Schlagerblogg 2012 - Deltävling 4

Malmö
Sist ut bland värdstäderna är våldsdrabbade Malmö. Låt oss hoppas att denna sista deltävling får genomföras utan några dödsskjutningar eller knivmord. Förra årets mest revanschsugna artist Danny Saucedo är tillbaka (med besked), likaså Helena Bergström som lyst med sin live-frånvaro de senaste veckorna eftersom hon spelat teater i Stockholm. Mellanakten i form av Melody Clubs bidrag "The Hunter" från förra året kommer framföras av Sarah Dawn Finer och Stenhammarskvartetten. Pepp? JA!




Charlotte Perrelli - The Girl
Förra gången La Perrelli var med med "Hero" så var hennes mål att vinna. Det märktes, och hon lyckades. I år hr Charlotte själv sagt att hon inte är ute efter att vinna, utan mest vill promota sin kommande platta och sin "nya stil". Det märks också, för den här låten är ingen vinnarlåt. En stabil komposition absolut, men här finns varken hitkänsla eller vinnarkänsla. Med tanke på den svaga konkurrensen i deltävlingen så kommer

OPA! - Allting blir bra igen
Nonsenslåt. Jag gillar det lite grann, men detta grekskval har inte en suck i den här tävlingen.

Dynazty - Land of broken dreams
Rock är som ni säkert vet vid det här laget inte min tekopp. Här har ni ett bidrag som uppfyller varenda pudelrocksklyscha som finns - frisyrerna, bandnamnet och låttiteln lämnar inte mycket åt fantasin. Den här genren funkar ju alltid i fesivalen, så om inte rockfansen blev nöjda med att ha Dead By April i finalen så går detta äkerligen vidare till Globen.

Christer Sjögren & Lotta Engberg - Don't let me down
Två superproffs har slagit sig ihop med en klassisk Lasse Holm-låt och hoppas på framgång. För att modernisera lite grann så sjunger de på engelska(!). Wow. Detta är en trivsam bit, men inte mer än så. Och refrängen påminner vansinnigt mycket om Beatles gamla klassiker med samma namn.
Jag har förvisso bara sett klipp från repet, men var är energin!? Lotta Engberg brukar ju inte snåla på karisman. Hoppas de lyfter i sändning, då kan detta få en Andra Chans.

Hanna Lindblad - Goosebumps
Jag älskar Hanna sedan jag såg henne i "Singin' in the rain" på Oscarsteatern för några år sedan. Men i Melodifestivalen har hon inte imponerat, åtminstone inte låtmässigt. Hon sjunger bra och dansar ännu bättre, men låtarna håller inte måttet. Denna Linda Sundblad-pennade skapelse låter väldigt mycket som... Linda Sundblad. Och i mina ögon går inte Hanna Lindblad och Lambretta-pop hand i hand. Sexa?

Axel Algmark - Kyss mig
Lille Axel är uppenbarligen uppfödd på Håkan Hellström-gratäng med lite Hives-krydda på. Ambitiöst, men det känns alltför kopierat för att imponera. För tio år sedan hade detta antagligen funkat. Inte idag. Jag gissar sjua.

Lisa Miskovsky - Why start a fire
Ännu en etablerad debutant som väljer att äntra Sveriges största musiktävling med en ganska medioker låt. Di Leva gjorde det för två veckor sedan, och nu gör Lisa samma sak. Snyggt nummer dock. Åtta?

Danny - Amazing
Nu ska det bli revansch. Denna vecka handlar det inte om vilka två som ska gå till Globen, det handlar om vem som ska göra Danny sällskap dit. För Dannys låt hör till årets absolut bästa, och i vilket startfält som helst hade han tagit sig till final. Han har nämligen både låten och fjortisfansen. En oövervinnerlig kombo. Här har vi modern arena-house-pop med årets ballaste nummer. Vilket avslut på deltävlingsturnén!



TILL FINAL
Danny
Dynazty

TILL ANDRA CHANSEN
Charlotte Perrelli
Christer Sjögren & Lotta Engberg


Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0