Jag hatar din parfymöverdos

Vi har alla erfarit dem. Varje gång du åker t-bana, buss eller annat kollektivt färdmedel så kan du ge dig fan på att de sitter strax bakom, framför eller bredvid dig. Och de verkar bara bli vanligare och vanligare.

De är många. De är onda. De är överallt. De är Parfymterroristerna.

Parfymterroristerna är människor som kort sagt överdoserar parfym så till den milda grad att de allt som oftast lämnar ett otal migränanfall bakom sig där de drar fram i sina otäcka små osande odörmoln.
Missförstå mig rätt nu - en skvätt parfym kan vara supernajs, men 20 skvättar parfym på en och samma person blir pest och pina för hans/hennes omgivning.

 

När man föreställer sig en Parfymterrorist så ser man genast en kvinna, gärna medelålders, framför sig. Inte sant? Men Parfymterroristerna finns i många former, även om den medelålders kvinnan är den absolut vanligaste sorten. Även män i varierande åldrar har en tendens att överdosera sin parfym eller after shave. och kalla mig fördomsfull, men här är invandrarmän från Mellanöstern faktiskt värst. Min teori är: dessa män är mycket håriga. De luktar mer svett än icke håriga män för att svetten sätter sig i allt detta hår och torkar. Hår-männen pallar/kan inte duscha 3 gånger om dagen, därför duschar de i parfym istället (det kallas turkdusch av en anledning!).

Men män är ändå underrepresenterade i denna ohyggliga kategori av människor. Kvinnor är i regel de värsta överdoserarna. Speciellt äldre damer. Och jag undrar: är detta en generationsgrej? Eller är det med parfymöverdoserna som med pensionärsbitterheten - den kommer med åren, vare sig man vill eller inte?

Har det månne med försämrat luktsinne att göra? Jag antar att lukten försämras på ålderns höst precis som de andra sinnena. Följden blir att man sprutar på för mycket parfym för att man inte själv känner hur starkt det luktar. Men skit samma. Jag HATAR parfymöverdoser!!!

Sedan jag började få migrän för ett par år sedan så har jag blivit extra känslig för starka dofter och starkt ljus. Att hamna bredvid en Parfymterrorist på tunnelbanan är för mig ungefär samma sak som att bli slagen i pallet med en rauk. Därför byter jag numera alltid plats i tåget om detta händer, men det är inte alltid det går. Åker man i rusningstrafik så kan man bli instängd i ett hörn medan folk sitter och står som packade sillar runt omkring en. Och om någon i din omedelbara närhet råkar vara Parfymterrorist så är det kört. Det finns ingenstans att fly. de behöver inte ens sitta speciellt nära. Är det en redig Parfymterrorist så drabbas alla som befinner sig inom en radie av 2-3 meter från honom/henne.

Så:
Alla ni som läser detta är förmodligen antingen Parfymterrorister själva, eller offer för Parfymterrorister.

Ni som känner igen er i beskrivningen Parfymterrorist - här kommer en liten parfymanvändningsguide. Courtesy of Bobby.

-Ta din parfymflaska och spraya en eller max två gånger på insidan av ena handleden.
-Gnid dina handleder mot varandra.
-Gnid slutligen handlederna på varsin sida om halsen.
-Voilá! Du doftar gott utan att orsaka sprängande huvudvärk hos oskyldiga gotländska homosar!

Parfym ska man inte känna doften av på flera meters håll. Den ska anas svagt i bärarens omedelbara närhet.
KOM IHÅG DET!


No win

Kan meddela att vi inte vann i filmfestivalen, det gjorde en sugig monologfilm istället. Fuck. Vi fick nöja oss med Publikens pris, vilket verkligen inte är fy skam!

Återstår att se om teamet skickar iväg "De Oskiljbara" på fler festivaler och tävlingar.

Wentworth Miller


Huvudpersonen i "Prison Break" som också synts i "Buffy".

Träff-Tisdag

Jag, Xin och Kippi var ute och käkade häromdagen, och efter att ha konstaterat att vi ses på tok för lite så bestämde vi helt enkelt att tisdagar framöver blir obligatorisk träffdag för oss och våra andra vänner. Alla kommer inte kunna varje vecka förstås, men nu har en fast dag att utgå ifrån.

Lite "Sex and the city" helt enkelt.

 
Xin, Kim och Philip.

