Jag älskar Håkan

Jag har återförälskat mig i världens finaste Håkan Hellström. Och det utan att ens lyssna på hasn musik. Det räckte med att gå in på heans hemsida i jakt på nyheter om eventuella nya album. Oj oj oj. Jag älskar Håkan. Ingen masserar själen som han.
Lots and lots of love to you from me.


Stenmark #54


1000-förslag!

Fina Eda kom med ett fint förslag. Ni som läser kan väl föreslå vad jag ska skriva om i det 1000:e inlägget? Så sätt igång och kommentera nu, så får jag se om jag anammar något. Annars hittar jag på något eget fiffigt förstås!

Musik-listan

Lyssnas sönder på Spotify och i Ipoden nu:

  • "Things" - Robbie Williams & Jane Horrocks
  • "Give it 2 me" - Madonna
  • "Satellite" - Lena
  • "Apricot stone" - Eva Rivas
  • "Me and my guitar" - Tom Dice
  • "Krafthalling" - Tetra
  • "Fembot" - Robyn
  • "Bad Romance" - Lady Gaga
  • "Gol bahar" - Tetra
  • "Dancehall Queen" - Robyn
  • "Kællingen" - Tetra
  • "OPA" - Giorgos Alkaios
  • "Dancing on my own" - Robyn

990

Bobbyville närmar sig sitt 1000:e inlägg! Inte illa. Bara 10 stycken to go... Sen blir det jubileum. Hm, hur ska man då uppmärksamma detta på bästa vis?

Tål att funderas på!

Noah Mills


Spelar Anthonys hunkiga, italienska bror i "Sex and the City 2". Ciao Bella!

Sex and the city 2

Igår såg jag den nya "Sex and the city"-filmen. Jag var lite rädd att jag inte skulle gilla den, för jag hade läst några dassiga recensioner innan. Men jag blev positivt överraskad!

Den nådde inte riktigt upp till sin föregångare och första timmen var lite för seg, men sen kom den igång och alla mina farhågor var som bortblåsta.

Filmen utspelar sig två år efter den förra, och Carrie och Mr Big är lyckligt gifta och har bestämt sig för att INTE skaffa barn. Det tidigare så omaka paret Stanford och Anthony gifter sig, och bröllopet är precis så bögklyschigt som man kan föreställa sig. Charlotte är kämpande tvåbarnsmor med en BH-lös barnflicka. Miranda har en sexistisk chef och Samantha slåss envetet mot klimakteriet med hjälp av en uppsjö hormoner i form av tabletter, mat och oljor. Ett plötsligt erbjudande om en veckas EXTREM lyx i arabparadiset Abu Dhabi innebär en välbehövlig paus för våra fyra hjältinnor, och iväg bär det.

"SATC 2" är i mina ögon Kristin Davis film. Hennes tolkning av Charlottes familjevåndor är top notch skådespeleri och hon har dessutom fantastisk komisk timing (fast det är alla fyra begåvade med).
Miranda blir här tyvärr reducerad till någon slags komisk bifigur. Hon är min personliga favorit, så det kändes lite trist. Men rolig är hon likväl. Kim Cattrall gör ingen besviken som sexmonstret Samantha, som nu uppnått den aktningsvärda åldern 52.
Och Sarah Jessica Parker är nog den som är blekast. Glöden från förra filmen är borta, och det känns som att hon jobbar på rutin.

Men manuset är kvickt och välskrivet, kläderna out-standing som vanligt och alla biroller är väldigt välspelade. Och jag som är lite svag för män från Mellanöstern fick dessutom mycket ögongodis!
Roligast var nästan en sorts "Baywatch"-hommage i irländsk tappning. Jag och Regis höll på att kissa på oss.

Är man "SATC"-fan ska man absolut se filmen. Jag vill redan se den igen.

Lilla stjärna trailer

Fina John Ajvide Lindqvist! I love you.
Lite knas med trailers för böcker, eller hur?


Ledig-listan

Det regnar!

Helt okej för mig. Det behövs regn också för att allt ska förbli grönt och fint. Dessutom fick jag ledigt idag på grund av vädret.

Så vad ska jag då tillbringa dagen med? Följande förslag finns:

  • Börja plugga körkortsteori
  • Läsa "Lilla stjärna" av John Ajvide Lindqvist (jag är helt såld nu)
  • Städa min brors gamla rum som jag nu huserar i
  • Spela The Sims 2
  • Öva min stackars sångröst
  • Ta en dåraktig promenad i regnet och bli förkyld


Jag kan nog hinna med alltihop faktiskt. Men jag skippar nog sista punkten...


Stenmark #53


Eurovisionblogg 2010 - Final

Inget Sverige och många bra låtar. Eurovision är sig icke likt.

Ikväll tror jag och hoppas jag att Armenien, Tyskland eller Belgien vinner. Andra favoriter är Rumänien, Norge och Israel (om han kan sjunga rent nu).

Kom igen Europa!

Didrik Solli Tangen


Tävlar för Norge i årets Eurovision. Är favorittippad, och visst är låten okej men mest är det nog för att han är löjligt snygg.

