Television, javisst!

Håll till godo, en renodlad tv-blogg!

"Let's Dance"-final igår! Jag var galet nervös, för fram till Tinas och Tobias shownummer så var jag nästan övertygad om att Tony och Annika skulle vinna. Om Tony Irving hade fått bestämma så hade Tony vunnit, vilket jag inte fattar. Visst har speedway-Tony utvecklats enormt, men han har inte alls samma naturliga talang som mat-Tina. Medan man ser att Tony verkligen får anstränga sig på dansgolvet så får Tina det hela att gå som en...ja, dans!
Sen tyckte jag kanske att Tina och Tobias kunde ha valt en annan standarddans än quickstep, typ jive hade varit roligare. Men deras cha-cha var grym och shownumret var fantastiskt. Så tack svenska folket för att ni valde rätt!

Är det bara jag som irriterat mig vansinnigt mycket på kameraföringen under danserna i "Let's dance"? Ut och in och fram och tillbaka så att det känns som om man missar halva dansen typ. Till nästa säsong (som vi ju alla vet kommer bli av) så hoppas jag att de lägger ner effektsökeriet och satsar på att visa danserna i sin helhet istället.

Ikväll blir det "Körslaget". Ett gäng kända artister ska leda varsin kör från sina respektive hemorter och så ska körerna tävla mot varandra. Det verkar kul, men kan lika gärna bli en flopp såklart (minns "Rampfeber" som lovade mycket men levererade nada). Jag ser mest fram emot att se om supertråkiga Idol-Agnes kan rota fram lite karisma! Och kanske förbättrat sin engelska.

Oh, idag såg jag klart sista säsongen av "Gilmore girls". Känns alltid lite tomt när man avslutat en favoritserie. Dessutom var jag inte helt nöjd med slutet. Jag tycker ofta att serier avslutas på fel sätt, de borde lyssna på mig och mina idéer istället. Jag borde flytta till Los Angeles. Hollywood needs me.

Nu blir det "Så ska det låta"-repris.


Fjortisen - ett flockdjur

I måndags var det 10 minusgrader när Kim gick till jobbet. Idag är det nästan 10 plus och solen skiner. Det svenska klimatet är minst sagt i obalans.

Denna vecka är det påsklov i Stockholms län, vilket innebär att det är full rulle hela jävla dagarna på Donken. Och gästerna består till 90% av fjortisar, en folkgrupp som jag är måttligt förtjust i. De är ett irriterande men fascinerande släkte, fjortisarna. De rör sig alltid i flock och har ett genomgående homogent sätt. De klär sig likadant, pratar likadant, har samma frisyrer och så äter de exakt samma saker. Det är oerhört intressant. Varje gång en flock fjortistjejer kommer in på Donken så ställer de sig i en liten klunga i matsalen. De ställer sig inte i kö på en gång, nej nej. Först måste de nämligen diskutera igenom vad alla ska ha. Alla måste veta vad alla de andra ska ha innan någon beställer. Jag tänker samma sak varje gång: "Men kom hit istället så kan jag tala om för er vad ni ska ha. Lilla menyn med cheeseburgare, cola och garlic dipp". I 99% procent av fallen stämmer detta. Och alla köper samma sak, oftast. Efter de ätit upp kommer de tillbaka och ska ha glass också, alltid två och två eller hela flocken på en gång.
Jag borde göra en studie i ämnet. "Fjortisen - ett flockdjur". Haha.
Stackars töser. Det är illa ställt med flickors självkänsla idag när de inte tycks kunna göra någonting utan kompisarna i släptåg.

Jag fick en kommentar på mitt senaste inlägg av min bror som ville ta åt sig äran över att jag upptäckt den fantastiska låten "Who put the bomp". Jag måste tyvärr göra dig besviken, storebror. Jag laddade ner 60-talsskivan som låten är med på några dagar innan jag såg att även du fastnat för den. Så det hela är bara ett rent sammanträffande. Lite lustigt dock, inte sant?

