Schlagerblogg 2016 - Final

Stockholm
Så var vi slutligen vid vägs ände, och jag har inte en enda favorit i finalfältet. Visst finns det ett par bra låtar, men ingen "Euphoria"-feeling i sikte (det lär väl aldrig ske igen under min livstid).
Så vad händer i denna ack så tråkiga final? Jo, unge herr William Spetz är siste man ut att bistå Gina i programledarrollen. "Vem fan är William Spetz!?" säger nu alla uner 20 år. Jo förstår ni, det är en så kallad Youtubestjärna som slog igenom genom att få en himla massa likes på sina egenproducerade humorvideor på dutuben. Han är faktiskt en väldigt begåvad skådis och komiker och kommer garanterat att få sitt breda genombrott ikväll.
Mellanakter? Of course! Vi bjuds på en barnkörsvariant av "Heroes" med Mums-Mums i spetsen förstås, och ett Mello-medley som heter duga med allsköns schlagerstjärnor som Nanne, After Dark, BWO, Timoteij, Magnus Carlsson, Sarah Dawn Finer, Mariette, och en massa andra. Ett stort, härligt bögspektakel helt enkelt! Men det bästa av allt är att Sarah Dawn Finer också återvänder som EBU-representanten Lynda Woodruff, Skrattgaranti utlovas!
Vem som vinner? Ja det blir ju Frans förstås, om inte internationella juryn sätter käppar i hans 17-åriga Eurovisionhjul. För sista gången i år: väl mött i schlagerland!

Panetoz - Håll om mig hårt   * * * *
Årets absoluta största glädjepiller! Energin som dessa killar producerar på scenen saknar motstycke i årets startfält. Eller i alla startfält. Någonsin. Ännu en stor hit för Panetoz, men de har ingen chans på vinst förstås.
 
Lisa Ajax - My heart wants me dead   * 
Lisas hjärta önskar alltså livet ur henne. Det tycker jag inte är så konstigt. Lisas hjärta har uppenbarligen fattat att det här är en hopplöst tråkig låt med ett hopplöst tråkigt nummer och både jag och Lisas hjärta kommer för alltid att vara hopplöst oförstående till hur den här dyngan kunde röstas direkt till final.
 
David Lindgren - We are your tomorrow   * *
Ja, det låter precis som "Sun is shining". Nej, det är inte en lika bra låt. Hej då David.
 
SaRaha - Kizunguozungu  * *
Cudos till SaRaha för att hon fört in lite swahili i tävlingen. Jag fattar att kidsen gillar det här, men för en schlagerbög så är det här inte mycket att hänga i den fjolliga julgranen. Men i media så spås SaRaha bli årets Hasse Andersson och kanske få oväntat många tittarröster. Inte tillräckligt många för att vinna dock (HOPPAS JAG!).
 
Oscar Zia - Human  * * *
Oj vilka förväntningar jag hade på den här låten! Tyvärr så kunde unge herr Zia inte möta dessa förväntningar. Visst, snygg låt och snyggt nummer, men det händer liksom ingenting. Det blir aldrig episkt. Och Oscar är, sorry to say it, inte tillräckligt bra sångare för att leverera den här låten optimalt.
 
Ace Wilder - Don't worry  * * * *
Det blir nog ingen andra andraplats för Ace. Inte en första förstaplats heller. Men hon har en av de bästa låtarna i startfältet, och hon är en av de bästa, coolaste och självsäkraste artisterna ikväll.
 
Robin Bengtsson - Constellation price  * * *
Åh vad det finns mycket potential här, men det är nånting som saknas. Precis när man känner att "nu jävlar kommer gåshuden!" så... gör den inte det. Det känns som att låten ska lyfta men den lyfter aldrig. Robin är ju himla snygg dock. Det är ju alltid nåt.
 
Molly Sandén - Youniverse  * *
Mis Molly var förhandstippad vinnare redan innan festivalen drog igång för sex veckor sen. Nu är buzzet borta totalt. Dels på grund av Frans, men mest på grund av att hennes låt är dålig. Den liknar mest ett dåligt försök att göra en Loreen. Och Molly, du kan sjunga bättre än de flesta av dina konkurrenter ikväll, men du är INTE någon Loreen. Det blir nedre halvan av resultatlistan för dig ikväll.
 
Boris René - Put your love on me  * *
Boris tog sig till final via Andra Chansen. Den hittills enda artist som tagit AC-vägen till final och vunnit hela tävlingen är Robin Stjernberg 2013. Den bedriften kommer Boris inte att lyckas med i år. Ja det svänger, ja Boris är asskön på scen. Men i likhet med så många andra av finalen låtar så LYFTER DET ALDRIG.
 
Frans - If I were sorry  * * * *
Årets vinnare, åtminstone i folkets ögon. Alla de andra finalisterna har mellan 1,5-2,5 miljoner streams på Spotify just nu. Frans har över 6 miljoner. Vi får se vad internationella juryn tycker om vår söta Zlatan-hyllande valp.
Hur det än går för Frans ikväll så går han en ljus framtid till mötes om han väljer att fortsätta som artist. Ett enormt genombrott.
 
Wictoria - Save me  * * *
Jag räknade ut Wickan helt i hennes deltävling, men så gick hon och skrällde sig direkt till final! Och jag erkänner, låten har växt. Men jag stör mig på den höga tonarten som gör att verserna blir väldigt skrikiga. Och den där skärmsläckargrejen är ju lite häftig, men den är tyvärr inte tillräckligt bra för ibland så ser man alltför mycket av den extremt osmickrande, beigea kroppstrumpan som Wickis har på sig för att kunna bli projicerad på. Illusionen spricker då direkt. Men jag tror det kommer gå bra för Wickeliwicks ikväll, det blir nog topp 5.
 
Samir & Viktor - Bada nakna  * *
Dessa två förvuxna fjortispojkar vet om att de aldrig kommer vinna, och de bryr sig antagligen inte om det heller. De är inga sångare, de är mediafenomen med dussinproducerade hitlåtar. En välförtjänt partyhit har de i alla fall här, och det var nog det som var tanken också. Kvällen till ära tar de inte bara av sig tröjorna utan även byxorna och gör slutet av låten i bara underkläder. Personligen så hade jag ju helst sett att de var texten trogna och klädde av sig helt nakna, men man kan ju inte få allt här i världen.


TIPPAT RESULTAT
 
1. Frans
2. Robin Bengtsson
3. Oscar Zia
4. Wictoria
5. Ace Wilder
6. Molly Sandén
7. SaRaha
8. Panetoz
9. Samir & Viktor
10. Boris René
11. Lisa Ajax
12. David Lindgren
 

Kommentarer
Postat av: Tove

Läste nu Bobby! Du skrev nästan exakt vad jag sa till Xin under tävlingen ;)
Tycker Lynda-klippet borde ha sparats till ESC finalen :P

Svar: Yay! Menar du att vi tyckte lika om låtarna alltså? :)Jag älskar Lynda och tror att hon kommer vara med under Eurovision också ;)
Bobby

2016-03-13 @ 00:53:07
Postat av: Tove

Ja :) Jag sa exakt samma sak om Zia, exakt samma sak om att många låtar va bra men ingen som riktigt sköt i taket. Ända skillnaden är att jag bara hade gett Molly, Daniel och S&V en stjärna var ;) (och att jag va en av dom som frågade vem fan killen bredvid Gina va...)

Svar: I am the voice of the people!
Bobby

2016-03-13 @ 01:30:08

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0