Sing for life

Så har jag äntligen fått repa min hittills enda talscen i "Macbeth". Nu har jag dock blivit understudy på en annan roll som har lite fler repliker, så det kan hända att jag får snacka lite mer.

Imorgon har jag bara en scen. Då ska jag mörda barn, hur hemskt det än låter. "Macbeth" är ingen trevlig historia.


Roma Klosterruin from above


Men vad inspirerande det är att jobba med så många proffs! Jättekul att se dem arbeta.

Men jag saknar musiken! Jag behöver sjunga, annars vissnar själen. Ve mig!

Nu sova. Puss och kram. Och godnatt.

Eurovisionblogg 2010 - Semifinal 2

Ja, Sverige gick inte vidare. Precis som jag trodde. Anna gjorde ett mycket bra framträdande, men låten höll inte. Den är tråkig som den är, men i kvällens konkurrens drunknade den helt och hållet.

Armenien, Rumänien, Danmark, Azerbadjan och Georgien bjöd på hårt motstånd och hade alla starkare låtar.

Nästa år ska vi sluta vara så internationella och skicka ett SVENSKT bidrag. Något eget. Folkmusikinspirerat kanske? Timoteij och "Kom" hade definitivt tagit sig till final.

Ukraina var dock det sämsta jag sett och hört i år, förutom Israels stackars yngling som slaktade hela tonartshöjningen genom att sjunga vansinnigt falskt. Men han gick vidare ändå.

Det säger något om kvalitéten på vår låt. Man behövde inte ens sjunga rent för att slå oss.

Watch and learn, Björkman & co.

Hell dig, Macbeth

jag avnjuter nu min sista lediga dag innan det inomrgon är dags att repetera på riktigt för första gången. Då får jag även träffa mannen som ska spela min far Banquo.

Jag måste nog erkänna att jag känner mig lite liten jämte alla dessa Teaterhögskoleutbildade skådespelare. Men vad fan, jag har ingen jättesvår uppgift direkt.

Det enda som är lite tricky är den stora fightscenen i slutet då vi ska slåss med svärden som väger as. Tänk om jag skadar nån? Tänk om nån skadar mig? Tänk om jag skadar mig själv? Vi ska trots allt göra scenen 44 gånger i sommar. Hoppas vi får repetera den ordentligt!

Jag har precis sträckläst hela manuset och kan åter konstatera att Shakespeare är ojämförlig.

Häxorna är bäst. Reminds me of SOT...

En macka på det kanske?

Stenmark #52


Jag hatar teknik

Jag HATAR tekniska prylar!

Mutti och jag kämpade förut med att få igång scannern på multifunktionsapparaten som Pappsen köpte för x antal år sedan. Vi skulle scanna in foton som min syster ville ha så vi kunde maila dem till henne. Men icke sa nicke (scannern alltså)!

Vi försökte allt. Vi pillade med datorn, vi pillade med scannern, vi googlade instruktionsmanualer, men inget funkade. Hur svårt kan det vara!?!?

Om det är nåt som verkligen får igång mig så är det krånglande teknik. Det ska inte vara hjärnkirurgi att scanna in ett foto! Jag är inte dum i huvudet, och jag är ganska teknisk (faktiskt!), så när sådant här händer så måste det vara tekniken det är fel på och inte mig.


Anders Öfvergård


Arga Snickaren i Kanal5. Det är hett med arga killar som vet vad de vill.
Anders bevisar att man inte måste vara speciellt snygg för att vara sexig. Grrr.

Lilla stjärna

Jag och Mutti tog en sväng ner på stan för att bland annat inhandla en Mors dag-present till mormor. det föll sig så att Mutti köpte böcker till både mig och sig själv också. Så bussigt!

Det visade sig att en av mina favoritförfattare, John Ajvide Lindqvist, har släppt en ny bok utan min vetskap! Vad är det för stil, John? Smygsläppa böcker på det viset?

Jaja, boken heter i alla fall "Lilla stjärna", och verkar skilja sig lite från hans föregående böcker. Jag tror inte att den här är lika skräck/rysarbetonad som de tidigare. Återstår att se!

Men John, nu måste vi jobba på vår kommunikation, för så här kan vi ju faktiskt inte ha det. Skämmes!


Vädermiss

Enligt prognoserna skulle det bli ganska taskigt väder den här veckan, men hittills har det ju varit riktigt fint.

What's up with that, SMHI?

Inte för att jag klagar. Men får inte meteorologerna betalt för att förutspå vädret?

Jag är missnöjd.

Eurovisionblogg 2010 - Semifinal 1

Nä. Som vanligt var det inte mycket att hurra för när Europa visade sin musikaliska sida.

Mina favoriter var Belgien och Grekland. Någon av dessa får gärna vinna hela skiten, båda var bra mycket bättre än Anna Bergendahls radioskval.

Skulle icke förvåna mig om hon inte går vidare från kvalet på torsdag.

Och för första gången på flera år så bryr jag mig faktiskt inte. Sorry Anna. You just don't do it for me.

That's gay - Gayngels


Janne tänkte till

Folkpartiets Jan Björklund har lösningen på ungdomsarbetslösheten. Tycker han.
Jag håller icke med.

