The Genus Generation

Fick nys om denna artikel som en sjätteklass(!) som anmälde Toys'R Us för könsdiskriminering. Och vann!


foto: Mats Samuelsson (c)

Det känns tryggt att veta att sådant här inte tolereras på myndighetsnivå. Samhällets attityd är fortfarande väldigt blå och rosa, men om det finns fler ungar som dessa där ute så känns framtiden plötsligt bra mycket ljusare.

När ska världen förstå vilken enorm påverkan dessa fullkomligt onödiga könsuppdelningar har på inte bara barnen utan oss alla? Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket lättare min barndom hade varit om dessa sjuka könsroller inte hade funnits. För det kan jag lova - YTTERST få passar in i dessa mallar för hur pojkar och flickor ska vara. Men man anpassar sig, för man vill ju inte vara annorlunda. Och när man anpassar sig så kompromissar man med sin egen identitet, och det är inte okej.

Och ni som av outgrundlig anledning värnar om dessa uråldriga värderingar - why? Varför värna om något som innebär så mycket otrygghet för både barn och vuxna? För det har ju egentligen absolut INGEN betydelse what so ever vilka färger vi har på kläderna eller vilka leksaker vi gillar.

"Men det vore ju skittråkigt om alla var likadana!" skanderar vissa. Alright, så om vi slutar att indoktrinera och intala pojkar och flickor från barnsben att de är mer olika än vad de egentligen är så slutar vi plötsligt att vara individer? Eller? Är färgkoderna och leksaksuppdelningen nyckeln till individualism? Utan dessa könsgränser blir vi alltså kloner av varandra, endast åtskilda av våra utseenden?

Om alla nyfödda skulle få gröna mössor istället för rosa/blå så skulle de alltså växa upp och gilla samma filmer, samma maträtter, köpa likadana kläder, vilja resa till samma ställen, läsa samma böcker, vara bra på samma saker och vara exakt lika lyckliga/olyckliga?

Ja, det låter ju fullkomligt logiskt.*



Heja nya generationens genuskämpar!





*en touch av ironi

Kommentarer
Postat av: SolGuru

Kul perspektiv. Om det är så att könsseparationen har en så otroligt definierande för individen borde det ju innebära att dess avskaffande helt enkelt tog bort en stor bit av det individer är.



Annars undrar jag: går någon verkligen på att de här ungarna kommit på detta själva? Tragikomiskt.

2009-10-07 @ 07:42:51
URL: http://solguru.motpol.nu
Postat av: Henrik

Detta är sjuka barn, nja, men, detta kommer inte från barnen. Detta är föräldrarnas (troligen mammans) hysteriska och otäcka ideal. Otäcka så till vida att killar får inte vara killar och tjejer inte vara tjejer i deras värld. Så fånigt!Klart man inte tar feminister eller deras kamp på allvar. Lika lön för samma arbete är en sak, men detta är ju bara fånigt. Igen!

Postat av: Petra

Bra Poppy att du poängterar att det är ironi, för det förstod man inte ;)

2009-10-08 @ 11:37:01
URL: http://petrapires.blogg.se/

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0