Just nu lyssnar jag på:
"Japan" - CocoRosie
"Cirkus Homo Sapiens" - Nanne
"Lay your love on me" BWO
"Fördomar" - Nanne

Jag har upptäckt Nannes första soloskiva. Lysande.

5 SÄKRA SÄTT ATT KÄNNA IGEN EN FJORTIS

1. Mjukisbyxor (vad är grejen med att folk går runt i mysbyxorna på stan!?! KALLT! Och fult...)
2. Tuggummi (utan tuggummi kan man inte kalla sig en riktig fjortis)
3. Identiska vänner (typ)
4. H&M-kläder (doh!)
5. För mycket smink (okej på fest, men please?)

Visby-bubblan

Så var man tillbaka i Stockholm igen efter en enormt avkopplande påskhelg i Visby. Det bästa med att åka till Gotland är att det blir som en verklighetsflykt, jag behöver liksom inte tänka på mit liv i Stockholm som är fyllt av ansvar och måsten. Som att åka på semester helt enkelt. När jag är på Gotland vill jag egentligen inte ens prata i telefon med någon från Stockholm för att det då känns som att jag är där, och hela illusionen förstörs. Jag gillar att vara i min Visby-bubbla då och då, och jag tycker att jag förtjänar det. Speciellt nu när min arbetssituation suger. Och dessutom så har vintern plötsligt bestämt sig för att göra entré, just när man börjat ana lite vår i luften. Vintern sucks! Ge mig sommar, sol och semester, nu! 18:e juni (datumet då jag och Kim åker till Turkiet) känns alldeles för avlägset just nu.

Men det finns förstås ljuspunkter i tillvaron som jag får klamra mig fast vid nu när Visby-bubblan spruckit för den här gången. Till exempel så köpte jag idag sista säsongen av "Gilmore girls" för endast 299 kronor på Åhléns årliga film/cd-rea. Min Gilmore-samling är nu komplett (fast säsong 2 är ännu utlånad till Edward, så det finns fortfarande en tom plats i hyllan som känns som ett litet svart hål i min själ).
Imorgon släpps Håkan Hellströms nya album "För sent för Edelweiss", vilket också är toppen.
I slutet av april kommer nya avsnitt av "Ugly Betty" "Desperate housewives".
Den 19:e april blir det Prellan-fest med gänget.
Den 23:e april släpps säsong 1-3 av "Smack the pony" på dvd.


I will survive.


5 LÅTAR PÅ REPEAT I MIN IPOD JUST NU


1. "Who put the bomp" - Barry Man (lyckopiller)

2. "Get naked" - Britney Spears (jajaja, jag vet! Men cred för att jag vågade skriva det, right?)
3. "Cry to me" - Solomon Burke (Dirty Dancing-klassiker, sjukt bra)
4. "Hero" - Charlotte Perrelli (den växer med tiden)
5. "Lay your love on me" - BWO (kan vi inte skicka både Prellan och BWO till Belgrad?)




Återgotlänning

Häslningar från ett snöstormigt Gotland.

Jag har efter att ha spenderat en kväll i fyra hundars sällskap kommit underfund med att livet är bättre med dessa härliga djur omkring sig, Det är en slags själslig lycka som infinner sig i deras närhet, en kompletterande känsla liksom. Helt sjukt hur vissa varelser kan påverka en på det viset.
Hundarna var morbror Uffes och "moster" Gittans. De var här på påskmiddag och skulle övernatta, så hundarna fick följa med. Riktigt mysiga små knähundar, tre chihuahuaor och en skäggig liten dam vid namn Zelda vars ras jag inte minns. Den dag jag kan ha en egen hund kommer mitt liv att vara komplett.

Middag igår alltså, även syster yster och hennes Stockholms-Johan var med. Fantastisk mat, som alltid när mutti och pappsen står vid spisen. Kvällen avrundades med whiskey, lite TP-frågesport samt irländsk musik. Fan vad det är skönt att komma tillbaka hit ibland!