För att arbetsgivare ska ha råd att anställa fler ungdomar så ska man enligt Björklund sänka lönerna för alla under 23 år. Man har liknande system i Danmark och Tyskland. Och det är inga små lönesänkningar han är ute efter. Nej, hälften av vad en genomsnittlig vuxen tjänar tycker Janne är lagom för ungdomarna.

Undrar om han då har tänkt att alla under 23 även ska ha halverade levnadskostnader? Halva hyror, halva matpriser, halva telefontaxor, halva kollektivtrafikpriser, halva försäkringsavgifter osv.

Nej du Janne. Det här har du inte tänkt igenom. Eller har du det? Either way you're stupid.

PC = CP

Alltså, vad tusan är det med PC-datorer och alla dessa systemmeddelanden hela jävla tiden?

"Det finns nya uppdateringar för din dator"
"En nätverkskabel är inte ansluten"

I DON'T CARE!!!!!

Jag skiter i uppdateringar och nätverkskablar. Kan man inte bara få datorera ifred? Allt fungerar ju som det ska ändå, så vad är problemet?

Den roligaste är den här:

"Programmet stötte på ett problem och måste avslutas"

Jaha? Det "stötte på ett problem". Så informativt. Sedan får man även möjlighet att skicka ett felmeddelande till Microsoft om programmet stöter på problem. Det har jag gjort EN gång, och det hände ingenting. Programmen stöter fortfarande på problem.

Tacka vet jag Mac.
En dag ska vi mötas och aldrig skiljas åt.


De Oskiljbara

Fick nyss en inbjudan till premiärvisningen av kortfilmen "De Oskiljbara", som tidigare hade arbetsnamnet "Syskonkärlek". Check out the poster!


Hallelujah?

Man kanske skulle ta och gå med i Livets ord? De verkar ha ack så roligt.





Jag tror dessutom att vi nu vet hur Carola förstörde rösten...

Svärd-listan

Saker som försvårar svärdfight:

  • Svärdet väger as
  • Bobby väger inte as
  • Risken att få astunga svärd i huvudet


En kort men ack så sann lista.


Regnsvärd

Jaha, det blir till att svärdfajtas i regn idag. Typiskt.

Varför kan vi inte få lite mer statiskt väder, som de har söderut? Vad är det med Nordeuropa och lågtryck?

Jag är missnöjd.

Mitt namn är Fleance

Alright, idag tog jag en trevlig Gotlandsbuss ut till Roma och träffade regissören Thomas och regiassistenten Maria. Jag fick ett manus och informerades om att jag skulle spela Banquos son, Fleance. Om någpn av er smarta läsare vet hur det ska uttalas får ni gärna kommentera och upplysa mig om det. Thomas visste icke, Maria visste icke.
Jag lämnade kontaktuppgifter och mått till kostymören.

Jag träffade även de som ska spela häxorna. Mucho nice.

Imorgon börjar jag repa. Då ska Conny Vakare lära oss att fightas med svärd. Ack så roligt!
Sedan är jag ledig till på lördag, då ska jag repa min enda talscen. Då har jag hela TVÅ repliker. Cool, huh?


Jag är ensam om min roll, vilket innebär att jag kommer spela 5/6 dagar i veckan. Alltså gick Willys-jobbet åt helsike. Lite trist eftersom jag hade tjänat bra, men roligt att jag får spela så mycket också.

Utöver Flenace ska jag även spela soldat/vakt/tjänstefolk, och vara föreställningsvärd samt hjälpa till med café och programförsäljning i pauserna.

Shit vilken sommar detta kommer bli. Jag kommer lära mig så sjukt mycket.

Hallelujah, helt enkelt.

Biljetter: romateatern.se


Daniel Larsson


Min motspelare i sommar, som spelar självaste Macbeth. Hej hej!

Macbeth & Bobby

Dags att fara till Roma klosterruin och träffa regissör och ensemble. Jag ska få manus och så ska kostymören ta mått på mig.
Har dessutom en trevlig diskussion om att kombinera teatern med mitt jobb på Willys framför mig. Kan bli krångligt. Vi får se hur det blir med den saken. Om det inte funkar så väljer jag teatern, det har jag i alla fall bestämt mig för.

Nu börjar det!

Att göra på Gotland-listan

  • Packa upp
  • Ringa regissören på Romateatern
  • Träffa Regina
  • Försöka kombinera teaterjobbet med Willys-jobbet.
  • Fixa jobb i Stockholm till hösten.
  • Fixa bostad i Stockholm till hösten.


Wish me luck!


Dubbelkänslor

Gotlandsbo igen! Dubbla känslor, indeed. Jag saknar redan Skogsby och Brage7.

Men jag fick två fantastiska sista dagar på Ölan, och nu ska det bli en fantastisk sommar här på ön. Det har jag bestämt.

Och därmed basta.


Fina Jocke!

Vår danslärare är bäst!
I morse kravlade sig alla upp till klockan 8 och samlades i danssalen för att ha pyjamasmys med Jocke (dansläraren). Han hade med sig en drös med filmer som vi valde mellan, och så bjöd han på glass, chokladsås och banan till "frukost". Innan vi skildes visade han en video han hade klippt ihop med ett fint meddelande till klassen och lite från första danslektionen i höstas när vi gjorde chainé-piruetter för första gången. Shit vad man har utvecklats!

