Egalias änglar

Nu tänker jag använda bloggen till att slå ett slag för alla HBT-ungdomar i Stockholmstrakten.
I några års tid har RFSL Stockholm bedrivit ungdomsverksamheten Egalia (tidigare IHU), ett fritidshäng för ungdomar mellan 13 och 20 år som inte känner sig hemma i heteronormen på olika sätt. 
Egalia
Till Egalia har de kunnat komma två kvällar i veckan för att fika, spela spel, umgås, etc. Det har varit en unik plats för en ung minoritet att träffas på och få vara sig själva fullt ut. Alla välkomnas oavsett identitet, och första gången möts man alltid av ledare som hjälper en att komma på plats och som visar en runt. 

Det har varit otroligt välbesökt och omtyckt, och de första åren finansierades projektet av pengar från Allmänna Arvsfonden. Detta var dock bara möjligt under en begränsad tid, och nu finns inte längre pengar till att hålla verksamheten öppen. Stockholms stad håller på att fatta beslut om eventuellt bidrag, men det dröjer som vanligt väldigt lång tid, och under tiden står alla dessa ungdomar utan någonstans att vara.

Vi vill nu försöka samla in pengar för att kunna ge ungdomarna på Egalia besked om att vi kan öppna i januari och hålla verksamheten öppen det första kvartalet tills vi fått ett besked från Stockholms stad.
Vill du vara en av Egalias änglar, så tar vi mot bidrag på bankgiro 273-4382. Märk gärna gåvan med ditt namn.
Du kan också stödja Egalia genom att skicka ett SMS!
SMS:a "RFSL egalia" till 72 550. SMS:et kostar 100 kr.
 
Om du är lika fattig som jag men ändå vill hjälpa så kan du istället gå in och skriva på uppropet.
Ditt stöd är jätteviktigt!

Puss och kram!

Kommentarer

Kommentera för bövelen:

Här kan du ju skriva ditt namn. Eller nån annans, I don't care
För er som är lata men trogna läsare

Din e-post please. Om du törs!

Jag vill också läsa bloggar:

Din alldeles egna lilla kommentar:

Trackback
RSS 2.0