Schlagerblogg 2014 - Deltävling 1

Malmö
Jo hörrni. Det är så sant, så sant. Blogg-Bobby is back in business. Inget lockar fram bloggaren i mig som en ny schlagersäsong.
Återigen har vi sex härliga melloveckor framför oss. Alla kommer titta. Både de som älskar tävlingen och de som hatar den. För om det är något som är roligare än att älska, så är det ju att kollektivt hata något. Och än roligare blir det med snacks och godis på armlängds avstånd. Och let's face it - vad fan finns det annars att göra om lördagkvällarna under de kalla, trista vintermånaderna?
Årets tävling startar i Malmö, staden som stod värd för förra årets Eurovision Song Contest som vanns av den barfotade skogsälvan Emmelie de Forest som sjöng om tårdroppar. Förra årets publikfavorit YOHIO är tillbaka, och vi har även en Eurovisionvinnare med i startfältet - Helena Paparizou gör comeback med midtemporökaren "Survivor". Dessa två är förstås förhandsfavoriter, men det beror mest på att resten av artisterna är mer eller mindre okända.
Själv är jag mest nyfiken på hur det ska gå för de nya programledarna Nour El-Refai och Anders Jansson. Jag älskar Nour och hoppas att hon och Anders har fått ett bra manus att jobba med, för då kan detta bli ungefär hur bra som helst ju. 
 
 

YOHIO - To the end
Allas vår Pokémon är tillbaka, denna gång med en ny (obegriplig) look och en något bättre låt. Jag gillade inte "Heartbreak hotel" alls förra året och detta är fortfarande inte min tekopp, men jag föredrar definitivt "To the end" även om det i mina öron fortfarande är samma, trista radioskval. Dessutom sjunger YOHIO mycket sämre i år av någon anledning. Hur som helst så går han säkert vidare eftersom han är YOHIO.

Mahan Moin - Aleo
Debutant som kommit trea i persiska Idol. En svängig bagatell som inte är dålig, men tvivlar på att den tar sig vidare. Mahans charm kan nog ge henne en femteplats som bäst.

Linus Svenning - Bröder
Debutant nummer 2. Här har vi en finalaspirant, för detta tror jag går hem hos alla sentimentala svennar där ute i stugorna. Linus sjunger en personlig och fin låt om sin bortgångne bror. Känslosamt och starkt.

Elisa Lindström - Casanova
Nähä du Elisa, det här var inte bra. Dansbandsschlagerpop? Ingen vinnande kombination. Det är daterat, lamt och luktar jumboplats lång väg.

Alvaro Estrella - Bedroom
Ännu en dansare kliver fram i rampljuset. Alvaro har dansat bakom bl.a. Danny i "Amazing" och Eric Saade i "Popular". Förra året fick Anton Ewald sitt genombrott, och i år hoppas Alvaro på samma sak. Tyvärr saknar han något som Anton hade - nämligen en bra låt. Sjyssta dansmoves och ett snyggt nummer, men låten (som handlar om att ha sex överallt utom i sovrummet) är lättglömd. Sjundeplats.

Ellen Benediktson - Songbird
Skrällchans. Ellen har en personlig röst och en oerhörd närvaro i sitt extremt avskalade nummer. Vackert! Kan bli final, annars åtminstone Andra Chansen.

Sylvester Schlegel - Bygdens son
Sylvester har redan vunnit Melodifestivalen en gång, som medlem i The Ark för 7 år sedan. Nu kör han solo, men låten är dessvärre ingen ny "The worrying kind". Det blir en sjätteplacering tror jag.

Helena Paparizou - Survivor
Coola Helena har tävlat i Eurovision i Danmark förut, nämligen 2001 för Greklands räkning som medlem i duon Antique. Då kom hon 3:a med låten "Die for you". Fyra år senare tävlade hon åter för Grekland, solo denna gång, och vann hela schabraket med megahiten "My number one". Aldrig har väl en icke-svensk vinst känts så svensk? Tyvärr är hennes intåg i den svenska tävlingen inte lika starkt som hennes tidigare bravader. Visst är hon ett fullblodsproffs, och vore detta en tävling i artisteri så skulle Helena kicka röv med de andra. Men här handlar det främst om låten, och jag tvivlar på att detta går hela vägen. Andra Chansen?


TILL FINAL
YOHIO
Linus Svenning

TILL ANDRA CHANSEN
Ellen Benediktson
Helena Paparizou
 
FEMMA
Mahan Moin

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0