Livet

Om det inte vore för min kniviga ekonomiska situation så skulle livet just nu vara väldigt väldigt bra. Lägenhetsproblemet verkar lösa sig på så sätt att jag får hyra Kippis lya när hon snart flyttar till sin karl i Hammarbyhöjden.

Jag är ytterst förtjust i mitt nya jobb, som är soft och lärorikt och innefattar trevliga kollegor och avsevärt mindre nazi-stämning än på Donken. Och böcker är ju något som jag faktiskt tycker mycket om. Lovely!



Om jag bara tjänade ungefär dubbelt så mycket så skulle jag klara mig på de timmar jag får, men nu råkar ju detta vara verkligheten och inte Bobbys Härliga Drömvärld, så min lön är otillfredställande normal och avtalsenlig.

Några skolinformationer har jag lyckats norpa åt mig också. En förra helgen i Sigtuna, och en på tisdag på Lidingö. Lite extra ka-tjing i alla fall.

Om någon eller några av er läsare råkar vara tjohej-rika och känner för att skänka några tusen (eller mer för den delen, jag är inte knusslig) till mig så kan ni ju höra av er. Pengarna går till behövande. Haha.

Amaury Nolasco



"Prison Break":s finest. DAMN, I wanna tap that!

TellUs Filmfestival

Idag delas Publikens pris ut på Reaktor Sydosts kortfilmsfestival TellUs. Och vi kommer vinna Senior-kategorin med "De Oskiljbara". Vi har överlägset flest röster. Hurra! Ni kan se filmen om ni klickar på länken ovan.

Återstår att se om vi blir jurynominerade också och kanske vinner ytterligare priser.
Jag återkommer med definitivt besked. Några i filmteamet är på plats för att ta emot Publikpriset.






PS. Jag bloggar från jobbet! Förmånligt. DS.

Stängning

Idag stängde jag Bokia Express för första gången. Helt själv!

Jag är nöjd.

Imorgon ska jag öppna. Helt själv!

Wish me luck.

When a stranger calls

Åh, vad jag älskar skräckfilmer och rysare! Det här är en riktigt bra amerikansk bagatell från 2006.

Den handlar om high school-tjejen Jill som har utegångsförbud på grund av en alldeles för hög mobilräkning. Hennes föräldrar tvingar henne att sitta barnvakt åt ett lärarpar för att få pengar till att betala telefonräkningen.

Ensam på vischan i ett stort, hypermodernt hus med enorma panoramafönster mot sjön och två sovande barn på övervåningen förbereder sig Jill för en lugn och händelselös kväll.

Men så ringer telefonen...



Åh, så spännande den är! Jag blev positivt överraskad, för jag hade förväntat mig en dussinskräckis. Istället fick jag en kvalitativ thriller som håller en på halster väldigt länge utan att tappa ens intresse. Vem ringer hela tiden? Är det någon annan i huset?

Det bästa med filmen tycker jag är att den känns ganska realistisk (med amerikanska mått mätt). Detta skulle faktiskt kunna hända precis vem som helst. Och regissören spelar effektivt på alla de känslor som tittarna med säkerhet kan identifiera sig med. Vem skulle inte känna sig lite olustig i ett okänt hus mitt ute i ingenstans med 150% insyn? Flåsande busringare har väl de flesta råkat ut för. Här går man flera steg längre.

Rekommenderas varmt till skräckälskarna!

Oskar Linnros


Nya svenska stjärnskottet. Eller nya och nya, han hade ju Snook.
Och så pippade han Veronica Maggio. Inte illa pinkat, Oskar!
Från och med du, snygging.

De ståndaktiga rödgröna

Sitter och tittar på utfrågningen av oppositionens partiledare i TV4. Alla tre är raka och tydliga i sina svar, och verkar vara bra förberedda.

Mona Sahlin och Lars Ohly är bättre retoriker än Peter Ericsson som har en hel del att lära av sina blockkamrater och sin vapendragare Maria Wetterstrand.
Sahlin speciellt har kritiserats en hel del i sina debatter med regeringsrepresentanterna, men här blir jag faktiskt imponerad av henne. Hon är tydlig och konkret och har väl utvecklade svar på alla frågor.



Programmets svagaste punkt är de två damerna som ställer frågorna, Jenny Östergren och Malou von Sivers. De avbryter, lägger ord i partiledarnas munnar och fattar inte svaren de får utan tror att Mona & co försöker glida undan frågorna när de i själva verket ger mycket bra svar hela tiden.

Ny respekt för de rödgröna igen. Jag ska se fler utfrågningar och debatter nu innan valet.