Det känns skönt att komma iväg just nu också, då det händer stora grejer på jobbet. Restaurangen har blivt privatägd, vår nya konsult är en idiot, vår restaurangchef fick nog och sa upp sig med omedelbar verkan i torsdags och alla mår allmänt dåligt. Jag måste hålla ut över sommaren, sen är det ajöss för alltid.

Jag har suttit och klurat med min ansökan till Sundbybergs folkhögskola i en vecka nu. Det är svårare än man tror faktiskt. Personuppgifter är ju ingen större svårighet att fylla i, men sen ska man berätta om sig själv och varför man söker och så vidare, och man måste lämna en referens! Det är sannerligen ett gissel, I tell you.

Ikväll blir det quality time med Regina, ska bli sjukt kul. Förutsatt att snöstormen ger med sig, annars vet jag inte  om jag ens kommer levande ner till stan.

5 FÖRDELAR MED ATT ÅKA TILL GOTLAND

1. Man får se/höra den lustiga och olämpligt positiva säkerhetsvideon på båten.
2. Det finns chans att få umgås med hundar.
3. Man får slå Johan i Buzz.
4. Man får äta mammas/pappas mat.
5. Man har McDonald's Hamngatan på ett oerhört bra avstånd.

Stockholm vs Gotland

Hepp, nu åker jag om några timmar. Så nästa gång blir det äkta Gotlandsblogg.
Jag var på Hemköp på vägen hem från jobbet idag, och Oh. My. God, vad folk är galna runt storhelger! Knuffas och puffas och använder kundvagnarna som vapen. Godishyllan såg ut som en myrstack. Om myror såg ut som människor alltså. GALET!

Hörs från fosterön då.
Vink vink.

Påsk-ön

Tjoho, det blir Gotland i påsk! Av någon anledning så har jag fått ledigt hela påskhelgen, så istället för att sitta hemma och rulla tummarna så åker jag till mor och far och slappnar av i några dagar.
Störtskönt!
Alla i min omgivning tycker att jag borde jobba som schlagerexpert. Jag tror inte att man kan jobba som det.
- Vad jobbar du som?
- Schlagerexpert.
Har ni hört någon säga det? Det har inte jag.
Men om ni ser någon som annonserar efter schlagerexperter, hör av er! Jag är inte den som är den...


5 SAKER MAN GÄRNA HITTAR I PÅSKÄGG


1. Knattar (världens bästa godis, typ)

2. Marabouchoklad (Schweizernöt är himmelsk)

3. Chips (en chipspåse får visserligen inte plats, man kan tejpa fast den utanpå ägget. Jag är inte knusslig.)

4. Biobiljett (så att jag kommer iväg på bio nån jävla gång)

5. Pengar (eh, varför inte liksom?)


Hurra för Perrellan!

 


Jag fick 6 av 10 möjliga i min tippning. Grattis till mig.
Nedan följer slutresultatet. Plats 5-8 gissade jag fel på. Rätt artister men på fel platser.
Attans.
Men toppen att Charlotte vann! Det blir säkerligen topp tio i Serbien.

Nu blir det Dramaten.
Ciao.





1. Charlotte Perrelli 224
2- Sanna Nielsen 206
3. BWO Lay your love on me 158
4. Rongedals 142
5. Linda Bengtzing 56
6. Nordman 48
7. Sibel 39
8. Amy Diamond 36
9. Christer Sjögren 23
10. Frida feat. Headline 6

Heja Perrellan!

Ikväll kommer cirka 4 miljoner svenskar se finalen i Melodifestivalen. Jag kommer inte att vara en av dem. Jag kommer att sitta i Älvsjö och äta en god middag hos min "svägerskas" familj tillsammans med mor, far, bror, syster samt systers pojkvän. Så nej Pia, gotlänningarna är fortfarande gotlänningar. De är bara på tillfällig visit just för denna middags skull, samt för ett teaterbesök imorgon ("Hamlet" på Dramaten).

