Armageddon

Berlinresan är hotad!

Den nedrans vulkanen på Island håller på att sätta käppar i hjulet för vår härliga klassresa. Så dumt!

Jag såg filmen "2012" för några veckor sedan, som handlar just om att mayaindianernas gamla profetia om att världen kommer gå under den 27:e december 2012 går i uppfyllelse. Och vad är det då som orsakar denna armageddon? Jo, vi själva förstås. Människosläktet som under hela historien har misshandlat vår planet med alla möjliga former av miljöförstöring.

I filmen blir hela jordskorpan instabil, och kontinenterna börjar röra sig med enorma jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott som följd.

Detta är ingen avlägsen verklighet. Det är ju först nu som vi har börjat lida konsekvenserna för hur vi behandlat gamla Tellus, och först nu som världen tillsammans börjat reagera och aktivt jobba för en bättre miljö. Men det är så dags nu! Vi är ju redan körda.
Vi har alltid vetat att Jorden inte kommer att finnas för alltid, men vi har alltid trott att undergången skulle ske många tusen år framåt i tiden. Men med tanke på allt som hänt i världen de senaste åren så vete tusan om vi har så lång tid kvar?
Jag tror inte att tsunamin i Thailand, Katrinastormen i New Orleans, jordbävningen på Haiti och vulkanen på Island är slumpartade händelser.

Förmodligen så klarar vi oss längre än till den 27:e december 2012. Men jag undrar faktiskt hur pass länge till Jorden står ut med oss.

Happy Armageddon!

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0