Ett argument mot fetma

Man glider lättare.

Världens stad

Åh så härligt med Stockholm!
Igår anlände jag vi lunchtid till huvudstaden, lämnade väskan hos Bror Stor och Hanna och traskade iväg till Mariatorget för att käka lunch med Syster Yster. Vi gick till det mysiga Vegetariska matcaféet på Hornsgatan. Billigt och gott, men lite weird personal.
Kvällen tillbringades med Bror Stor och en thailändsk gryta som blev kanongod. Sen "True Blood", Twilight-läsning och sova.
Idag ska jag fika med Sara Berguv. Och ikväll blir det studentpub på Gröna Villan, Philip jobbar där. Det är klostertema, så en himla massa klosteröl kommer serveras. Jag frågade om Wisby Klosteröl fanns med i utbudet, men det hade blivit NERRÖSTAT vid styrelsemötet! Katastrof.
Imorgon äter jag lunch med Andreas, sen fika med SOT och på kvällen ska vi se Alejandra som Juliet i Rinkeybversionen av "Romeo & Juliet".
Lördag är Kippi-dag. Jag ska vara hos Kim hela dagen, sen åker vi in til stan och käkar middag med Samra innan det är dags för "Hairspray"!
Sen är det bara söndag kvar. Jag åker 16.00. Någon som vill ses?

Middagar, fikor och mormors hundralappar

En helg på Gotland, och själen får ro.
Även om vädret gott kunde vara bättre. Dimmigt och kyligt och grått.
Hösten är faktiskt okej, så länge vädret är härligt höstigt. Alltså lite behagligt kallt, solsken och varma färger vart man än går.

I lördags hämtade Regina mig med bil. Vi intog en fika på det för mig okända fiket Ett rum för resande (som tydligen har funnits i flera år utan min vetskap). Muy trevligt.
På kvällen avnjöts en av Muttis fantastiska middagar, varpå vi såg på "Körslaget" och den underbara filmen "Little Miss Sunshine" (som dock förstördes av dessa ständiga nyhets/reklamavbrott).




Det är lite pinigt att erkänna, men större delen av söndagen gick åt till att Ansiktsboka. Deras onlinespel är lätta att fastna i, och jag kunde inte sluta spela biljard förrän jag hade hamnat överst på highscore-listan.
På kvällen kom mormor på besök och vi åt ännu en fantastisk middag signerad Mutti. Och mormor stack som vanligt åt mig en hundralapp innan hon åkte hem. Hon är för gullig.

Ikväll ska jag hem till Regina och bland annat få se foton från Johans och Pernillas bröllop.
Och sedan är det bara imorgon kvar här på ön innan jag åker till Stockholm på onsdag.

Tiden rullar snabbt.

Jag diggar dej!

I löööööv doing this!


Autumn vacation

Puh!

Idag har vi spelat tre föreställningar på en skola i Ljungbyholm utanför Kalmar. För vidriga högstadieelever. Alla är grymt lättade över att det är avklarat, och nu hägrar höstlovet nästa vecka!
Imorgon kväll åker jag till Visby, hem till mor och far. Mången fikor med Regina är planerade.
På onsdag nästa vecka bär det av till Stockholm. Där ska diverse vänner och syskon hinnas med, och nästa lördag ska jag, Samra och Kim sitta på första raden på Chinateatern och se "Hairspray" live on stage! En föreställning som enligt utsago ska vara fullkomligt fantastisk!

Men ikväll blir det farväl till klasskompisarna. Vi ska ha pyjamasparty i tösa-Lisas rum. Hon bor ensam i ett dubbelrum, så hon har dragit ihop båda sängarna till en dubbelsäng. Och nu ska David släpa in en av sina dubbelrumssängar dit också så att vi får en trippelsäng. Kan bli knöligt. Men mysigt!

Vi har för övrigt fått våra super cosy tröjor med Musikteatertryck på, en hoodie och en t-shirt.



Fiiiin. Hej då!

The Öland Everyday

Kollade igenom mina gamla utkast till inlägg som av olika anledningar inte blivit publicerade och hittade detta nostalgiknippe!
Skrevs nog för drygt ett år sedan, vet inte varför jag inte publicerade det.




Så här lever vi i lilla Skogsby, Öland.




Vi lär oss stämmor.


Vi spelar samba utomhus.


Vi picknickar.


Vi har rörelseträning och scenframställning.


Vi ligger i fosterställning.


Vi har gästlärare (här Ulla Tylén).


Vi har workshop med Emil Jensen.

Sång, dans och hög

Denna förpillat förtjusande dag inleddes med ensemblesång, som trots flamsig stämning ändå var väldigt givande. Den efterföljdes av balett, som denna gång gick över förväntan för egen del. Det ska nog bli en prima ballerina av Bobby också till slut.
Sedan trampade jag iväg mot Ica Almérs i den värsta motvind jag kan minnas. Det kändes som att jag stod stilla ibland för att det blåste så förpillat hårt! Men hemvägen gick istället i en härligt rasande fart förstås!