Men videon ska laddas och imorgon när jag vaknar är det finaldags för min egen del. Jag ska självklart tippa resultatet även denna vecka, den viktigaste av dem alla...

Toppstriden är ganska svår att se någon självklar vinnare i. Charlotte Perrelli kommer få de flesta tittarrösterna, men Sanna Nielsen kommer att norpa åt sig höga jurypoäng. Mina favoriter till segern är ovan nämnda fru Perrelli samt popregenterna i BWO. De har de överlägset bästa låtarna i startfältet och skulle kicka ass i Belgrad. Men juryn kommer nog att föredra Sannas powerballad framför BWO:s poprökare, så det blir säkert en neslig tredjeplats för Bard & Co. Sålunda står toppstriden mellan Charlotte och Sanna. Och även om jag gillar Sannas låt så är jag emot att skicka ballader till Eurovision. Det ska vara Pang Boom Bang! i de här sammanhangen! För visst är det roligare att avsluta hela ESC-finalen med ett riktigt fartfyllt nummer än med en smäktande ballad? Minns när Ruslana vann med "Wild dances" 2004, vilket drag det blev när hon framförde låten en gång till när det stod klart att hon vunnit! Förra året vann "Molitva" med Marija Serifovic, och även om det var en fin låt så blir det seeeeeeegt. Så nej, upp-tempo vill vi ha!

Linda Bengtzing kommer tyvärr åter igen att få kalla handen av juryn. De har inte mycket till övers för ursvenska schlagerdängor, det har de visat flera gånger förr och så kommer det säkerligen att bli i år också. Dessutom är "Hur svårt kan det va?" inte den bästa låten Linda har ställt upp med (det är fortfarande "Jag ljuger så bra").

Sibel har en vacker låt och en fantastisk röst, men Sanna Nielsen kommer att få balladfantasternas röster, både hos juryn och hos folket. Sorry Sibel.

Rongedal har blivit folkliga och charmar säkerligen till sig en topp 5-plats. De slåss om samma röster som Amy Diamond, Nordman, Christer Sjögren och Frida, som tillsammans kommer att utgöra bottenskiktet av resultatlistan.

Jag är kluven när det gäller att välja en av mina favoriter som vinnare. Jag gillar egentligen Charlottes låt liiiite mer, men jag tror att BWO skulle ha större vinstchans i Serbien. Men "Hero" har också Eurovision-potential och en sjukt maffig tonartshöjning, och det är nog främst därför jag gillar den lite bättre.

Nu gäller det.

Så här tror jag att det slutar.


1. Charlotte Perrelli - Hero

2. Sanna Nielsen - Empty room

3. BWO - Lay your love on me

4. Rongedal - Just a minute

5. Sibel - That is where I'll go

6. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?

7. Amy Diamond - Thank you

8. Nordman - I lågornas sken

9. Christer Sjögren - I love Europe

10. Frida feat. Headline - Upp o hoppa


Bloggfenomen

Jag har funderat på det här med bloggaktivitet. På alla bloggdomäner så finns ju listor på de mest aktiva skribenterna varje dag, och om man går in på deras bloggar så ser man att de publicerar galet många inlägg per dag. Korta inlägg, som dagboksanteckningar mest, vilket jag tycker är skittråkigt! De skriver fast de inte har nåt riktigt vettigt att skriva, typ "Nu har jag kommit hem från affären. Ska laga mat nu. Hej då:" Och jag förstår verkligen inte modebloggarnas popularitet. Mode hit och mode dit, de lägger upp bilder på nyinköpta plagg och skor och väskor. Tråååååååkigt!!! Jag gillar mode, men jag får inte ut något av dessa bloggar. Då läser jag hellre modemagasin som KING.
Jag är nog lite bitter över att dessa blajbloggar ligger högt på listorna och därmed syns extra mycket. Eftersom jag är väldigt självgod och gillar uppmärksamhet så vill ju jag att så många som möjligt ska läsa min blogg och kommentera den. Men det är svårt att skapa trafik hit när man inte skriver 20 inlägg om dagen. Hur har folk tid? Jag fattar inte, har de inga liv?

