Thank God for Björn

Vilket totalfiasko i Eurovision! Helt sjukt! Sämsta placeringen på evigheter, trots att Charlotte Perrelli gjorde ett kanonframträdande med en av de bästa låtarna i startfältet. Att snyggingen Dima Bilan gick och vann med sin halvbraiga ballad var såååå fel. Jag höll Armenien som andrahandsfavorit.

Under omröstingen satt Gabbe och förbannade varenda land som röstade rent ut sagt åt helvete och svor att aldrig besöka dessa länder. När resultatet stod klart kunde vi konstatera att Gabbe och Anna aldrig kan semestra i Europa igen.

Enda ljusglimten i katastrofen var när Björn Gustafsson presenterade Sveriges röster. Förmodligen gick komiken i hans redovisning de flesta européer förbi, men de flesta svenskarna satt förmodligen och garvade lika mycket som vi när han försökte ge Sverige 12 poäng.
Plus i kanten till Malta som överraskande gick emot kompisröstningen och gav Charlotte tolvan.

I fortsättningen måste röstningssystemet göras om, denna kompisröstning förstör hela tävlingen. De nordiska länderna var, på gott och ont, de enda som inte hivade iväg toppoäng till sina grannar (med undantag för Danmark). Sverige gav till och med 10 poäng till Bosnien, som hade ett av de klart sämsta bidragen. Why Sweden!?


Nästa år skickar vi Björn istället, så får han framföra sin Carina Berg-låt.


Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0