Jag älskar "Glee"

Har ni sett nya tv-serien "Glee"? Den började sändas i september i USA och har blivit en dundersuccé. Dessvärre är det TV4 som lagt beslag på den här i Svea rike, vilket innebär reklampauser och säsongsuppehåll mitt i säsongerna.
Jag har följt serien på nätet (streamar just nu avsnitt 9) och har blivit kär.



Serien handlar om spanskläraren William Shuester som bestämmer sig för att ta över skolans nedläggningshotade "Glee club", alltså sång/dans-gruppen. Den består (till en början) av de klassiska nördstereotyperna: en diva-wannabe, en fjolla, en fet negress, en stammande asiat och en rullstolsbunden glasögonorm. De är fantastiska talanger allihop, men för att överleva måste Glee bestå av minst 12 medlemmar. När quarterback-hunken Finn oväntat blir medlem i gruppen börjar dock saker att hända, både inom Glee och i resten av skolan.
Mot sig har Shuester den bitchiga cheerleading-coachen Sue Sylvester, som absolut inte vill dela sina anslag med den återupplivande Glee-klubben.

Serien är en sorts serieversion av "High School Musical", fast bättre förstås. Musiken är underbar, karaktärerna härligt skruvade och musikalnumrena sjukt snygga.

Musikal och tv-serie i ett. Vilken lycka!


Kommentarer
Postat av: saraberguv

Asså, jag e besatt, som en jävla bajskorv. väntar ivrigt på avsnitt 12 nu!

Ska vi blida Glee-club när du kommer hem!? jaaaa!

sjunga, dansa, nörda! bäst. puss

2009-12-01 @ 22:38:08

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0