Läste i tidningen idag om en 17-årig Östermalmsblondin som (självklart) har en modeblogg. Hon har tusentals läsare varje dag (!?!?!) och nu har hon börjat få betalt för reklamintäkter i bloggen för att hon nämner uteställen och kända märken på kläder, parfymer, och accessoarer. Cirka 5 miljoner om året värderas bloggen till i reklamintäkter. Helt sjukt! Annonsörerna fick upp ögonen för hennes blogg efter nån tidningsartikel. 10 000 kronor i månaden shoppar tösen för. Gaaaaalet!
Jag ska börja namedroppa som fan nu!

Det roligaste var att hon startade bloggen för att värva medlemmar till Moderata ungdomsförbundet, men upptäckte att politik inte var alls lika populärt som mode och shopping, så hon bytte inriktning och blev stormrik.

Äh, det är bara att inse, jag kommer aldrig bli en av de mest aktiva. För även om jag tycker det är sjukt kul att blogga så har jag faktiskt viktigare saker för mig också.

Snart dags för schlagerfinal! Yey!
Snart dags för stor familjemiddag i Älvsjö! Yey!
Snart dags för "Hamlet" på Dramaten! Yey!

5  FAVORITLÅTAR I FINALEN PÅ LÖRDAG

1. Charlotte Perrelli - Hero

2. BWO - Lay your love on me

3. Sibel - That is where I'll go

4. Sanna Nielsen - Empty room

5. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?


Sibel + skräll

Tack gode gud, jag hade bara fel i en enda schlagerduell igår! Caracolas vitamininjektion till poplåt stod sig tydligen slätt mot Olas fjortisfyllda fanbase. Men som jag påpekade så spelade det ingen roll vem av dom som vann eftersom de fick möta Sibel i semifinalen, och henne hade ingen slagit.
Jag funderade in i det sista på om jag skulle ändra åsikt i Androla vs Nordman-matchen, men är glad att jag höll huvudet kallt. "One love" lyfte aldrig och man hade glömt bort hur den gick i samma sekund som Nordman gick på scenen. Jag är inget fan av Nordmans etnopop egentligen, men deras låt var mer effektiv och direkt. I Globen lär de dock hamna långt ner på resultatlistan, för där blir konkurrensen för stor.

Jag är faktiskt besviken på Carola. Hon må vara ett gudomligt pucko, men artistiskt finns det få som slår henne på fingrarna i Sverige. Detta visade hon inte i gårdagens tävling. Vanligtvis när hon ställer sig på en scen och tar ton så gnistrar hon och man häpnar över hennes enorma utstrålning. Men när hon och Andreas Johnson uppträdde igår så kände man inte igen henne alls. Och jag vet vart felet ligger. "One love" är en Andreas Johnson-låt och inte någon Carola-låt. Hon passar inte i Andreas och Peter Kvints poprockgenre där "One love" hör hemma. Minns när hon tog plats på scen för två år sedan, sist ut i Melodifestivalens sista deltävling och brände av schlagerbomben "Evighet" med sådan känsla och pondus att man kände sig helt knockad efteråt. DET är Carola när hon är som bäst. Bara för att man är en bra artist betyder inte det att man bemästrar alla typer av låtar, och i "One love" kom artisten Carola inte till sin rätt.

Min käre far skrev i en kommentar till min lyckade förhandstippning att han håller lite på Sibel i finalen nästa vecka. Ja pappsen, du undrade ju hur jag tror att det hela slutar. Jag tror inte att Sibel vinner, men hon hamnar nog på topp fem. Matchen står mellan Charlotte Perrelli och BWO, och jag vågar nog påstå att Charlotte kommer ta hem det. Jag tycker att båda är värdiga vinnare och representanter för Sverige i Belgrad. Men jag återkommer om detta nästa vecka när det hela avgörs...