Jag kommer sakna Jocke. Han är fiiiin.

Strömavbrott

Det är strömavbrott i Skogsby, och min dator kommer snart att dö.

Hoppas strömmen kommer tillbaka innan maten i kylskåpet blir dålig.

Men solen skiner och det är jättevarmt ute! Ikväll blir det grillning med klassen och pyjamasparty i dramasalen.

Och imorgon är det avslutning.

Ta-ta.

Re: Hyllning!

Kommer ni gamla, trogna läsare ihåg när jag blev hyllad? Jag hade faktiskt glömt bort det.

Jag fick en egoattack och googlade mig själv, och hittade detta fina inlägg från bloggen Psykbryt.

Det är snart två år sedan. Åh, vad glad jag blev över hitta det igen! Tack igen fina "Bippo" för att du skrev så fint om mig!


The last days of Skogsby

Drygt 2 ynka dagar återstår av tiden här i ljuva Skogsby. På ön bredvid väntar gutnisk sommar och mitt första betalda skådespelarjobb. I höst hägrar Stockholm, om allt går som jag vill med boende och jobb.

McDragans Café Absolut Nöje har slagit igen. Det är ju bra, men lite synd också att det enda som kan räknas som någon riktig turistattraktion i Skogsby nu har försvunnit.


Ikväll vankas det drinkmingel, middag med långbord och dans till liveband på skolan. Avslutningsfesten är här.
Slutet är onekligen nära.


Desperate Housewives

Försökte streama säsongsavslutningen av "Desperate Housewives" igår kväll, men det fuckade sig förstås på min  trötta laptop. Så fort jag börjar tjäna pengar ska jag börja spara ihop till en MacBook.

Jag är så glad att "Desperate..." fortfarande är så himla bra! Visst kan man börja undra hur det kommer sig att varenda ny familj som flyttar in på gatan bär på någon mörk och fruktansvärd hemlighet, men utöver det så håller serien verkligen måttet. I dagarna ska det avslöjas huruvida det blir någon fortsättning på serien. Jag tror att det blir minst en säsong till. Annars blir jag kinkig i blöjan.

Om ni har missat "DH" - se nu! DVD-boxarna kostar inte alls mycket och är värda varenda krona. Och det är inte någon "tjejserie" (HATA det ordet!). Thriller, humor och drama är väl en blandning som borde tilltala de flesta?

Speciellt när det är så välskrivet och välspelat och välregisserat som "DH" faktiskt är.

That's gay - Prom


Russell Crowe


Allas vår Gladiator, nu aktuell i "Robin Hood".


McFusk 2

Nu har jag sett hela programmet om fusket på min gamla arbetsplats McDonald's. Jag kan skriva under på ALLT som de intervjuade medarbetarna berättade om. Dock tyckte jag att de inte borde ha pratat med endast personalchefen Lotta Björk, utan ställt restaurangcheferna och distriktscheferna mot väggen. För lilla Lotta Björk sitter bara på sitt kontor och behöver inte bry sig så mycket om verkligheten ute på restaurangerna, men det behöver de närmaste cheferna.
Arbetsledarna och 1:a assistenterna fick mycket skit i programmet, vilket jag kan förstå men de lyder ju i sin tur under restaurangcheferna. Som arbetsledare är det ditt jobb att hålla kostnaderna nere och inkomsterna höga, och om du inte lyckas så får du jävligt mycket skit uppifrån. Så man gör vad man måste.

Jag skickade själv min personal på extrarast ibland när löneprocenten var för hög, men om någon inte ville gå på rast så tvingade jag ingen. Tack och lov jobbade jag ytterst sällan som arbetsledare, just för att jag inte kunde eller ville behandla personalen så som man blir tvungen att behandla dem för att kunna uppnå sina skiftmål.

Systemet är fabulöst på pappret, men det funkar inte i verkligheten. Och det borde Lotta Björk och hennes kolleger fatta om de själva stått där och svettats över att löneprocenten ohjälpligt stiger.

McDonald's är en skitbra arbetsplats på många sätt. Man tjänar inga stora pengar eller så, men man lär sig oerhört mycket om teamarbete, stresshantering och (om man vill och är tillräckligt kompetent) ledarskap. Min bästa vän hade inte haft det jobb hon har idag om hon inte hade gått ledarskapsutbildningarna på Donken.

Så vi har Donken att tacka för mycket. Men det behöver rensas upp i företaget. Regler och rutiner behöver ändras och rekryteringen behöver skärpas till. Som det ser ut idag kan vilken idiot som helst få jobb på McDonald's. Du behöver inte ens kunna svenska.

Men se Dokument Inifrån-dokumentären. Och få en inblick i det som var min vardag under fem år.

Glassigt

Projektredovisningen är över! Nu kan vi bara glassa resten av veckan, känns det som.

Redovisningen gick mycket bra, men jag hade ju inte repat nånting på scen, så det blev lite improviserade scenerier och så. Men överlag var jag supernöjd och fick underbart fin respons från klassen, så det var superkul! Och det var så roligt att se och höra vad alla andra har haft för sig. Shit vilka talanger det finns i den här klassen..

