Schlagerblogg 2016 - Deltävling 2

Malmö
Okej, jag erkänner. Robin Bengtssons låt växte liiiite under förra veckans program. Men det är fortfarande snarkvarning enligt mig. Kvällens största behållning var Stina Ekblads dramatiska läsning av texten till Samir & Viktors "Groupie", samt Jonas Gardells schlagerskola. 
Den här veckan besöks Malmö. Flera återvändande artister, en del med bättre låtar och en del med sämre. Charlotte Perrelli skulle ha programlett tillsammans med Gina Dirawi men på grund av en så kallad "avtalsmiss" så kommer La Perrelli inte att programleda utan endast medverka som någon form av utökad gästartist. Det ryktas om att hennes nummer kommer vara riktigt vasst. Gina får således leda skeppet på egen hand, vilket hon naturligtvis kommer fixa galant. Vi bjuds även på en ny Dramatentolkning av en känd mellolåt, och Gardell fortsätter schlagerskolan. Väl mött i schlagerland!

David Lindgren - We are your tomorrow
Söta Skelleftesonen David som förutom Mello just nu rockar järnet med skön stämsång i musikalen "Jersey Boys" i Stockholm har varit med två gånger tidigare och gått till final båda gångerna. Den här gången har han dock sin svagaste låt hittills. Andra chansen?

Viktor & Natten - 100%
Nej Viktor, det här är inte 100%. Eller jo, 100% tråkighet kanske. Mjäkigt, powerlöst och fullkomligt ointressant.

Molly Pettersson Hammar - Hunger
Molly fick en liten radiohit med sitt bidrag "I'll be fine" förra året, trots att den bara kom sexa i första deltävlingen. Nu är hon tillbaka med en ny låt i samma tappning, dock något mer stilren. Och tyvärr så gör hon samma misstag igen (enligt lilla mig då). Molly sjunger helt makalöst bra, men det blir för gapigt och nyanslöst och låten håller inte måttet. Att Molly står och vevar lite med armarna gör inte heller nåt fantastiskt scennummer. Kanske kan hon klättra upp ett pinnhål och få en femteplats?
 
Isa - I will wait
Isa skrällde sig direkt till final förra året med glädjepillret "Don't stop". I år har hon med sig en svulstig ballad och kvällens i särklass snyggaste nummer. Kvällens bästa låt, men med den här konkurrensen säger det egentligen inte så mycket.

Krista Siegfrieds - Faller
Finland goes Sweden! Krista tävlade för Finland i Eurovision för ett par år sedan med "Marry me" som väckte uppmärksamhet pga en liten samkönad puss mellan Krista och en kvinnlig dansare i slutet av numret. Lika "provokativt" blir det inte nu, då hon ställer upp med en bagatell till schlagerpoplåt som är lite svängig men som aldrig riktigt lyfter. Typ som alla andra låtar denna afton. 

Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson - Håll mitt hjärta hårt
Men lägg AV vad mossigt! Tre mossiga gubbar med mossiga looks som sjunger en mossigare än mossig låt. Tyvärr så har ju mossiga gubbkombos skrällt till final tidigare i Melodifestvalen så risk finns att även denna gubb-trio får uppträda i Friends Arena. För mig är det kisspaus deluxe.
 
Wictoria - Save me
Nej du Wickan, jag tänker inte save you. Du får faktiskt skylla dig själv som ställer upp med en så tråkig låt. SLÄTSTRUKET är ordet jag vill använda.
Och VARFÖR står du bara stilla med den där Windowsskärmsläckaren flygandes över kroppen? SVARA!

TILL FINAL
Isa
Krista Siegfrieds

TILL ANDRA CHANSEN
David Lindgren
Isaksson/Nilsson/Svenningsson
 
FEMMA
Molly Pettersson Hammar

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0