Efter möte med klassen inför nästa veckas gig på Ljungbyholmsskolan så bildades en liten hög med fyra personer i Liedbergssalen. Jag, Lisa, Maria J och David masserade, kittlade och myste. Senare växte högen och bestod slutligen av åtta personer som myste och skrattade och busade. Högen varade i inte mindre än fyra timmar. Jag kom nyss därifrån faktiskt.

Så kan en dag på Ölands Musikteaterskola se ut. Jajemän.


En väl tilltagen böghög.

Emil Jensen + Öland

Förra veckan såg vi en fantastisk föreställning av och med Emil Jensen, och dagen efter kom han och föreläste för oss på skolan. Kanonkul!
Naturligtvis förevigades det hela, med herr Jensen i centrum!


Du skall aldrig runka bulle

Jag garvar så jag dör igen. Grotesco!


Ett kilo mjöl

Jag garvar så jag dör. Go Grotesco!


Maskerad!

Jag utlovade ju bilder från maskeraden. Well, here it comes!


Maria J, jag och Maria H som Charlie's Angels.


Maja, Lisa och Maria S som Bröderna Fluff och Flintkalle.


Hedda som lokala strippklubbskungen McDragan.


Emma och David som Pingu & Pinga.


Celia som Lilla My. 100% finsk!


Konst-Ole som robot.


Sofia som ledsen clown.


Pojkväns-Dennis och Becka som hard ass rockers!


Dylan, Nathalie, Pärry och rocker. Alias Maria H, jag, Maja och Becka.


Pärry och Nathalie fick ihop det!


Flätning

Jag och Maja ska ingå flätning på fredag.

Vad är en flätning, kanske vän av ordning undrar då. Jo, det är helt enkelt en sammanflätning av två personer. Det blir grandios ceremoni i Brage 7:s trädgård, och hela klassen är inbjuden. Fotografering är obligatorisk och endast kontrollerad dans är tillåten.
Vi har till och med gjort vackra inbjudningskort.

Här är vi, de lyckliga tu.


Snart är jag en flätad man!

Bestefar og jeg


Ur "Grotesco". Så jävla bra.

Hugh Jackman


Det är nåt extremt hett över Hugh. Han är inte snyggast i världen, men
han är orättvist sexig i det mesta han gör. Wolverine, yummy.

The Genus Generation

Fick nys om denna artikel som en sjätteklass(!) som anmälde Toys'R Us för könsdiskriminering. Och vann!


foto: Mats Samuelsson (c)

Det känns tryggt att veta att sådant här inte tolereras på myndighetsnivå. Samhällets attityd är fortfarande väldigt blå och rosa, men om det finns fler ungar som dessa där ute så känns framtiden plötsligt bra mycket ljusare.

När ska världen förstå vilken enorm påverkan dessa fullkomligt onödiga könsuppdelningar har på inte bara barnen utan oss alla? Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket lättare min barndom hade varit om dessa sjuka könsroller inte hade funnits. För det kan jag lova - YTTERST få passar in i dessa mallar för hur pojkar och flickor ska vara. Men man anpassar sig, för man vill ju inte vara annorlunda. Och när man anpassar sig så kompromissar man med sin egen identitet, och det är inte okej.

Och ni som av outgrundlig anledning värnar om dessa uråldriga värderingar - why? Varför värna om något som innebär så mycket otrygghet för både barn och vuxna? För det har ju egentligen absolut INGEN betydelse what so ever vilka färger vi har på kläderna eller vilka leksaker vi gillar.

"Men det vore ju skittråkigt om alla var likadana!" skanderar vissa. Alright, så om vi slutar att indoktrinera och intala pojkar och flickor från barnsben att de är mer olika än vad de egentligen är så slutar vi plötsligt att vara individer? Eller? Är färgkoderna och leksaksuppdelningen nyckeln till individualism? Utan dessa könsgränser blir vi alltså kloner av varandra, endast åtskilda av våra utseenden?

Om alla nyfödda skulle få gröna mössor istället för rosa/blå så skulle de alltså växa upp och gilla samma filmer, samma maträtter, köpa likadana kläder, vilja resa till samma ställen, läsa samma böcker, vara bra på samma saker och vara exakt lika lyckliga/olyckliga?

Ja, det låter ju fullkomligt logiskt.*



Heja nya generationens genuskämpar!





*en touch av ironi

Musikteaterskolan 09/10

Here we are!

Stående från vänster:
David, Maria H (min sambo), Maria J (min sambo), jag, Becka, Maja, Lisa, Stefan, Fanny, Linn, Hedda, Thomas, Emma, Elin.
Sittande från vänster:
Bosse, My, Andreas, Celia, Sofia, Maria S.

Angel Style!

Ikväll anordnas det maskerad på skolan. Jag, Maria och Maria ska gå som dessa tre nätta damer.



Det kommer naturligtvis bilder från denna oförglömliga tillstälning.

RSS 2.0