Sista danslektionen idag. Två välfyllda timmar med modern dans, skitkul. På torsdag träffar vi Jocke för sista gången, då ska vi ha pyjamasparty kl 8 och se på film. Mys!

Snart middag. Fisk för andra gången idag, ryktas det. Jag är missnöjd (och uppenbarligen bortskämd).


McFusk

Äntligen har någon gjort det som jag önskar att jag hade gjort innan jag sade upp mig från McDonald's. Någon har skvallrat om allt fusk som pågår på företaget. Bäst före-datum som byts ut, mat som märks om, ungdomar som får jobba gratis. Om jag bara hade kommit på att dokumentera det hela på nåt sätt så hade jag lätt satt dit dem. Men jag hade inga bevis.

Jag läste i den här artikeln på Aftonbladet att McDonald's personaldirektör förnekar att det pågår fusk, och att hon under sina 22 år i företaget aldrig hört eller sett något av allt det som nu uppdagats.

Det är ren och skär bullshit, förstås. McDonald's är ett vinstdrivande företag som framförallt vill tjäna pengar. Sedan kan de skylta med hur mycket miljötänk och välgörenhetsarbete som helst, men på restaurangerna så är verkligheten en annan.

McDonald's mäter löneprocent per timme, vilket för er som är puckade innebär att man mäter hur stor del av varje timmes försäljning som går åt till lönerna. Den ska förstås helst vara så låg som möjligt, målet brukar ligga mellan 16-18%. Det är arbetsledarens uppgift att se till att löneprocenten inte blir för hög under dennes skift. Detta är i stort sett omöjligt att följa. Eftersom ingen kan förutspå timme för timme hur mycket folk det kommer vara så går det heller inte att förutspå exakt hur mycket personal man behöver. Men man försöker. Ibland förutspår man fel, och man står med för mycket personal och för lite gäster. Vilket innebär att löneprocenten skjuter i höjden förstås. Lösning? Man skickar folk på rast. Alla har ju sin schemalagda lunchrast, men vid lågförsäljning så får man mer än gärna stämpla ut på lite extra rast så att löneprocenten sjunker.

Det är svårt att hålla balansen. När det är hög försäljning behövs det mycket personal, och ibland är löneprocenten för hög ändå. Det kan bero på att någon inte säljer tillräckligt mycket eller att kökspersonalen är för sega så att köerna växer. Bäst är det när man är någon person för lite under en rush-timme, för då är löneprocenten låg. Istället får förstås de tappra själar som jobbar slita arslet av sig mer än vanligt eftersom de är underbemannade, men det syns förstås inte i datorn. Där syns det bara trevlig statistik, och denna trevliga statistik är det enda som når huvudkontoret. Där applåderar man resultatet, och därför är det såna arbetsförhållanden som eftersträvas.

Cheferna vet mycket väl vad som pågår, men de behöver inte se det. De har ju alla börjat sina karriärer med att själva stå och steka/sälja hamburgare, så självklart så vet de hur det går till ute på restaurangerna.

Så tyvärr, fru personaldirektör. Du vet.

Och om du nu faktiskt INTE vet, då gör du ett jävligt dåligt jobb.

Jonathan Rhys-Meyers


Från "Velvet Goldmine", "Mission: Impossible 3" och "Match Point".

Bakis-listan

Baserat på min "dagen efter" kommer här en lista på lyckade bakis-aktiviteter.

1. Städa
2. Blogga
3. Se "Änglagård" med fina människor
4. Äta kakor och chips
5. Repa projektsång med fin människa
6. Se "Mia och Klara" med fina människor
7. Spela "Alias - Party version" med fina människor
8. Repa projektmanus
9. Se senaste "Desperate Housewives"


Hepp.

That's gay - Commercials


Sexpucko #32

65-åriga Boråsgubben lär oss att pensionsåldern inte automatiskt innebär impotens i alla fall. Good to know.


14.42 2010-05-15 skrev Boråsgubbe:
Fy fan vilken sexig kille du är. Får ribba direkt

14.49 2010-05-15 skrev potential:
Vad trevligt att din sladdriga köttribba fortfarande fungerar så här på ålderns höst. Men jag gör nog som Stefan Holm och hoppar över den.


The last days of disco

Igår hölls sista festen på Brage för terminen. Frälsarfest utlovades, och frälsarfest levererades! Med dop, Livets vatten-shots och innovativa utklädnader.

Själv var jag Gud. Of course.

Det blev en mycket lyckad fest, alla de konstnärliga kurserna var här och partade järnet tills en granne kom och var kinkig. Då flyttades festen till ett hus närmare skolan, och jag stannade kvar hemma och började städa (duktigt!).

Nu är allt städat och klart, och ett gäng sitter nu i vår soffa med chips, kakor, läsk och kaffe och tittar på "Änglagård". En perfekt bakisdag.

Freddie Prinze Jr.


Aktuell i sista säsongen av "24", och gift med självaste Buffy (Sarah Michelle Gellar)-

Sexpucko #28 - The return

Sexpuckon med guldfiskminne blir allt vanligare. Denna nisse fick sig (enligt mig) en redigt knasig konversation sist han raggade på mig. Men nu hade han uppenbarligen förträngt den, för häromdagen var han tillbaka, och lite mer rakt på sak den här gången. Jag valde att försöka påminna honom om vårt första trevliga samtal.

