Shutter Island

Så har man sett "Shutter Island", filmen som baserar sig på Dennis Lehanes roman "Patient 67".

Året är 1954. Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) är en U.S. Marshal och krigsveteran som tillsammans med sin nye kollega Chuck Aule (Mark Ruffalo) sänds till fängelseön Shutter Island, där de absolut farligaste psykiskt sjuka brottslingarna hålls inlåsta, för att undersöka en oförklarlig rymning. En kvinnlig mörderska har försvunnit ur sin cell, och ingen vet hur. Ingen vet var hon är. Allt man vet med säkerhet är att hon omöjligt kan ha lämnat ön...

En mycket, mycket bra film faktiskt. Martin Scorceses filmer har en tendens att vara väldigt pratiga. Mycket snack och lite verkstad liksom. Jag tyckte att den tokhyllade "The Departed" var långtråkig för att det snackades så jävla mycket hela tiden. Men inte här. Dialogen är visserligen ganska central, men det händer ständigt nya saker och handlingen drivs effektivt framåt.

Filmens huvudroll Teddy Daniels är den som bär handlingen på sina axlar, och det krävs en skådespelare av rang för att kunna spela en sådan karaktär. Leonardo DiCaprio har lämnat flickidolsrollerna och vuxit upp. Han är faktiskt riktigt briljant som den krigstraumatiserade Teddy, och matchas utmärkt av Mark Ruffalo. Ben Kingsley och Max von Sydow spelar doktorerna med pondus och precis lagom mängd mystik.
Och så denna fantastiska Michelle Williams, som här spelar Teddys avlidna fru som han ständigt drömmer om. En ganska liten roll, men hon gör den oerhört bra.

"Shutter Island" är sammanfattningsvis en spännande, läskig, sorglig, väl berättad historia som jag kan rekommendera varmt.

Kommentarer
Postat av: Hannah

förstår du nu min hets kring boken?

2010-02-24 @ 12:55:40
URL: http://lohannah.blogg.se/

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0