I'm back

Förlåt.

Jag har hög frånvaro nu. I bloggvärlden, alltså.

Mycket händer. Samtidigt händer faktiskt ingenting, känns det som.

Jag har fått jobb. Kränger nu böcker som extraanställd på en av våra största bokjättar. Har dock för få arbetstimmar än så länge för att överleva.

Jag bor hos Kippi. Ingen ultimat lösning förstås, men den funkar tills vidare och kommer eventuellt att leda någonvart. Men där kommer pengafrågan in igen.

Humöret växlar. Jag älskar att vara i Stockholm och kunna träffa alla mina fina vänner igen, men jag hatar den ständiga ångesten över att pengarna sinar i större takt än de rullar in. Ibland är jag lycklig, ibland vill jag bara lägga mig ner och grina.

Men på något sätt så överlever jag väl det här med. Jag ska ligga i. Damn it.


Sexpuckofavoriter - #30

Den här "trygga tomten" skrev och skrev och skrev utan att få svar. Till slut exploderade jag.
En personlig favorit!


15.15 2010-01-13 skrev tryggatomtenxl:
tjena killen, kom och visa din potential.


17.50 2010-01-14 skrev tryggatomtenxl:
tja ses ikväll i stan
peter i alvik
smsa 076 134 ****


18.58 2010-01-16 skrev tryggatomtenxl:
du intresserar mig fortfarande killen.


19.21 2010-01-17 skrev tryggatomtenxl:
vi har samma ursprungs själ då


21.54 2010-02-03 skrev tryggatomtenxl:
känner du andres från  järbo
han är bra
jobbar ni ihop ibland
då kan vi också ses
peter i alvik 076 134 ****



23.41 2010-02-03 skrev potential:
Alltså, några frågor bara:

Vad i alla tonsillers namn snackar du om egentligen? Varför messar du mig hela tiden? Varför ger du ut ditt mobilnr till främlingar? VAD har givit dig intrycket att jag skulle vilja träffa dig? Varför är du en tomte? Vad är en trygg tomte? Finns det otrygga tomtar? Vem fan är Andres från Järbo? Var ligger Järbo? Varför fattar du inte en diss? Varför i helskotta skulle vi ha samma "ursprungssjäl"? Vad fan är en ursprungssjäl? Varför måste JUST JAG intressera imbeciller som du? Varför gråter Adas bungalow? VARFÖR LÄMNAR DU MIG INTE BARA IFREEEEEED, DITT TRÖGA STYCKE?!?!?!?!?!


16.59 2010-02-04 skrev tryggatomtenxl:
känner du niklas wiberg  så hälsa från coach peter j i sthlm



18.30 2010-02-04 skrev potential:
Stackars den som tomte är
hjärnan gjord av boysenbär
Ligga får han inte ofta
för han luktar gammal kofta
Försök att trakassera mig
för nu ska jag blockera dig.

Farväl, din envetna skorstenssurfare.
*prutta*


Hurts


Dubbelhunkar idag! Bandet Hurtsn (Theo Hutchcraft och Adam Anderson) är grymma och vädligt snygga. Puss!

3 av 3

Lägenhetsvisning: check!
Intervju nr 3: check!


Lägenheten var bajs och det var många intressenter där. Dessutom korttidskontrakt, vilket suger. Förhoppningsvis har jag en annan boendelösning, om jag får jobbet som jag intervjuades för idag. För hyran för den lägenheten kräver ett heltidsjobb.

Intervjun gick riktigt bra, så jag håller tummarna. På måndag får jag besked, I hope. då blir jag kanske ställföreträdande butikschef. Heja mig!

Jag har blivit förkyld också. Under hela intervjun fick jag kämpa för att inte få en nysattack. När jag är förkyld så har jag ett ständigt nyskittel i ena näsborren som retar gallfeber på mig, och ibland resulterar det i okontrollerade nysattacker som verkligen inte lämpar sig under arbetsintervjuer. Jag fick en alldeles nyss faktiskt och är nu extremt snuvig och tårögd, så jag ska nog besöka toaletten och kurera mig lite.

Imorgon är jag fri från obligationer. På lördag kommer Mutti och på kvällen ska vi ut och äta och se "I hetaste laget" på Oscarsteatern. Galapremiär!

Jag ska försöka övertala en gammal Sotar-vän att fika med mig imorgon. Om jag inte nyser. Snorkaffe är ingen hit.

Godnatt.

RSS 2.0