Synkat!

Det är ganska passande att jag skriver en hel del om Melodifestivalen här, och så finns det länkar med texten "Köp biljetter till Melodifestivalen här" under inläggen.
Hand i handske, liksom.


Schlagernerver

Iiiiiih, jag har jätteångest inför kvällens schlagerdrabbning! Jag bryr mig inte så mycket om resultatet egentligen, men det är det här med att ha fel! Tänk om jag har tippat helt galet? Har jag underskattat Androlas stjärnstatus och Olas fjortisharem? Kan Suzzie Tapper tråka sig till en finalplats? Har svenskarna tröttnat på att bränna häxor på bål? Jag hatar att ha fel.

Schlager är inte bra för nerverna.

5 OVÄNTADE SAKER SOM SKULLE KUNNA HÄNDA I ANDRA CHANSEN

1. Carola knuffar Andreas Johnson av scenen och bränner av "Fångad av en stormvind" istället.
2. E-Type kan plötsligt sjunga rena toner.
3. Poodles-Samuels hår fattar eld.
4. Suzzie lägger in en breakdance-sekvens i "Visst finns mirakel".
5. Kiruna sprängs.

Andra chansen

Förra veckans deltävling kallades "Dödens grupp" för att den ansågs vara så jämn och oförutsägbar. Ändå blev det den första deltävlingen som jag lyckats tippa helt rätt i, så egentligen så var den nog inte så svårtippad. Men däremot är Andra chansen grymt svår! Den enda jag är relativt säker på är Sibel, som har en grym röst och en vacker ballad. Hon förtjänar en finalplats.
Sen tror jag faktiskt att Carola och Andreas får pisk av Nordman. "Androlas" låt är bara en massa wailande utan någon greppbar melodi och det sämsta som någon av dessa två veteraner någonsin ställt upp med i Melodifestivalen.
Jag hoppas att Olas fjortisfans inte röstar vidare honom, för hans låt är trist och lyfter aldrig som en låt i det här sammanhanget måste göra. Tråkigt radioskval. Caracola borde vinna duellen. Sen kommer visserligen Sibel att sparka rumpa oavsett om det är Ola eller tjejtrion hon möter. Att Idol-prinsessan slår E-Type & Co. i första duellen kan det ju inte råda någon tvekan om.
Den sista duellen är svårast. Jag gillar inte någon av låtarna. Suzzie Tappers snyftballad är tråkig och seg. Ballader i Melodifestivalen måste vara kraftfulla och gripa tag, såsom Sanna Nielsens "Empty room" och Sibels "That's where I'll go" gör. Så om jag måste välja en så väjer jag hellre Tessan Anderssons musikalopera. Men svenska folket gillar nog Suzzies låt bättre, skulle jag tro.
Dags att tippa!
Dessa tror jag vinner i respektive duell.

Duell 1:
Sibel - That's where I'll go
                                                                 Till Final: Sibel
Duell 2:
Caracola - Smiling in love



Duell 3:
Nordman - I lågornas sken
                                                                 Till Final: Nordman
Duell 4:
Suzzie Tapper - Visst finns mirakel

Petra, den här kommer du att gilla

Tänkte på en lustig sak med personer som har rakat huvud och som har haft det väldigt länge. När deras hår har växt ut en bit igen så ser de ju förstås genast annorlunda ut, och då frågar folk (som man ju gör när någon ser annorlunda ut i håret) "Har du klippt dig?". Och det är ju en otroligt puckad fråga, för det är ju uppenbarligen det man inte har gjort.
Inte sant?


Schlager #4 = gissel!