22.26 2010-05-10 skrev het-nyfiken:
kan jag få suga av dig nu?

23.20 2010-05-12 skrev potential:
Hej het-nyfiken!
Vad roligt att du fortfarande är het och nyfiken! Örjan har precis töat fram, men han var varken het eller nyfiken faktiskt.
Mig vill du nog inte suga på. Jag luktar svettig apsnabel.

Bobby hjärta Shakespeare = sant!

Idag hände en vansinnigt rolig sak. Regissören på Romateatern ringde mig och erbjöd mig en liten roll i årets uppsättning av "Macbeth". YAAAAY!
Betalningen är inte mycket att hurra för, men jag har ju jobbet på Willys också som jag ska försöka kombinera med det här, så pengar blir inget problem ändå, tror jag. Dessutom skulle jag få göra andra saker också, som att hjälpa till med caféet, dela ut flyers och vara föreställningsvärd, som ger lite extra cash.

Tänk om jag nu bara kunde få det där jobbet på Bokia i Stockholm till hösten, då skulle mitt liv just nu vara helt jävla perfekt faktiskt.

Nu ska jag repa text inför projektredovisningen på måndag.

Pusselbitar

Idag får de klasskamrater som sökt år 2 på Musikteaterskolan veta vilka av dem som kommit in. De får veta det just nu faktiskt. Själv sitter jag hemma i sängen med datorn i mitt knä och förundras över min stackars PC:s enerverande trötthet och längtar samtidigt efter en pigg och fräsch MacBook.

Eftersom jag kommer att tjäna pengar i sommar (yey!) så kanske drömmen om en Apple-dator inte är alltför svåruppnåelig. Fast mest av allt vill jag förstås ersätta alla mina stulna filmer. Jag samlade alla de tv-serieboxar jag förlorat i varukorgen på Discshop för att se vad det skulle kosta att köpa dem alla igen. Cirka 12 300 pix, blev den nätta summan. Får återskapa samlingen ett steg i taget, verkar det som...

Nu är jag klar med all text till mitt projekt. Det återstår bara att sätta ihop bitarna till en helhet och sedan bestämma vilka bitar jag ska visa upp på redovisningen på måndag.

Snart är det dags Brage7:s sista husmöte. Om 45 minuter, närmare bestämt. Då ska vi träffa Monica, vår städerska, och prata om hur bra allt funkar i vårt hus. För det gör det ju.

Ja, de sista pusselbitarna börjar onekligen falla på plats nu, och snart är Ölandspusslet färdiglagt och det är dags att åka tillbaka till Gotland.

Ruta ett?
Nja.
Bara början på fortsättningen.

Brad Renfro


Känd som pojken i John Grisham-thrillern "Klienten", och från kultrullen "Ghost World".
Dog endast 26 år gammal av en överdos 2008.

Idag-listan

Idag...

...har vi spelat in sista scenen i kortfilmen "Syskonkärlek" i Torslunda kyrka.

...fyller världens bästa Regina 27 år. Grattis!

...skiner solen över ett vårigt Öland.

...har jag inhandlat rekvisita till mitt projekt.

...har jag tackat ja till att jobba på Willys i Visby i sommar.

...har jag haft vit slips på mig för första gången i mitt liv.

...är det min näst sista tisdag i Skogsby.

Snarkdags

Ikväll ska jag vara duktig och lägga mig obehagligt tidigt. Alltså nu. 21.00 (cirka).

Fick väldigt goda och oväntade nyheter idag! Men jag är dessvärre belagd med tystnadsplikt för tillfället. Ska dock avslöja alltihop så fort jag kan.

Godnatt Sverige.

(det är fortfarande ljust ute. I love)

MMS-blogg

På filminspelning i Kalmar. Tjusig i kostym!

På filminspelning i Kalmar, iklädd karaktären Oskars kläder. Tjusigt!

Heath Ledger


Bäst bäst bäst i "Brokeback Mountain".

That's gay - Gay pretend


Gratis Spotify Premuim?

Gratis Spotify Premium är ju klockers. Sidan är for real också, har fått det bekräftat av bekanta som provat.

Svara på några frågor och värva några vänner. Vips så har du reklamfritt Spotify!

Klicka bara på länken:
http://www.gratispremium.com/?ref=289983


Bantad

Mitt projekt har blivit nerbantat. Jag får inte lika mycket tid att framföra det som jag först trodde, så nu har jag valt ut några bitar att visa istället. Det känns lite trist, men ändå grymt skönt att ha mindre att repa in. Det är bara en vecka kvar nu, och det händer ganska mycket annat i veckan som tar upp min dyrbara tid.

Idag säger jag även GRATTIS HARTIS som fyller 21!

Stenmark #51


Singstar

Det blir Singstar ikväll. Jag är grym på Singstar. I förrgår när vi spelade vann mina lag alla matcherna.
That says something.


That's gay - No homo

Ny kategori!

Här kommer det publiceras klipp med Bryan Safi, en av hjärnorna bakom humorprogrammet InfoMania. Hans "That's gay"-inslag är great. Och gay. Enjoy.
 

