Schlagerblogg 2013 - Deltävling 4

Malmö
Okej, jag har officiellt tappat allt hopp om detta års festival efter förra veckans förbluffande resultat. Gubbarna med plojlåten "En riktig jävla schlager" gick vidare till final ihop med radioskvalbandet State of Drama med tråklåten "Falling". Detta börjar mer och mer likna floppåret 2010, och antagligen får vi en lika urtrist vinnarlåt som då Anna "rådjursögon+Converse" Bergendahl fixade oss det sämsta Eurovisionresultatet någonsin. Min favvo Amanda Fondell var mer quirky än nånsin och flummade bort sin grymma låt med ett rörigt och tillgjort scennummer.
Snackisen i den sista deltävlingen är Army of Lovers comeback, och oavsett låtkvalitét så kommer detta garanterat att bli en underhållande kväll. Dessutom gör Alcazar comeback med ett hitmedley i mellanakten tillsammans med Danny. Schlagergodis kallas det!
 
 

Army of Lovers - Rockin' the ride
"Rockin' the ride"-numret är precis så provocerande och politiskt inkorrekt som man förväntar sig av Army of Lovers. Bard hoppar runt som bebis på crack, Barda åmar sig i vuxenblöja och Camilla Henemark sitter på en tron och mimar, förutom i sticket då hon pratar med mörk och majestätisk stämma. Jag tror inte att det här är vad svenskarna går igång på, men eftersom de verkar rösta hejvilt i år så kan detta lika väl gå till final för att där vinna hela skiten.

Lucia Piñera - Must be love
Debutanten Lucia är blott 18 år och sjunger fantastiskt och låter som Adele. Dessvärre låter hennes låt även ganska likt Adeles "Rolling in the deep" i refrängen. Och den lyfter aldrig riktigt. Men cred till Lucia som är asgrym och förtjänar en framgångsrik karriär, vi har inte många sångerskor som hon i Sverige.

Robin Stjernberg - You
Mitt hatbjekt från senaste "Idol"-säsongen har slimmat till sig och till och med lyckats vässa till artisteriet. Och skaffat sig en redigt bra låt faktiskt. Det tar emot att heja på Robin, men det här förtjänar finalplats. Om Robin fixar låten utan falsksång alltså, för JISSES vilken svår låt.

Sylvia Vrethammar - Trivialitet
Det här är inte dåligt, men ack så förutsägbart. Lite jazz/bossa/vis-aktigt, precis som man förväntar sig av Sylvia. Hennes nyvunna fans efter "Så mycket bättre" kan säkert rädda henne från jumboplatsen och ge henne en sjundeplacering.

Ralf Gyllenhammar - Bed on fire
Denna typ av bombastiska nummer och stora röster brukar alltid få svenskarna på fall, så Ralf är garanterat med i toppstriden. Inte min tekopp, men rent objektivt så tycker jag att det här är snyggt, eget och häftigt.

Behrang Miri - Jalla dansa sawa
Deltävlingens gladaste bidrag och tillika veckans största skrällchans. Det här kan bli årets "Upp & hoppa". Låten är ganska fjantig, men Behrang och hans gäng är sjukt charmiga och det är svårt att inte ryckas med. Med det kassa finalfält vi har än så länge så skulle det definitivt inte bli värre i Behrangs sällskap.

Terese Fredenwall - Breaking the silence
Alldeles för anonymt, jag tror att debutant-Terese slåss med Sylvia om sistaplatsen.

Ulrik Munther - Tell the world I'm here
Veckans bästa låt, i min mening. Sveriges egen Justin Bieber levererar arenapop av rang och om den här går till final (vilket den borde) så har den hittills störst vinstchans. Och den är en av få låtar från årets tävling som vi inte skulle behöva skämmas för i Eurovision efter förra årets gigantsuccé med Loreen.


TILL FINAL
Ulrik Munther
Robin Stjernberg

TILL ANDRA CHANSEN
Ralf Gyllenhammar
Behrang Miri
 
FEMMA
Army of Lovers

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0