Jag hatar din kastratstång

Har funderat lite på det här med herr- och damcyklar. Vad är dealen med att kategorisera cyklar efter kön? Och varför har herrcyklar en fucking kastratstång mellan sadeln och styret? att det saknas sådana stänger på damcyklarna sägs ju vara för att damer cyklade med kjol/klänning förr i tiden. Min fråga är då:
SO WHAT!?

Herrcykel

Damcykel


Har herrcyklarna alltså fucking kastratstänger för att herrarna cyklade med byxor?! Eller? I don't get it. Eller var de könslösa förr i tiden? För det finns väl ingen utöver en och annan masochist som tycker att det är skönt låta skrevet landa på en sådan där stång? Varken kvinna eller man?

Och även om man nu accepterar förklaringen med kjolar/klänningar - fine, men varför görs cyklarna fortfarande efter dessa modeller? Nu cyklar väl kvinnor alltsom oftast iklädda byxor?

Någon kanske vill upplysa mig i denna fråga? Please.

Kommentarer
Postat av: Kiwi

Det har att göra med att ramen blir stabilare i triangelform (om du minns fackverk och liknande från fysiken... Hela Eiffeltornet är ju bygt av trianglar). Förr i världen när de inte hade så coola material som idag så var det viktigare att ramkonstruktionen var stabil. Sen kom de på bättre material att göra cyklar av, och då uppfann man damcykeln.

Men eftersom killar är tuffa och alltid bär susp (eller har balls of steel) och dessutom misshandlar sina cyklar mer eller nåt så är det viktigt att de har den s.k "kastratstången" kvar. För det är tufft.

2010-06-05 @ 18:33:32

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0