Sexpucko #31

Nu när våren kommer så kryper även sexpuckona ut ur sina vinteriden.

18.32 2010-05-07 skrev rödskorpion:
hej läget????

18.36 2010-05-07 skrev potential:
Hej bra!!!!

18.37 2010-05-07 skrev rödskorpion:
vad hittar du på med på Öland då?

18.40 2010-05-07 skrev potential:
Jag drömmer om annorstädes och söker botemedel mot mina svidande brunkoppor. De läcker så olämpligt.
Vad hittar du på med på Kalmar då?

18.42 2010-05-07 skrev rödskorpion:
chattar mest runt o tittar ut på regnet.. brunkoppor?

18.52 2010-05-07 skrev potential:
Nämen regnar det på Kalmar? Så nedrigt.
Ja, brunkoppor är ett gissel. Sanna mina ord. Finns inget botemedel. De jäser och såsar.

18.52 2010-05-07 skrev rödskorpion:
ok...

19.00 2010-05-07 skrev potential:
Jag vet, det är mycket att ta in. Prova att läsa min presentation istället, du kanske lär dig ett och annat.
*möka*


Toarulle

Började fundera på toarullar häromdagen. Besökte nämligen en toalett där man hade hängt toarullen med fliken in mot väggen. Skumt.
Det är en sådan där grej, åt vilket håll man hänger toarullen. Typ som att man antingen håller jämn yta på osten eller gör skidbackar.
Vad jag inte förstår är varför man hänger toarullen med fliken inåt, åtminstone inte när man har en sån där lucka att riva av pappret mot. Den blir ju helt värdelös då eftersom fliken kommer underifrån. Är det någon som kan ge mig svar på detta mysterium? Ni kan kan gärna förklara fördelen med skidbackeost också när ni ändå är i farten.


Shan Atci - Toarulle

Nicholas Gonzalez


Mexikansk skådis. Mumma!

Tipsy

Vaknade av sprängande migrän imorse. Svor, svalde migräntablett, svor igen och gick och lade mig. Missade därmed dagens workshop med sånggruppen Tetra, som höll en fantastisk konsert i skolan igår. Folkmusik från Haiti/Norden/Grekland/Irak i fantastiska arrangemang. Helvetes jävla skit att jag missade deras lektion idag!
Pissmigrän.

Däremot gick kvällens filminspelning bra. Jag och Hartis spelade in vår middagsscen, och båda blev lite tipsy av rödvinet.

Bengt Frithiofssons eget vin drack vi. TIPSY!


Imorgon ska jag göra scener med min body double igen. Sen är det bara en inspelningsdag kvar, och det är på tisdag då vi ska vara i Torslunda kyrka bara en liten bit härifrån skolan.

Nu sova!


Stenmark #50


Tystnad, tagning

Så var första inspelningsdagen avklarad. Förutom att jag babblar så jävla fort så gick det skitbra. Tänk att det ska vara så förpillat svårt att snacka långsamt!
Enligt teamet så var det här den mest krävande dagen. Jag spelade bara mot mig själv hela tiden, vilket var lite speciellt. Jag fick dessutom byta/sminka om flera gånger mellan tvillingbror 1 och tvillingbror 2.

Imorgon kväll fortsätter vi, då ska vi spela in middagsscenen mellan mig och Hartis. Jag ska dessutom spela stendöd.

Nu ska jag äta lite middag, och sedan har vi det stora nöjet att beskåda vokalistgruppen Tetra in action, de håller konsert i skolan. Imorgon har vi sång-workshop med dem hela dagen.

Shit vad lyxigt vi har det egentligen.

Stephen Moyer


Herr Moyer är väl inte speciellt snygg egentligen, men hans rollkaraktär Bill Compton i "True Blood" är väldigt porrig.

Moviestar

Dags för filminspelning! Yey!

Igår fick jag massa gjort med projektet. Yey!

Vädret kunde vara bättre. Men man kan ju inte få allt.


Stenmark #49


To Do-listan

Att göra:

  • Skriva klart projektmanus
  • Lära mig projektmanus
  • Öva in "Här har du mig igen" ur "Kristina från Duvemåla" med Hartis till Öppet hus.
  • Öva in tre låtar till projektet.
  • Spela in "Syskonkärlek"
  • Fixa jobb
  • Redovisa projekt
  • Flytta

Har jag glömt nåt? Hope not.


Alexander Skarsgård


Jag har aldrig varit någon stor beundrare av Stellans förstfödde, men i briljanta "True Blood" är han skitbra och urhet som sexiga vampyrsheriffen Eric Northman.

Jag sitter här och pluggar manus. Imorgon börjar vi spela in kortfilmen "Syskonkärlek". Jag har även jobbat med mitt projekt idag. Fick hoppa över danslektionen när jag kom på att jag har väldigt lite tid kvar och dessutom inte kommer ha tid att jobba något förrän i helgen. Imorgon är det filminspelning hela dagen och på kvällen blir det sångkonsert på skolan med kvartetten Tetra. På torsdag är det dans och sedan workshop med Tetra hela dagen, och filminspelning på kvällen. På fredag är det filminspelning hela dagen.