Aj aj aj. Det är dags för den absolut tuffaste schlageromgången i årets tävling. Det är apsvårt att tippa utgången helt enkelt. Förhandsfavoriterna heter som bekant Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing, och båda dessa schlagerveteraner har talat sig varma, eller snarare glödheta, för sina respektive låtar ända sedan deras medverkan blev offentliggjord. Att Charlottes låt "Hero" är bra har jag tagit för givet, för hon har i nio års tid sagt att hon aldrig kommer ställa upp i Melodifestivalen igen. Och nu är hon med igen lik förbannat, och det skulle hon inte vara om hon inte en sjuhelvetes låt med sig till Karlskrona.
Och vet ni vad? Jag har faktiskt tjuvlyssnat på låtarna på Svt:s hemsida. Man får bara höra en minut av varje låt, men man fick i alla fall en hygglig uppfattning om kvalitén (eller bristen på densamma).

Två bidrag kan vi räkna bort direkt: Niklas Strömstedt och Fronda. Strömstedt känns ungefär lika spännande som en punkterad ballong, och hans bidrag "För många ord om kärlek" är en klassisk så kallad kisspaus. Tyvärr så är Nicke picke pö först ut av de åtta artisterna, och då har man ju inte hunnit bli kissig ännu. Därmed har låten gått från att i alla fall vara en hygglig kisspaus till att vara totalt meningslös. Sorry Tandglugg.

Fronda står för årets rap-inslag (som tycks vara obligatoriskt nu för tiden). Jag önskar att juryn kunde sluta att ta med dessa trista bidrag, för de hör inte hemma i tävlingen. De kan snacka om bredd och genrespridning hur mycket de vill, de här bidragen kommer ändå alltid sist, so what's the point? "Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram" sjöng Fronda för några år sen. Ja du Frondis, i den här tävlingen är du ute på rejält hal is, och med det enormt tuffa motstånd du har i den här delfinalen så kan du förklara dig ordentligt stoppad redan på förhand.

Sen blir det svårt. Jag tror att Linda Bengtzing är självskriven i Globen redan, hon har en sjukt effektiv schlagerdänga och hon är grymt bra på scen, men vem som gör henne sällskap är svårare att sia om. Personligen hoppas jag på Charlotte Perrelli och hennes Eurovisionvänliga "Hero", som förmodligen skulle klara sig bättre i Serbien än Lindas väldigt svenska schlager. För mig är förhandsfavoriterna de som borde stå som vinnare imorgon. Men eftersom svenska folket är relativt efterblivet i sådana här sammanhang (minns hur de gav Magnus Uggla fler röster än Nanne och i Andra chansen förra året!?!?!) så vet man aldrig. Nordman har uppenbarligen fans kvar ute i landet, och de gick direkt till final förra gången de var med. I år har de en bättre låt, så jag är beredd på att bli besviken.


Sedan har ju svenskarna fått balladfeber de senaste åren, och Idol-Sibels "That's where I'll go" är en välskriven powerballad som också kan bli farlig för fru Perrelli. Sibel sjunger gudomligt bra, men jag hoppas ändå att hennes överdrivna wailande blir för mycket för publiken.


Nykomlingen Daniel Mitsogiannis har en låt som tillhör en alldeles speciell genre: bögdiscohit.

"Pame" kommer oavsett resultat i tävlingen att gå varm i alla gayklubbars skivspelare i sommar. Jag hoppas på andra chansen, den töntiga texten till trots ("What's going on, I wanna feel you, we're having fun, I wanna hold you").


Countrytjejerna i Calaisa har en vacker countryballad á la Dixie Chicks, men frågan är om deras publik är tillräckligt många och tillräckligt engagerade för att rösta vidare dom. Låten är fin, men för seg och inget finalmaterial. Femma som bäst.

Nåväl, svårt som fan men tippas ska det!

(Help!)

Okej, here I go.

Till Globen:
Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
Charlotte Perrelli - Hero

Till Andra chansen: 
Sibel - That's where I'll go
Nordman - I lågornas sken

Femma:
Daniel Mitsogiannis - Pame

Ni anar inte hur lång tid det tog för mig att bestämma mig.
Ja, jag är sjukt nördig.
Men väldigt charmig.
Återstår att se om jag får rätt. See you on the other side...
Ciao.


RSS 2.0