men lär inte gå hem hos svenska folket. Caroline är lite för svår för gemene man.

Marie Serneholt - "Disconnect me" - Kvällens mest direkta låt. Om Marie sjunger rent och har ett snyggt nummer så borde hon klara sig hyfsat.



Och så ska vi försöka tippa resultatet. Hjälp.

Till final:
Shirley Clamp
Scotts

Till Andra chansen:
Marie Serneholt
Nina Söderqvist

Femma:
Alcazar




And so it begins...

Jörgen i Vetlanda

Idag hände en sådan weird grej som liksom bara händer mig. I stil med den fulla örebroaren som ringde mig en gång och ville att jag skulle härma Tony Rickardsson.

Jag låg i Kims soffa och tittade på "Gilmore girls". Jag får ett sms. Jag tar mobilen och ser att det är ett för mig okänt nummer. Jag öppnar meddelandet. Det står:

"hej, är du robert gustafsson från tv?"

Jag förbluffas. Svarar sedan:

"Eh... och vem tusan är du?"

Får svaret:

"Ett stort björn gustafsson faan" (ja, stavfelet var med)

Jag svarar:
"Ooookej, och vad har det med Robert Gustafsson att göra?"

Han (jag 118118:ade honom och fann att det var en Jörgen Larsson i Vetlanda) svarade:
"oj, jag skrev fel person".

Mupp.

Jag svarade:
"Okej? Och du tror att kändisar uppskattar att främmande människor, även fans, letar upp deras telefonnummer och kontaktar dem? För det tror inte jag. Och nej, jag är inte DEN Robert Gustafsson."

Han hajar vinken och skriver:
"ok"




Tänk vad många puckon det finns i världen.

Karl Dyall


Eftersom Rennie Mirro fick vara hunk så får Karl Dyall också vara det. Han är fantastisk.
Och har man en häck som hans så förtjänar man alla hunkutmärkelser i världen. My God.

The Cove

Igår jobbade jag mitt tredje pass på Wayne's Coffee. Och det är sannerligen inget drömjobb, men det ger extra pengar i alla fall. Frågan är dock om jag inte ska försöka hitta något annat, typ en klädbutik eller så. Det är bättre betalt och bättre OB och bättre villkor överlag. Jag känner mig jävligt klar med restaurangbranschen nu.

Syster Yster ringde mig på kvällen från Arlanda för att be om boktips inför Thailandresan. Det blev "Naiv.Super" av galne norrmannen Erlend Loe. Lite bittert önskade jag henne och Johan en trevlig semester.

Senare gick jag ut och drack äl med Love och Helena, och vi hittade ett grymt loungeställe som hette The Cove. Det låg i en källare vid Järntorget i Gamla stan. Nice!

Nu blir det "Scream"-maraton med Kippi, chips och cola.

Imorgon börjar filmveckan. Hell yeah.

Kim är snygg.

RSS 2.0