Schlagerblogg 2013 - Deltävling 2

Göteborg
Sveriges framsida verkar enligt förhandsrapporterna bjuda på ett betydligt starkare startfält än förra veckans sömnpiller till premiär. Här har vi MILF-trion Wahlgren, Silver och Hedlund som ska försvara schlagergenren, Rickard Wolff bjuder på visa, Joacim Cans kör en överraskande genre, och valpen Anton Ewald har antagligen ett Saade-liknande genombrott att vänta. Dessutom blir det Bollywood-nummer med Danny och Gina samt lite Lady Gaga på svenska... Peppen!!
 

Anton Ewald - Begging
Nu när Eric Saade har passerat puberteten så behöver Sverige en ny tonårsidol, och vad kan då passa bättre än en dansant 19-årig hunk med en Kempe-pennad poplåt? Anton dansade bakom Andreas Lundstedt förra året och kliver nu fram i rampljuset. Snyggt, klistrigt och charmigt. Finalchans!

Felicia Olsson - Make me no. 1
En grym sångerska med en stabil låt som antagligen kommer drunkna i konkurrensen denna vecka.

Joacim Cans - Annelie
Jocke Cans som annars sjunger hårdrock i Hammerfall har nu förvandlats till någon slags Nordman/Winnerbäck-hybrid. Tanterna ute i stugorna som röstade Cans till vinst i Körslaget kommer säkert digga detta, Andra Chansen månne?

Swedish House Wives - On top of the world
Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny SIlver slår sina påsar ihop och det låter riktigt bra. Detta är schlager i modern popkostym. Jag tycker den är lite svag, men den förtjänar att gå vidare till åtminstone AC.

Tone Damli & Erik Segerstedt - Hello goodbye
Men ack så harmlöst. Radioskval. Tråkigt. Som "Running scared" fast sämre. Nej tack.

Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream
Nja, Louise är ju så ball, men här får hon nog se sig slagen av starkare låtar och vassare nummer. Cudos till att hon kör hårt på Carola-fläkten dock. Får Cookies 'N Beans-vibbar från förra veckan.

Rikard Wolff - En förlorad sommar
Kan inte låta bli att älska Rikard. Chanslös låt (gissar jag) i sammanhanget, men en oerhört vacker text och vilken närvaro mannen har! Plus i kanten för att Sara Isaksson plötsligt dyker upp och körar.

Sean Banan - Copacabanana
Säga vad man vill om Sean Banan, men han kan detta med underhållning, För mig får han gärna gå till final, för jag blir jävligt glad av detta. 3 fartfyllda minuter som dessutom innehåller en liten homohyllning vilket självklart får pluspoäng från mig.


TILL FINAL
Anton Ewald
Sean Banan

TILL ANDRA CHANSEN
Swedish House Wives
Joacim Cans

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0