Schlagerblogg 2011 - Deltävling 2

Göteborg
Bobby är tillbaka i Schlagerland (sent omsider) och allt är åter som det ska vara. Turnén når Sveriges påstådda framstjärtf'låtjagmenarframsida, och startfältet bjuder på många kända ansikten för de kändiskåta.
Brolle - 7 days and 7 nights
Brolle har blivit folkkär tack vare "Så ska det låta", "Buddy Holly - The Musical" och "Körslaget". "7 days and 7 nights" är enligt honom själv den bästa låt han någonsin gjort. I kombination borde dessa två faktum innebära goda chanser i kvällens tävling. Tyvärr så håller inte låten måttet, anser lilla jag. En stabil pop/rock-bagatell som kommer få ett långt liv i Mix Megapol. Men Brolle är ju alltid Brolle, så han kommer säkert till final eller åtminstone Andra Chansen.

Loreen - My heart is refusing me
Daniel Lindströms ex Loreen är en fantastisk sångerska, och den här Rihanna-doftande r 'n b-dängan är ganska bra. Jumboplats eller skräll.

Babsan - Ge mig en spanjor
Babsan schlagerdebuterar med en äkta schlager. Om scennumret kan lyfta låten har den absolut chans att avancera. Jag tror till och med att det rosahåriga yrvädret har chans på Globen-biljett. Lyssna på den fantastiskt lustiga texten. Oavsett resultat ikväll kommer "Ge mig en spanjor" bli långlivad på gayklubbarnas dansgolv i år.

Elisabeth Andréassen - Vaken i en dröm
ELisabeth är den mest rutinerade av alla årets artister, i alla fall i schlagersammanhang. Hon har medverkat ungefär 11857 gånger i både den svenska och norska tävlingen. Dessvärre är hennes comeback en riktig gäspvarning. Jag gillar folkmusikflirten, men dessvärre har nog Bettan inte mycket att sätta emot sina yngre rivaler. Femma?

Sanna Nielsen - I'm in love
Rutinerade Sanna har som bäst kommit tvåa i Melodifestivalen, och har givit oss ett antal schlagerklassiker.
Det här är en av de sämsta låtarna hon har ställt upp med tyvärr. Vad hände, Sanna? Från "Empty room" till det här? Final eller Flopp.

The Moniker - Oh my God!
Daniel Karlsson från "Idol" anno 2007 (tillika Amanda Jenssens ex) låter som något så underligt som en blandning mellan Scissor Sisters, Beatles och Mika, men är inte lika bra som någon av dessa. Låten är hygglig, men inget som faller mig i smaken. Kan bli farlig dock. Kan räcka till en Andra Chans, faktiskt.

Anniela - Elektrisk
Anniela har jämförts med Linda Bengtzing hela veckan. Och visst, hon sjunger modern schlager på svenska, så långt är jag med på liknelsen. Men vad gäller kvalitén på låten så vete tusan om hon når upp till samma nivå som någon av Lindas schlagerklassiker.

Christan Walz - Like suicide
Bland de bästa låtarna ikväll, även om den inte slår Danny, Le Kid eller Jenny Silver från förra veckan. Men bravo Chrille! Återstår att se om det passar den breda publiken.




TILL FINAL
Babsan
Sanna Nielsen

TILL ANDRA CHANSEN
Christian Walz
Brolle

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0