Det är mycket nu! Vi repar sånger inför avslutningen och planerar avskedsfest samt födelsedagsfest för Maria H & Sofia. Projekten ska redovisas och många ska ännu på auditions. Vi ska på badutflykt och ha grillkväll hemma hos Tomas. Cosy!

Vi håller audition i helgen. Det ska bli jättekul, minns själv hur det var förra året när jag kom hit. Och hur kul det var att vara jury under audition till SOT.

Bara 2½ vecka kvar nu.

Stenmark #48


The Meeting according to Bobby

Fråga: var träffar man enklast en potentiell partner? På jobbet/i skolan? På krogen? På hemmafester bland bekantas bekanta? I wonder.

Jag kan inte minnas en enda fest jag varit på där jag träffat någon homosexuell man att interagera med. Min sociala cirkel med omnejd är otillfredställande heterosexuell och dessutom till största delen av kvinnligt släkte (I love you!).

I min nuvarande skola har jag bara identifierat en enda bög och han har enligt uppgift pojkvän. Vilket inte spelar någon roll eftersom jag ändå inte är intresserad av honom.

I mitt arbete på RFSL omges jag av enbart hbt-personer, men även där har Amor lyst med sin frånvaro.
Mina dejter/förhållanden har varit resultat av utvecklade one night stands eller online-kontakter.

Jag har, liksom de flesta (gissar jag), en fånig dröm om att träffa min framtida partner på något slumpartat och smått Hollywood-aktigt sätt.

Till exempel:

Hamna bredvid varandra på en buss/t-bana.
Krocka på stan.
Bli presenterade på en fest.
Få varandras post (om man bor grannar).

Ja, det låter jättelöjligt. Just därför MÅSTE det ju vara roligt också.

Kellan Lutz


Slog nyligen igenom som Emmett i "Twilight"-filmerna. Nu aktuell i nyfilmatiseringen av "Terror på Elm Street".

Katolsk problemlösning

Jag läste igår på en av mina favoritbloggar att eftersom merparten av offren i den katolska pedofilhärvan är pojkar så ska man nu ta ett krafttag mot homosexualitet inom kyrkan.

Ja, det är ju bara att applådera åt denna överväldigande problemlösningsförmåga. Fy fan vad smart! I och med detta har katolska kyrkan även gett oss lösningen på mäns våld mot kvinnor. Vi får helt enkelt ta krafttag mot heterosexualiteten, så försvinner problemet.

Tack, snälla kyrkan. Ni ger oss så mycket. Jag ska nog gå och be en skvätt nu.

Amen.

Stenmark #47


Scream igen

Till min stora lycka har "Scream 4" premiär om drygt ett år. Med hela originalcrewet tillbaka så tror jag att det kan bli en riktigt bra film. Tydligen ska det bli även en del 5 och en del 6, men det återstår att se. Jag längtar!

Dollhouse

Äntligen har jag tagit mig tid att titta på Buffy-skaparen Joss Whedons senaste tv-serie "Dollhouse", och jag måste säga att den är ganska briljant. I början var hag tveksam, men redan efter andra avsnittet var jag helt såld.
Serien handlar om en illegal organisation vid namn Dollhouse som tillhandahåller en högst ovanlig tjänst till de som har råd att betala: programmerbara människor. Dollhouse förfogar över ett antal "Actives", personer vars personligheter har raderats. Detta gör att de med hjälp av den allra senaste tekniken kan inpräglas med vilken annan personlighet som helst. Dollhouses kunder kan alltså beställa vilken typ av person som helst, till i stort sett vlket ändamål som helst. Efter "uppdragen" får alla Actives återvända till Dollhouse och åter bli nollställda tills nästa kund behöver dem.

Huvudrollen Echo spelas av Eliza Dushku, mest känd som Faith i "Buffy".

Just när jag förälskat mig i serien så fick jag veta att den lades ner efter andra säsongen. Så jävla surt. Jag hoppas verkligen att Joss Whedon kan få en ny hit-serie snart som kan få hålla på i några säsonger.


Enver Gjokaj


En favorit i "Dollhouse". Mumma.

TV4 och Kärlekarna

Hittade det här klippet från TV4:s lokala nyheter. Hade glömt att de var och filmade oss dagen innan premiären av "Kärlekarna". Tilläggas bör att klippet inte alls ger föreställningen rättvisa. Vassegoda.


Three weeks notice

Back from Berlin!

Och ny månad är det också. Endast tre veckor är kvar på Ölands Musikteaterskola.

På onsdag börjar vi spela in "Syskonkärlek", kortfilmen som elever vid Linnéuniversitetet producerar. Jag och Maria H (även kallad Hartis) ska vara med. Jag spelar ett tvillingpar och Hartis spelar den ena tvillingens flickvän. Det ska bli hur kul som helst!

Bilder från Berlin kommer, om datorn inte krånglar. Den brukar göra det när det handlar om att ladda upp foton. I så fall får ni som känner mig avnjuta bilderna på Ansiktsboken istället.

Nu ska jag äta middag och se på film. Imorgon måste jag göra klart mitt projekt. Känns lite stressigt, men vad fan. Något ska det väl bli av det.

Jag börjar närma mig 1000 inlägg nu. Nice eller nörd?

RSS 2.0